Powered By Blogger

måndag 20 februari 2012

Vem är jag? Var står jag? Vad vill jag?

Det är en sådan dag idag, när grubblerier och en ganska skadad mix av tvivel och förhoppningar dansar runt i skallen. De negativa tankarna dominerar om jag ska vara helt ärlig... tyvärr! För varför är det så mycket enklare att glida runt i negativismen än att anlita positivt tänkande?...
Eller är det bara jag? Men det är väl bara att försöka rida ut den här stormen också. Tänkte försöka ta ett gymbesök till hjälp. Men först tågresa hem.


Nä, ni behöver absolut inte oroa er, jag har inte låst in mig på tågtoaletten i ren desperation... Jag slank bara in för en snabb bild... Take care! Kram på er!

- Posted using BlogPress from my iPhone

21 kommentarer:

  1. Oj nu fick jag Arjas låt i huvudet "vem är du, vem är jag" med finsk brytning dessutom... Men du, jag förstår inte heller varför man fastnar så lätt ibland i negativa tankebanor, jag gör det titt som tätt trots att jag verkligen försöker tänka positivt! Men att rida ut stormen tycker jag låter som en bra idé, bara svettas ut negativiteten på gymet! Tycker för övrigt att du är superfin på bilden, den sjalen är ju to die for! kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... och nu hör jag också den finska brytningen i skallen bara för det... :o)
      Ja visst är det trist att det är så mycket enklare att fastna i de negativa tankarna än i de positiva. Väldans dumt! Kram!

      Radera
  2. Jag kämpar också med de negativa tankarna som kommer och går. Du är inte ensam! Har du provat mindfulness? Finns att köpa ett program med övningar av Ola Schenström. Bra också att träna, promenera och röra på kroppen! Är dålig på att kommentera men jag gillar din blogg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla för tipset! för jag har inte testat mindfullness men vet de som gjort det och därför varit sugen på det ett tag. Får ge mig ut på jakt efetr det programmet nu. Kram!

      Radera
  3. Haha...jag kommer att tänka på Falu Kommuns hemsida där man möts av sådana existensiella frågor. Ja eller de kan ju ha gjort om den sen de begav sig. ;-)

    Negativt är inte bra, men det är ju den där årstiden när kroppen visar spår av att man intagit för lite ljus de senaste månaderna.

    Önskar en mysig kväll!

    Kraaaaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... känns ju lite knas med sådana frågor på en kommunhemsida men de har säkert nån tanke med det... Jag tror också att negativt mycket handlar om just ljusbristen just nu. Hit med vår! :o) Kram!

      Radera
  4. Visst är det enklare att hitta det negativa; speciellt om man blivit programmerad sedan barnsben.
    Det positiva med grubblerier om vem är jag och vad vill jag är att de brukar mynna ut i nya insikter.
    Eller så är det bara vår ålder helt enkelt; du vet det där med Ulf Lundell... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig om de där med nya insikter, synd de ska vara så jäkla tråkiga och segdragna att få fram bara... Lundell, så sugen jag blev på att lyssna på honom nu... Hur länge sedan som helst dumt nog. :o) Kram!

      Radera
  5. Det är konstigt att det är så mycket lättare att suga till sig det negativa, åtminstone periodvis. En lång mörk vinter påverkar säkert också. Hoppas det vänder! Kram kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror också att vintern spelar in, säkert mer än man tror. Så nu får vi hoppas att våren är i faggorna. :o) Kram!

      Radera
  6. Du har väl koll på T nu..??
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix det hade jag inte... vet inte ens vad jag missade kanske lika bra det...:o) Kram!

      Radera
  7. Negativt är inte bra. Önskar jag hade ett trollspö att vifta bort det med. Glöm inte det positiva i det hela. Du är på rätt väg med vikten, du går utbildningen du önskade. Det är lätt att stå på distans och försöka peppa, men jag hoppas du kan vända det.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta för påminnelse!!! Du har rätt jag har en del att se positivt på trots allt, även om en del inte blev som jag hoppades men det ska jag försöka låta bli att tänka på, positivt var det ja... :o) Kram!

      Radera
  8. Min Internetuppkoppling dör hela tiden så jag tar mig friheten att svara er var och en imorgon istället... Ok? Kram!

    SvaraRadera
  9. Bästaste Josanne! Ja, en del dagar kan kännas rätt vissna utan att man egentligen vet varför,men för det mesta är ju livet rätt gött! Och gräset ( läs LIVET) är då sannerligen inte grönare på andra sidan staketet hos grannen. Här gäller det att grabba tag i vattenkannan och vårda sin egen gräsmatta (LIVET igen) så blir den grön och fin. Ibland är den jäkligt tung att bära och ibland skvimpar den över och det blir lite ojämt vattnat. Men det gör inget. Vissa dagar bara är så, men för det mesta så tycker jag gräsmattan är hyfsat grön trots allt. Jag och många hämtar kraft och måbra känsla här hos dig! Var hämtar du din kraft som du delger oss? Vad får dig inspirerad att skriva? Vore kul att veta!
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för allt ditt pepp! Vilket även är svaret på din fråga för jag får så mycket pepp tillbaka av er som skriver. Ni är guld värda!
      Och sedan är jag ju lite skrivoholic också och nu när jag inte har en tidning att skriva för längre så blir det här. :o) Kram!

      Radera
  10. Vad härligt skrivet Jenny :) Ja det har jag också funderat över Josanne, du ger och ger.. se till så det inte bara tas.. det är viktigt att du får tillbaka också, och glöm inte att sortera bort.. Kram och tack för att du ger

    Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Jenny kommer med en massa bra grejer! Och tack söta för din omtanke men jag får tillbaka av er som skriver här. Ta och ge. Ni är bäst! Tack! :o) Kram!

      Radera