Powered By Blogger

onsdag 8 februari 2012

Megashopping inom snäv ram & förbannad på hetsen

Jag har redan tackat för alla tips i den livsviktiga strumpbyxefrågan. Men jag kan ju alltid göra det igen, och samtidigt uppdatera hur det gick… För jag slank in i första butik, som var Lindex och där blev det turbomegashopping i strumplandet:


Alla de svarta shoppades hem, de andra de rosa varianterna bara låg där, i fotoblickfånget och fick stanna i butiken. De som åkte med kändes som riktigt bra val och jag litar ju på era omdömen så de ska nog funka finfint. 
För övrigt så sitter jag här och blir lite förbannad. På klädhetsen inför lördagens event. Det toköverdrivna stressandet om ni frågar mig… För det dryper av panik och ångest och hopplöshet lite här och var i blogglandia. På grund av vad man ska ha på sig. 
Och det är ju helt sjukt! För det är ju för attan inte vad vi har på oss som är det viktiga. Utan hur vi är. Eller hur? Så spelar roll liksom. Jag kommer helt enkelt att slänga på mig det jag känner för på lördagmorgon. Garanterat något som jag trivs i och är jag inte fin nog så skit i det då. I don´t care.
Är ni med på den eller tycker ni att klädseln är betydelsefull intill liv och död? Och i så fall, varför? Hade varit kul att höra hur ni tänker i frågan... Kram för idag!

15 kommentarer:

  1. Jag måste säga att jag är hel-ytlig och tycker att kläderna är en otroligt rolig del av lördagen. Precis som på alla OM-träffar kommer jag gå runt där och aaahhhhh och ooooohhha när jag ser alla vackra tjejer i snygga outfits. Älskar den delen med träffarna. Och även om jag skrivit en massa i bloggen om vad jag ska ha på mig är det ju på en väldigt ytlig nivå. Klart jag inte egentligen bryr mig ett skit om jag har jeans eller klänning. Men det är ju så kul att gå och fundera på kläder och outfits. Jag är likadan inför alla fester och händelser. Kanske för att jag normalt klär mig i pyjamas varje dag och aldrig får klä mig fint?

    För mig är det viktigaste så klart inte kläderna. Men det är en riktigt rolig bonus tycker jag! KRAMAR

    SvaraRadera
  2. Nu ska inte jag på bloggeventet, men jag hade samma ångest när det var riksträff förra året. Jag kan nog tycka att det blir lite väl upphetsat, det är inte på grund av kläderna man träffas?
    Kram

    SvaraRadera
  3. Tycker du sätter fingret på hela arrangemanget på nåt vis- i mina ögon. Jag må vara tråkig men sånahär saker ger mig alltid en dålig smak i munnen.
    Att människor lägger så mycket tid, energi och ångest på att klä upp sig för att duga i andras ögon; det är lite beklämmande.
    Och om det genererar uteslutning i "Mollylandia" att jag anser det må det vara hänt.
    Livet består av viktigare saker än så.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag har försökt planera eftersom jag liksom får ta det jag har när jag väl är där men det går inget vidare. Jag kan ju inte ens bestämma kvällen före vad jag ska ha nästa dag :) Så löjligt tidigt morgon bitti tar jag på mig och packar det som känns bra just då.Troligen jeans och stövlar för dagtidsaktiviteterna för det är vad jag trivs bäst i!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Kläder är kul men det får inte ta för mycket energi!
    Tycker mig se på folk när de anstänger sig för mycket och det blir sällan till det bättre... tyvärr! Lite för mycket av allt lixom. Ofta toppar dom stassen med perfekt fixat hår, gggrrr! Haa-haa!
    Du har rätt inställning tycker jag.
    Jag älskar att träffa/se personer som klär sig snyggt. Man blir glad :)
    Kram L8!

    SvaraRadera
  6. Jag ska ju inte på eventet (synd nog för jag hade verkligen velat träffa dig och alla andra) men jag vet hur nojig jag är för det där med kläder vart jag än ska. Kan planera i veckor om jag ska på nåt. Det är ju som du säger egentligen bara dumt för ingen annan bryr sig ju om just min outfit kanske men man vill känna sig bekväm och fin för då får man lite mer självförtroende...Men jag tycker du har helt rätt, varför ska man hålla på....?

