Powered By Blogger

tisdag 1 maj 2012

Mysteriet med Pleasejeansen är löst

Det har varit värsta Pleasejeanstrafiken här i någon vecka nu. Ett par stycken har fått kila vidare till nya hem, andra har flyttat in istället. Och i allt detta hattande har jag upptäckt hemligheten med storleksmysteriet. De leker ju lite Odd Molly där och låter oss konsumenter bli tokiga när vissa passar i en storlek, andra inte… 
Jag har ett par XXS som sitter kanon och som är näst intill identiska med ett par XS som är lite väl tajta, som i för tajta… Helsnurrigt!
Ja just det mysteriet. Varför i princip ett par inte är ett annat likt? Det har helt enkelt att göra med hur mycket stretch det är i dem. Jag tycker det är enklast att kolla stretchgraden sidan om gylfen, genom att helt enkelt dra i jeansen just där:


Och här pratar vi att de förekommer i hela skalan från typ ingen stretch alls till en hel massa. Och det kan man ju omöjligt veta i förväg… Så där var svaret, men tyvärr ingen lösning på hur det ska bli lättare att nätshoppa i Pleaseland… :o( Så det är välprova eller helt enkelt famla i blindo som gäller. För med tur passar de, med otur inte… Vem sa att livet skulle vara enkelt liksom… :o) Kram!

10 kommentarer:

  1. .. det är inte enkelt precis.. Lotteri!

    KRAMAR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, men tack och lov med betydligt fler vinstlotter än på Triss... :o) Kram!

      Radera
  2. Men jag undrar en sak och det är om det kanske skiljer sig i materialet. Såg på produktbeskrivningen att några hade 98% bomull och 2% lycra (färgade) och några hade 98% bomull och 2% elastan. Inte för att jag vet vad som skiljer lycra o elastan men kan du inte kolla i dina om det skiljer sig?
    Har själv inte vågat köpa några men det beror på att jag tror att jag har för kraftiga vader och att det kommer att kännas som jag går med konstant stödstrumpor på eller nåt ditåt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmm...det där har jag inte tänkt på att kolla. Men så var det i mina också... SkumtSkumt! Har dock inte orkat prova dem för att utröna hur det ter sig på den fronten men lovar att göra det de närmsta dagarna. Hojtar här igen när jag gjort det.
      Jag tycker inte att de är det minsta trånga i vaderna men jag brukar aldrig ha problem på det området heller... Det bästa är att prova. De finns här i Hbg och snart på Factory Malmö, enligt Lingon. Kram!

      Radera
  3. Aha tack för det ,det förklarar saken. Kram Nilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det kändes rätt skönt att ha knäckt nöten, har grubblat mycket över det där... kanske borde skaffa mig ett vettigare liv istället... :o) Kram!

      Radera
  4. Tack för att du talade om detta! Man blir smått tokig på byxor och alla måtten.
    Så härligt att du slog till på en orange blusen. Tok snygg ju!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns som ett hopplöst projekt att försöka pricka rätt... :o( Störigt. Och TackTack! Kram!

      Radera
  5. Oj hoppsan, då hoppas jag på mycket stretch i mina som förhoppningsvis anländer under veckan:)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller tummarna! Vilka är det du beställt? Fast det dumma är ju att det skiljer sig på två par av till synes likadana också... Hoppas på det bästa för dig!Kram!

      Radera