Powered By Blogger

söndag 19 februari 2012

Hatar när folk utger sig för något annat

Det är väl lika bra att varna er direkt; att jag är upprörd. Ordentligt upprörd. Och att det här inlägget därför kommer att gå i den andan. 
Jag ska ta det lite snabbt från början: jag pratar med en människa jag känner, vi pratar vikt och det gemensamma inom det ämnet; att vi båda jobbar på att skaffa oss smalare siluetter. 
Då kommer en tredje person och hoppar in i samtalet. Med goda råd om att det bland annat bara är att äta mindre och dricka vatten, för det har minsann duktiga hon gjort och på så sätt gått ner runt 30 kilo på ett halvår. Wow tänker jag då… 


… men inte så länge för den superlyckade bantaren går och då berättar hon jag känner att superbantaren har gjort en gastric bypass fast det berättar hon aldrig. Utan hon springer runt så där med sina goda råd om att det ”är bara”. 
Och det gör mig så jävla förbannat för det är fan att lura folk! Andra som behöver losa kilon lyssnar, tror på, försöker själva, fixar inte det och känner sig misslyckade. Allt för en person som inte vågar stå för sanningen, så jävla lågt! Okej att man vill mörka sitt eget bantargrepp, om man nu skäms eller vad det än handlar om, men håll då käften! Ge inga råd till andra! 
Ja jag är upprörd. Ordentligt upprörd. För jag hatar när folk utger sig för något annat än vad de egentligen är. För det är precis vad det här signalerar om ni frågar mig, och min erfarenhet… Fejka på ett plan, och det döljer sig ofta mer...
Vad tycker ni? Okej eller inte att bete sig så här?... Kram från dagens argtant!

19 kommentarer:

  1. Verkar ju lite knäppt minst sagt! Har hon förträngt sin egen operation? Verkligen inte ok! Kram

    SvaraRadera
  2. knäppt! Visst vill man inte berätta att man gjort en op. där är ju upp till var och en men som du säger då kanske man inte ska säga att det räcker med att dricka vatten...

    SvaraRadera
  3. Om man väljer att inte berätta om ett kosmetiskt ingrepp så är det ok i min mening, men då ska man nog knipa när det gäller andras kämpande ... Lev som man lär så att säga ...
    Klart du är aggro, skulle jag också vara! Grrrr....
    Kramis!

    SvaraRadera
  4. Vill man inte berätta att man opererat sig är en sak, men då ska man inte ge några råd heller tycker jag. I min lilla håla opereras folk på löpande band känns det. Dessutom såna som knappt är överviktiga och väldigt många unga tjejer. Jag pratade med en kirurg som inte alls gillade det hela, han tyckte att operationerna i många fall skulle ersättas av dietist och kurator. Känns lite som att det har blivit en bantningsmetod. Jag skulle nog aldrig klara av att hålla käften om jag gjort en sån grej. Är alldeles för öppen (på gott och ont!)
    Men för att knyta ihop säcken här, har man snörpt magen är man nog inte rätt person att ge bantningstips nej! Kram!

    SvaraRadera
  5. Självklart är det inte okej!! Hon förvrider ju sanningen o upplyser/ger goda råd som inte stämmer med verkligheten! Oförskämt att ljuga så kan jag tycka. Men förlåt nu hjärtat, du är så söt när du hetsar upp dig för en sådan här sak! Kan ju inte låta bli o dra på smilbanden.. Samtidigt som jag förstår din ilska! Som du/andra sliter o är noggranna med vad som stoppas i munnen, kan ju hennes beteende ses om än mer oförskämt!
    KRAM

    SvaraRadera
  6. Absolut inte ok tycker jag. Det är stor skillnad på GBP och äta mindra portioner och dricka vatten. Jag förstår att du är arg!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Hej Josanne!
    Jag håller med, att inte berätta är helt ok men då ska man inte komma med goda råd till andra som kämpar på. Det blir lite moralism över det hela. Samtidigt är det ruskigt om det börjar bli som Linda skriver.
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  8. Det allra roligaste i kråksången är att du har en person i din blogglista som passar utmärkt in på det du skriver… Bra inlägg!!!