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  7. Tackar alldeles särskilt för detta inlägget. Det får mig att lugna ner mig lite :) Jag var helt lugn förut. Innan "den lilla hetsen" började runtom i bloggarna. Men jag står fast vid det jag valt, trivs ypperligt i min klänning och så får det bli. Såklart är det inte kläderna som har någon betydelse och som jag nog tidigare sagt, bäst att ta något man trivs i och inte trixa till det för mycket. Då måste man ju per automatik känna sig mest bekväm?Sen kanske många (t ex jag) inte är på "tillställningar" allt för ofta och då är det ju roligt FÖR SIN EGEN SKULL att kanske ha på sig något man inte har så ofta. Oavsett, ska det bli kul att träffa dig, Klem

    SvaraRadera
  8. Goa Josanne, jag är precis som du i denna saken. Kan inte planera outfit i förväg utan på lördag blir det vad jag känner för just då ( förmodligen jeans). Om andra tycker det är viktigt bryr jag mig däremot mindre om, bara att jag tycker synd om den som blir alldeles nervös om att eventuellt inte duga. Eventet är för umänge inte modevisning, modeveckan är slut nu;)

    SvaraRadera
  9. Där är jag nog som du. Bestämmer mig in i det sista. Sen är nog jag en sån som knappt märker vad andra har på sig när jag träffar dom. Det tenderar att hamna i periferin........
    Hoppas i alla fall att du och alla andra som ska dit får det jättetrevligt och räknar kallt med att få åka med om du vinner en bilsemester ner i Europa;) Nån måste ju för sjutton köra er! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skön inställning du har! Och jag fungerar likadant. Måste gå efter känslan för stunden. Hoppas ni får riktigt kul!! Kram

      Radera
    2. Hear hear Linda!
      Det är typ bara när jag måste packa i förväg som jag planerar kläder i nån mån. =)

      Radera
  10. Äsch, gillar att klä upp mig när tillfälle ges (ges inte alltför många när man har småbarn) annars är jag mest nervös för att träffa så många kvinnor samlade på en och samma plats....har mest haft killkompisar hela mitt liv....fortfardne svårt för stora grupper med kvinnor som gärna grupperar sig och gör att man direkt känner sig utanför...men det ska nog gå. Tur man känner en hel del fina tjejer sen innan. Kul att få träffa dig för första gången IRL!! Kläderna är bara en bonus inte huvudsyftet till att man sitter 6 timmar på ett tåg från Stockholm på vägen ner till Skåne och 6 timmar på vägen tillbaka ;-D
    KRAM!!

    SvaraRadera
  11. Fnittrar åt ditt strumpshoppande..jag gör exakt likandt! När jag tror mig behöva, går in på Lindex (eller Åhlens) o plockar på mig en hel drös med strumpor, nöjd så långt. Men, nästa gång som ev behöver strumpor gör jag exakt samma sak! Resultatet är att jag har påsar med ouppackade strumpor liggandes i garderoben..som bara tar en massa plats! Hur galen är jag kan man undra, haha.
    Första bloggträffen i Sthlm hade jag blåjeans o vit OM blus, kläder o skor som jag kände mig bekväm med. Ta det du känner för helt enkelt.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Hej du! Först behåll färgen! Sen håller jag med samtliga här, det får inte bli hets så att man mår dåligt men när jag nojjar i min blogg så är det medglimten i ögat. Jag har inte alls samma stora klädintresse som många andra. Därav inte samma garderob. Men jag kommer inte komma varken panikslagen eller naken. Det lovar jag! Ses på lördag och som sagt. Du kan absolut behålla färgen. Kram på dig!

    SvaraRadera
  13. Tusen tack för er respons. Lite spridda skurar av åsikter. Tyvärr är jag åt helsefyr för trött för att svara er var och en på ett vettigare sätt just nu. Kanske på söndag eller så...
    Men en spontan åsikt: tycker man det är kul så är ju det kul, och helt okej och allt det där. men alla gör ju inte det och jag tror/ vet till viss del att alla inte skojar... Men skit i det nu. Det ska bli en kul helg, oavsett stassar... Kram på er allihop!

    SvaraRadera