Powered By Blogger

måndag 6 februari 2012

Här kommer mina svar på era undringar

Jag kastade ju ut en Frågestund här i fredags. Och här är svaren på era frågor: 

Vilka bloggar gillar du och vilka gillar du inte? Generellt gillar jag bloggar, eller rättare sagt bloggare som bjuder lite på sig själva. Som har humor, lite distans till sig själva och är ärliga så till vida att de inte bara visar upp en glättig och lyckad fasad utan där saker är skit ibland också. Som i livet. 
Däremot så tröttnar jag snabbt om det aldrig visas bilder eller bara bilder som är googlenorpade och aldrig egentagna. Jag har svårt för dem som säger A men sedan aldrig B, de som hintar om saker de till exempel ska göra och sedan aldrig berättar fortsättningen. För de vill ha uppmärksamhet men bjuder inte på sig själva, typ. Ja det var lite snabbt och generaliserat, men det får duga. 

Vilka är dina favoritplagg från den här vårens kollektion? Vad kommer säkert att hamna i din Mollyrob?
Jag är supersvag för maxiklänningar och sidenplagg så något av det ena och något av det andra ligger bra att hamna i min ägo. Men favoriten är ändå…


… den vita jeansjackan som jag fick chans att se och prova irl idag. Jag hade förbokat den men var tvungen att avboka igen på grund av en ekonomi som sade stopp. Men någon gång kommer den nog ändå att hamna här. Så ja vi säger att den är det säkra kortet. 

Jag undrar hur gammal du är? 
Jag är 45. Men jag blev grymt glad åt frågan eftersom tjejen som ställde den även skrev så här: det känns så svårt att gissa din ålder... Allt mellan 25 och 45 är min gissning ;) Smicker gillas så tusen tack för den! :o)

Är du uppväxt i Helsingborg? Ja både född och uppväxt men jag har även bott i Lund, på Gotland under en period och i Stockholm vid två olika tillfällen.  Av någon märklig anledning som jag inte riktigt fattar själv så har jag alltid återvänt hit igen mellan varven.
Har du några barn? Nix! Om man inte räknar mina bortskämda hundar och katter som barn… :o) 

Vilka olika jobb/yrken du sysslat med? Jag inledde min yrkesbana som städerska på sommarlovet när jag var 15 år. Efter gymnasiet och under en hel massa år jobbade jag som vaktmästare på sjukhus, under en period även i köket på samma lasarett. Där jag även sedan arbetade som undersköterska, mest på medicinavdelningar, under ett par år. Jag har även gästspelat på ett café och ett solarium, men det senaste tio åren har jag i princip hållit mig inom tidningsvärlden, där jag har kunnat kalla mig sådant som journalist, fotograf och lokalredaktör. Men just nu: arbetslös. Eller just nu går jag en kurs i sociala medier men jag saknar ju jobb så arbetslös är nog mest rätt.  

Vilken favoriträtt har du?


Just nu, när jag brottas med att kasta iväg mina överdrivna fettokilon så är det grillad fisk med keso och en uppsjö av grönsaker. Och så gör jag allt för att förtränga allt flottigt som jag bara precis älskar, sådant som till exempel pommes med bearnaisesås, pizza och gräddiga såser med pasta… Fast shit vad jag blev sugen på pommes nu… så kvickt över till nästa fråga… :o) 

Föredrar du öl eller vin? 
Definitivt vin. Och det ska uteslutande vara rött. Öl dricker jag extremt sällan, oftast bara på utlandssemestrar eller rockfestivaler då jag av någon skum anledning faktiskt kan bli sugen på det men aldrig hemma. 

Hur kom det sig att du "snöade" in på mollysar? 
Jag snubblade över en sidenunderklänning på Tradera. Klickade hem den, gillade den, klickade hem fler, började spana på andra Mollysar ganska snabbt och vips så var det kört. Snabbt och lätt. Och oåterkalleligt känns det som… :o) 

Är du hund eller kattmänniska? 
Jag har ju både hund och katt men jag har haft katt betydligt längre. Och jag försökte tjata mig till en katt redan som liten. Dock fick jag en guldhamster då istället men det är en annan fråga… så svaret får bli kattmänniska. 

Sweden rock eller Lasse Stefans? 
Haha… utan minsta tvekan; Sweden rock! Jag fixar INTE dansband, blir illamående och svimfärdig av det. 

Ja det var det. Hojta om ni inte är nöjda med svaren… Min Mollyprovning kommer under morgondagen för nu skuttar jag över till lite skolarbete igen, innan ögonen faller ihop totalt… och det känns som snart… Så tack hej gonatt & Kram för idag!

7 kommentarer:

  1. Now I feel like I know you a little bit better. I am not sure where the questions came from but thanks for answering. This time the translation is easy to understand. Sometimes it is difficult.
    Kram from Canada,
    Karen XOXO

    SvaraRadera
  2. Jahadu, det var ju riktigt intressant, men nu kommer den VIKTIGA frågan: Hur var den übernygga jeansjackan i storlek då, du som har provat den. Nu är ju en på väg hit så det är ju redan för sent liksom, men intressant att veta ändå!
    Kram
    (Höhö, du fattar att jag skojar va? Så klart är det mer intressant att få höra om dej än om en klädpalta...)

    SvaraRadera
  3. Tack för svaren! Kul att läsa! Du bjuder verkligen på dig själv! Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Tack för dina ärliga svar! Jag har en undran till. Hur träffade du din man och är det självvalt att du inte har barn? även om en ens djur blir som barn ;)
    Kram
    Anna

    SvaraRadera
  5. Hallojsan....helt klart bloggare som bjuder lite på sig själva (sa kannibalen)= bäst.....'keep up the good work'...Brukar sitta å fnittra litta åt ditt skrivande...i like...Det är viktigt att kunna bjuda på sig själv, och att inse att man är obetydlig inför evigheten :)

    Ha det bäst / Resmalin

    SvaraRadera
  6. Vad kul det var att få veta lite mer om dig, och roligt att du bjuder på dig själv, men det gör du ju även i vanliga fall :-) Kram

    SvaraRadera
  7. Tackar och bugar för era kommentarer! Jag försöker att bjuda på mig själv utan att bli för privat. Tycker jag lyckas hyfsat i alla fall, ,utifrån vad jag tycker är okej att lägga ut och svamla om här. Kul om ni tycker att jag i alla fall lyckas lite med det. :o)
    Sorry Nena för att jag missade din fråga... :O( jag skäms... men hoppas du fått svar nu, i och med mitt provningsinlägg...
    frågan om hur vi träffades och varför jag inte har barn får jag svara på en annan gång. Hoppas det är okej?
    Kram på er allihop!

    SvaraRadera