Powered By Blogger

torsdag 23 februari 2012

Ett datum - två vitt skilda betydelser

Kronprinsessan föder en dotter och för evigt är detta datum, den 23 februari, ristat som en lyckodag för dem, deras familjer och alla royalister. För mig drar samma datum med sig rakt motsatta känslor. För idag är det ett år sedan min älskade Bosse katt for till himlen... Och jag saknar honom så sjukt mycket än:


Huruvida det sedan är sjukt eller inte att ha hans urna hemma i boningen är en annan sak...
Jag kanske återkommer i ämnet ikväll eller så, för jag har en hel massa tankar som fladdrar i skallen. Men eftersom det finns risk att jag börjar storböla på fullsatt tåg nu så är jag så mesig att det får vänta... Så Kram på er för nu! Take care!

- Posted using BlogPress from my iPhone

9 kommentarer:

  1. Kram till dig! Jag är också kattägare och har alltid varit med blandad kompott av hittekatter, bondkatter och raskatter. Alla lika mycket värda med sina olika och underbara personligheter. Den jobbiga känslan när någon av dem har behövt somna in och lämna oss är obeskrivbar. I vissas ögon är det ju bara en katt... men för oss är det mer än så. En familjemedlem. Jag tror mig förstå dina tankar en smula idag. Kram
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Hjärtat,
    Det är inte fel att ha kvar urnan i hemmet! Bosse katt var ju en del av dig o er familj. Man måste få sörja o låta det ta sin tid!. Vem är det som har rätten uttala sig att det är fel eller rätt om en sådan sak?! Det är bara ditt hjärta som styr, lyssna på det! En vacker dag kanske du tycker, nu är det dags. Här vill jag att...ligga/spridas.
    Du vet min gamla Ronja (tollartiken som blev 13 år) som följt mig mycket svåra perioder. Jag sörjde o sörjer fortfarande.. Hennes aska stod på en skänk i vardagsrummet. Säkert i 3 år innan beslutet kom fram. Nu ligger hon på sin absoluta favoritplats o ofta brinner ett ljus, bara för henne.
    Det är 5 år sedan nu i slutet på maj..
    Kramar i massor!

    SvaraRadera
  3. Lille Bosse katt <3
    Tänk att det är ett helt år sedan han gick över regnbågsbron.
    Om man inte har en trädgård så är det inte alls konstigt att ha kvar urnan med askan. Kanske han vill bli spridd någonstans vad det lider; varför inte på Kap Verde när ni alla är där?

    Kram till dig på en extra jobbig dag!

    SvaraRadera
  4. Kommer ihåg hur jobbigt det var när Bosse lämnade denna värld, vi blev alla berörda av hans - och ditt - öde.

    Skickar en stor styrkekram till dig idag!

    SvaraRadera
  5. Förstår hur du känner det. Visserligen for min älskade Hjalle inte till kattparadiset, men väl till en gård utanför Göteborg (lååång histora varför). Det är snart 7 år sedan och jag får fortfarande tårar i ögonen när jag ser bilder på honom. Styrkekramar från ett soligt Malmö, vi hörs i morgon :)

    SvaraRadera
  6. Åh en sorlig dag....Och det finns aldrig något rätt eller fel när det gäller såna saker. Jag vet massor som har urnan kvar stående hemma, absolut inget konstigt med det. även de med trägård, för man tänker att man kanske kommer att flytta därifrån. Som redan sagts så kommer kanske den dag då ni vet var den ska hamna.
    Stor stor kram.

    SvaraRadera
  7. Tusen tusen Tack för era kommentarer!!! Ja det har varit en ledsam dag, som jag försök pigga upp med lite roliga inslag vilket funkat. Men jag känner att jag blir superledsen igen nu när jag läser allt fint ni skriver och därför blir det inga svar till var och en av er, hoppas det är okej...
    När det gäller urnan så har vi den kvar av just den anledningen att jag ju inte vet var vi kommer att bo i framtiden och vill därför inte "lämna honom" någonstans där han aldrig får blommor eller tända ljus och sånt. Ja det kan hända att jag är mer än lovligt galen. men efter 16 år tillsammans så var han en väldigt speciell katt... typ...
    Kram på er allihop!!!

    SvaraRadera