    SvaraRadera
  9. Jag säger som Linda, där jag bor får var och varannan person en sån här operation nu för tiden. Jag imponeras inte ett enda dugg av dessa personer som av helt naturliga skäl rasar i vikt och det på kort tid. Nä, guldstjärna till alla som kämpar med kosten och motionen på vanligt vis! DET är imponerande!
    KramJenny

    SvaraRadera
  10. ... Jenny här igen... det jag menade i min förra kommentar var att får man magsäcken förminskad eller i vissa fall bortopererad, så rasar man ju naturligtvis i vikt. Jag menade INTE att jag tycker att det är naturligt, om nu någon uppfattade det så.... Kram igen! Jenny

    SvaraRadera
  11. Verkar ju lite sjukt; uppenbarligen en person med otroligt dåligt självförtroende.

    Kram till dig!

    SvaraRadera
  12. Vilken nolla! Fattar hon inte vad hon kan ställa till med eller är hon för ego för att tänka på det? Bara jag får glänsa liksom...........Och är jag imopnerad - nej! Jag har två personer i min närhet som genomgått GBP efter att inte ens försökt följa dietistens råd eller träna ! "Man måste ju få unna sig" har det hetat.
    Kram

    SvaraRadera
  13. Tusen tack för er respons! Inte bara jag som blev förbannad heller... Jag har inte så mycket mer att tillägga i frågan, i alla fall inte just nu… :o) Kram på er allihop!

    SvaraRadera
  14. Ja det bekräftar väl bara att man *inte* blir rik och lycklig för att man blir smal. Personen i fråga verkar ju fortfarande ha ett stort behov av att bli bekräftad som "duktig".
    Säger jag då utan att ens veta vem det är =)

    SvaraRadera
  15. Oj, någon i blogglistan, vem kan det vara måntro?

    SvaraRadera
  16. Det ÄR ett riskfyllt ingrepp att genomgå en Gastric bypass. Jag tror ingen genomgår detta pga lathet utan det är verkligen sista alt vid fetma. Jag tror dock att många, jag säger många men säkerligen inte alla, kan gå ner i vikt genom att förändra sitt liv och vanor. Det tar tid, kroppen behöver ställa om sig innan den kan börja släppa fett. Hela boven i dramat är SOCKER. Det är ett gift som de flesta av oss är beroende av men långt ifrån naturligt för människan. Att börja utesluta socker är det första steget, då går de allra flesta människor ner i vikt per automatik.

    Ang den här hemliga bloggaren tror att att den inte velat berätta pga att detta är högst personligt. Vi vet ju dessutom att det är väldigt enkelt att påverka varandra mellan bloggarna och att påverka någon att genomgå en gastric bypass är helt fel väg. Det förstår vi väl att att man inte går ner 30 kilo i vikt av att dricka mer vatten :-)

    Hoppas du känner dig gladare och mindre upprörd idag.

    KRAM

    SvaraRadera
  17. Ok, om en person vinner några miljoner och en annan jobbar och sliter ihop en förmögenhet av egen kraft och slutligen en som ärver en förmögenhet.

    Är det olika fint? Bör man tala om hur man blivit rik? Blir man olika ärad?

    SvaraRadera
  18. Man kanske inte ska komma med goda råd hur man sparar ihop till en förmögenhet om man ärvt den. Skäms man?

    SvaraRadera
  19. Nu tycker jag att det har spårat ur lite här nu med Anonym. Det här handlar INTE om göra eller inte gör, det handlar om att jag tycker det är fel att ge råd som man inte själv har följt men låtsas att man gjort. Så det räcker med ovidkommande saker nu. Okej! Tack!

    SvaraRadera