Jag
sitter vid köksbordet med datorn framför mig. Och ett helt oklottrat ark som
tanken är att jag ska ha fyllt med en artikel innan klockslaget visar på lunch.
Vilket är snart, alldeles för snart… Men! Jag kan för mitt liv inte formulera
ens det minst lilla ord, för jag är inte där, jag befinner mig istället på en
helt annan plats. Ja, bara sisådär 15 centimeter bort rent fysiskt men i
sinnet.
Där
smakar jag på de mest fantastico ingredienser, sådant som mörk
kvalitetschoklad, jordgubbar, mandelmassa, honung, mozarellaost, lemon curd,
färska hallon… Ett mischmasch som inte alls passar speciellt bra ihop när det
samlas för många av dem på näthinnan samtidigt, men det gör liksom ingenting…
Jag inbillar mig att jag befinner mig på en blomsterdoftande sommaräng, i en
guppande båt mitt i sundet eller är på picknickutflykt i någon park med en korg
fylld av egentillverkade läckerheter… Med människor jag tycker om, med en stor
filt i glada färger och mönster, med hundarna som flämtar och viftar på svansen
i samma slags upphetsning. Glädje över livet när det är som bäst…
Jag har totalt snöat in på det jag har placerat i knäet, det som stjäl hela mitt fokus, en av mr Makes födelsedagspresenter, boken han fick av sina föräldrar igår, Leila Lindholms bok ”a piece of cake”. Satan vilken extremt hjärnförvridande present!
Jag har totalt snöat in på det jag har placerat i knäet, det som stjäl hela mitt fokus, en av mr Makes födelsedagspresenter, boken han fick av sina föräldrar igår, Leila Lindholms bok ”a piece of cake”. Satan vilken extremt hjärnförvridande present!
Och
jag vill att det ska bli midsommar nu, ledighet, tid att frossa i recepten på
riktigt, kasta mig över dem, få till alla bakverk och bröd lika skitsnyggt
bildsköna som på fotografierna i boken. Samma känsla av sommar, sol, lyckorus…
Fast det är ju egentligen bara fyra dagar dit. I alla fall till midsommar, till
ledighet. Så nu jäklar får jag allt ta och ställa in brännpunkten där den
borde, måste, ska vara just nu. På artikelplitandet… Så over and out för nu.
Kram på er därute! Take care!
Det är en av de allra bästa bakböcker som finns och jag har många! Har bakat hur mycket som helst ur den och allt blir SÅ gott! Så Grattis till den! Hoppas du får tid att baka i helgen. Min favorit är Redberry triflecake på sidan 114.
SvaraRaderaHa en bra dag.
Nina i Kalmar
Kul att höra för allt ser i alla fall väldigt gott ut. Inte minst din favorit, ojoj vad mycket slurpiga grejer i den.Måste testas någon gång. Kram!
RaderaDen översta såg livsfarlig ut! Tror att jag ska köpa den boken till Moa:) Lycka till med artikeln! Kram
SvaraRaderaJag tänkte faktiskt på Moa, att det hade varit en klockren sak att ge henne, hon hade älskat den. Och hennes familj också... :o) Kram!
RaderaHaha det var den där citronpajen med hallonmaräng som du fotat överst som gjorde att jag bestämde mig för just den boken! Snacka om oemotståndlig! :D Hoppas du får tid att provbaka något snart :) Ha en fin dag! Kram
SvaraRaderaJag funderar på att göra den i helgen, istället för den jag visade dig i buffé tidningen. Kan ju alltid hojta till er om det blir något över. :o) När ska vi ha bakdag? Din bror är på också. Kram!
RaderaSer grymt ut. Jag funderar lite i liknande banor. Istället för att jobba då. Vad ska jag få till på midsommarafton? Ska jag köra klassikern jag brukar, eller testa något nytt... håller även med om att den översta ser SJUKT god ut! Klem
SvaraRaderaJa den översta ligger riktigt bra till att bli gjord här i helgen. Kan inte sluta glo på den... Boken överhuvudtaget, som jag bläddrar och dregglar... :o) Kram!
RaderaHar också Leilas böcker,lika vackra och inspirerande alla tre.
SvaraRaderaI Leilas Store (webshop)kan man drömma sig bort länge också.
Ha en fin midsommar!
Kram
Jenny
Åh den vet jag inte om jag vågar gå in i då, webshopen, för jag är helt sålt bara på boken. Helt underbara bilder, alla bilder,inte bara de på bakverken. Ha en fin midsommar du också. Kram!
RaderaMmmm, ja. Finns mycket gott i den. Min favorit är pajerna som kallas royal. Så goda! Går att frysa in obakta också, så stoppar man dem i ugnen frysta och lagar till. Supersmidigt!
SvaraRaderaKram
De har jag missat, måste spanas direkt. Och heter de royal (som färgen) så bara måste de ju vara goda. ;o) Tack för tips! Kram!
RaderaJag vet inte vilken tårta i Buffé du pratar om , men jag gjorde en därifrån med hallonmousse på chokladbrowniebotten och massa färska hallon på toppen - slurp vad gott. Kan rekommenderas!!
SvaraRaderakram
Ja den ser också sjukt god ut, men den sidan om med citron och maräng är den jag spanat in som förstaval. men kanske att jag ändrar mig nu när du säger slurp om den... Fan, det finns för mycket gott... :o) Kram!
Radera