Powered By Blogger

torsdag 10 maj 2012

Dagens – som hyste kluvna känslor för lodisen vid hissen

Det går segt nu. Med det mesta. Jävla trötthet. Men jag ska inte hålla på att gnälla en massa om det, igen… Så raskt över till en anspråkslös dagens istället:


Jag älskar ju de här Maria Tallchiefkoftorna, men shit vad de är svåra att kombinera med ytterplagg så att det inte ser helt galet ut med fransar som sticker fram. Jag kände mig som en riktig lodis idag. Hur gör ni? Oppps, där slank det visst in en fråga, igen… ;o) Min specialitet… 


På tal om lodis så låg det en uteliggare och sov precis utanför vår hiss när jag skulle iväg och träna i morse. Och shit vilken märklig reaktion från min sida, för jag ryggade tillbaka och tyckte att det var rätt obehagligt, samtidigt som jag tänkte att jag borde åka upp, koka kaffe och ge människan. Men det gjorde jag aldrig, jag hastade iväg, sen som jag var. 
Tänkte att jag skulle slå till på att fixa bjudkaffe när jag kom tillbaka hem men då var inte hemlösmannen kvar. 

Däremot hade han lämnat efter sig skräp, som tomma påsar och använda snusprillor. Och då blev jag förbannad. Tänkte ”jävla drönarparasit, skaffa ett jobb för fan och ryck upp dig istället”. Jo jag tänkte så, jag, den arbetslösa, haha… Snacka om att kasta berg i glashus… :o) 

Fast jag är nog ganska kluven till hemlösa generellt. Har en gammal kompis som är hemlös sedan många år. Och han har fått chanser flera gånger som han inte tagit, för att han inte har velat fastna i samhällets fälla med måsten och krav… för att han vill ha kvar sin frihet… inte bli en jäkla Svensson...

Ja, det är väl för och nackdelar med allt. Lite nackdel att jag måste ut med hundarna i regnet nu men jag överlever nog det också… Jag har ju trots allt ett hyfsat varmt hem att gå tillbaka till... Kluven som sagt... Ha en bra kväll. Kram!

8 kommentarer:

  1. Hmmm..jag förstår precis! Ser mig själv som en omtänksam och godhjärtad person. Men jag kan inte komma över min bacillskräck. Denna bacillskräck är helt ologisk, men den "känns" helt verklig. Tycker mig se otäcka virus, skabb, löss och bakterier, som eventuellt hamnar på mig om jag skulle ta hand om lodisar, alkisar och missbrukare på dekis..fast jag tycker synd om dem! Jag kan tänka mig att bjuda på kaffe...om jag får bada dom i badkaret först ;)och då snackar vi hett bad med skrubb! :)
    Så det blir nog bättre att köpa faktum och betala till stadsmissionen istället..då hjälper jag på tryggt avstånd och kan fortsätt känna mig omtänksam och godhjärtad.
    Y :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj det verkar faktiskt lite jobbigt för dig. :o( För övrigt så tycker jag att det är upp till var och en vad man gör och inte gör. Och du gör ju något, vilket är bättre än inget. :o) Kram!

      Radera
  2. Håller med. Visst tycker man synd om dom, nåt har ju hänt annars hamnar man inte där på gatan. Samtidigt som man kan provoceras lite. Vi har många yngre i min håla som mest drar runt och aldrig gjort nån nytta alls och inte verkar vilja det heller......
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Svar
    1. Natti tillbaka, några dagar senare... ;o) Kram!

      Radera
  4. Tror inte jag ska ge mig in i den diskussionen med mer än att säga att vi är alla människor och har rätt att bli behandlade som det.

    En klar fördel är en hund som inte gillar regn ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har jag påstått något annat? Ja fördel förutom att man får tvångsdra ut dem så de får kissat... :o) Kram!

      Radera