Powered By Blogger

söndag 26 februari 2012

Om konsten att förila sig i desperat längtan efter våren

Nu! Äntligen är det dags! Tänkte jag när jag vände blicken mot fönsterrutan igår morse och möttes av sol. Dags för våren att ha tagit över ruljansen. Så jag kastade på mig en stass och for ut genom dörren för att dokumentera dess första dundrande intåg för detta året. Hmmm… Jag förilade mig nog en smula…





… för träden stod inte till tjänst med ens det minsta lilla tecken på att vilja pynta sig med löv, eller ha tendens till att vilja kicka igång gräset att bli läckergrönt...



… och på ändernas sjö härbärgerade fortfarande ett läskigt lager av is. De såg riktigt ledsna ut. Änderna. Och inte på en enda av parkbänkarna jag passerade...


 … satt det någon som insöp vårsol med nosen mot skyn. Inte ens ett enda litet barn som for fram i vild vårlek fanns att finna. Nix övergivet var ordet. Överallt.


Det var dessutom halv storm och mest bara allmänt ruggkyligt i luften. Så! Och suck! Jag får väl försöka hålla mig och stå ut ett tag till. I desperat väntan och längtan efter våren… Den slöa jävla våren… Så Kram på er i vintervidrigheten!

8 kommentarer:

  1. I Göteborg var det verkligen vårkänsla idag! Lite kallt men soligt och fullt med småfåglar och smältande is. Skönaste promenixen på länge :) KRAM!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skönt! Lite bättre idag här också. Nu vill man ju bara ha vår på riktigt! Kram!

      Radera
  2. Men idag kom den - våren!
    Vi firade det med promenad på Balsberget hela familjen.
    Så Jay är heldäckad efter det + att ha träffat min systers chihuahua-blandning Randi som skällde på honom hela tiden...
    Trött i både kropp och öron alltså =)

    Hoppas ni fått se våren på din kust!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får hålla tummarna att den har vett att stanna kvar nu också bara! Haha... lille Jay fattar att han blev trött av att ha en bjäbbhund i hälarna... ;o) När är det ni åker förresten? Kram!

      Radera
  3. Vad kusligt tomt det verkar..vad är alla människor??! Igår var vi i Kalmar på lite kulärenden, var helt fantastiskt ute! Nyinvigde min gamla klarblåa vårkappa o det kändes så härligt! Så avslutade vi med restaurangbesök, vilket inte var fel heller..
    Idag känns elaka nordan men lika vackert som ni tycks ha, våren ÄR på väg, håll ut hjärtat!
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag undrade också vart alla människor höll hus. Men jag kom på det sedan, när jag gick ner på stan för där var det tjockt med folk. Lönehelg så det var shoppa man skulle igår tydligen. ;o) Låter som ni hade en kanonbra dag! Så glad att du verkar pigga på dig hela tiden!!! Hejja, hejja :o) Kram!

      Radera
  4. Åkt hoj idag! Säkraste vårtecknet av alla tycker jag! En liten men ack så underbar egotripp i ett soligt men kallt Skåne
    Kram
    Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller absolut med dig. Såg en hoj idag och fick direkt känslan av att NU är det minsann vår. :o) Kram!

      Radera