Powered By Blogger

onsdag 29 februari 2012

Efterlysning – tips på bra deckare

Semester för mig är till en stor del att få chansen att plöja igenom en hel uppsjö av böcker. Och allra bäst är det när man har ett gäng ur lite blandade stilarter att välja mellan. Men! Nu ikväll när jag plockade fram och kikade på det befintliga litteraturbeståndet här så saknade jag deckare. Och det går ju inte för sig. Alls!
 

Så därför efterlyser jag nu tips på bra deckare, gärna de som kommit ut under det senaste året, så att jag med större sannolikhet inte redan har läst dem. Jag är ganska såld på Roslund & Hellström och har redan läst allt som de gett ut. Blev superglad när jag såg att de har en ny bok på gång. Fast den har inte kommit ut än så den faller ju automatiskt bort. Tyvärr… Men kanske finns de fler som skriver lite i deras stuk, någon som jag inte har koll på men kanske ni… Fast det är inget krav, exakt alla tips emottages med stor tacksamhet. Kram!

14 kommentarer:

  1. Kul att höra att Roslund o Hellström har en ny på G. Joe Noesbos senaste (Gengångare) är ett tips. Jag håller precis på avslutar en bok som heter Bländverk av en Thomas Eriksson som jag också kan rekommendera. Semesterläsning är väl det bästa som finns?! Hoppas Ni får en superhärlig resa. Kram

    SvaraRadera
  2. Hammarbyserien! Tror den första heter pepparkakshuset.Bland det bästa i deckarväg. Stefan Tegenfalks böcker gillade jag också. Kan vara Vredens tid som är först.
    Det fördolda och Lärjungen av Mikael Hjort och Hans Rosenfeldt tycker jag påminner om Roslund&Hellström.
    Tror det var mina tips för denna gång!
    kram kram från LA

    SvaraRadera
  3. Karin Fossums deckare är riktigt bra. Karaktärerna i hennes böcker är så där krypande vidriga så man ryser....
    När jävulen håller ljuset är riktigt spännande. Jonas Eckel lika så.
    Ha en skön semester som sagt!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  4. Tove Alsterdal - suveränt bra! har tyvärr bara gett ut två (än så länge). kvinnorna på stranden (riktigt riktigt bra!) och den helt nya I tystnaden begravd. Danska Gretelise Holm om du inte läst henne....Utspelar sig delvis i journalistmiljö dessutom.
    kram

    SvaraRadera
  5. Allt av Dick Francis! Inte nytt alls iofs. Och patient 67 såklart om du inte läst den redan. Och Själakistan.

    SvaraRadera
  6. Mina favoritförfattare när det gäller deckare är Håkan Nesser och Karin Alvtegen. Johan Theorin är också bra!!! KRAMAR

    SvaraRadera
  7. Jag är på Vickans linje, Hammarbyserien är superbra! Kråkflickan är yberläskig men annorlunda och klart läsvärd, har precis läst 2.an. Sedan har en annan favorit, som jag inte minns namnet på men en av hennes böcker heter Askungar, de 3 böcker jag läst av henne är så spännande alla 3 - sträckläsning!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Oj med tips! TackTack snälla ni! Jag ska skriva upp vartenda namn på en lapp och ta med till bokhandeln. Kram på er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håkan Nesser, Jo Nesbø och Johan Theorin är bra deckare. Dessa har jag läst ut och flyttar gärna vidare :) Hojta till om du vill ha dem. Jag läser så fruktansvärt mycket (bokterapi ;)) och har bara en bokhylla så nu dräller böckerna omkring! Håkan Nesserboken "Himmel över London" som väl egentligen inte är en riktig deckare, är den bästa Nesser som jag har läst! Kram

      Radera
  9. Och så är jag så trött på mig själv för att jag envisas med att skriva i "svar"-rutan! Jag vet hur man gör :) Men har väl för bråttom :)) Kram

    SvaraRadera
  10. Här har du redan fått massa tips, men jag säger också Nesbø - dock är inte alla böcker lika bra, samtidigt som det är kul att läsa hela serien och få med sig lite om Harrys liv. Snömannen (?) och pansarhjärta (?) tycker jag är de bästa om du ska välja ut mitt i serien!

    Annars är Läckberg väldigt lättlästa. Lite barnsligt språk, speciellt i dialogerna, men bra stories och spännande.

    Kram kram!

    SvaraRadera
  11. Jag gillar Björn Hellbergs böcker! Lite finurliga och med ett underfundigt språk.......Kram

    SvaraRadera
  12. Jag skulle vilja tipsa om Linwood Barclay och Harlan Coben om du vill ha riktiga bladvändare.

    Några andra av mina favoritförfattare som kanske kan vara lite lika Roslund/Hellström är Mark Billingham, Stuart McBride och Richard Montanari.

    Hoppa du får en skön semester.

    SvaraRadera
  13. TackTack söta ni! Jag får att göra i bokhandeln i veckan känner jag... ;o)Nu vore det väl skam på hög nivå om jag inte lyckas få med några deckare i packningen!... KRAM!

    SvaraRadera