Powered By Blogger

torsdag 17 maj 2012

Har bloggen gjort mig till Joakim von Anka?

Jag får frågan då och då, ganska ofta på sistone, om hur mycket jag får betalt för att skriva om vissa klädesmärken eller butiker. Svaret är lika enkelt som en långdragen cirkel. För jag får noll kronor. Och det är så jag vill ha det.
För jag har fått erbjudanden om att byta inlägg mot betalning, vilket mest har gett mig rysningar i hela kroppen. Framförallt för att det går helt emot spelreglerna i det arbete jag hade under en hel massa år. Och även om jag inte har jobbet kvar så sitter journalisttänket stenhårt fastnitat i skallen. Så jag skulle inte kunna.
Dels handlar det även om trovärdhet. Jag måste få skriva det jag vill och tycker annars ingen blogg för min del.
Det här är mina personliga åsikter om hur jag vill ha min blogg, hur andra gör är helt upp till dem och eftersom jag hyser respekt för andras åsikter så har jag inga moraliska aspekter där. 
Bara på mig själv. 
Okej?... Så nej den här bloggen har absolut inte gjort mig till Joakim von Anka.


Däremot har det hänt flera gånger att jag har fått rabatt när jag har handlat något, men då först efter att jag redan har skrivit, eller i alla fall plåtat för att skriva och jag har då gjort klart att I do it my way eller inte alls. Oavsett ett bättre pris eller ej. Tufft va? ;o)
Sedan att det mest blir positiva inlägg om provade kläder och butiker är för att jag väljer de butiker jag gillar och jag provar de kläder som tilltalar mig på galgen. Jag skulle ha svårare för att skriva negativt. Inte minst eftersom det redan svämmar över av den varan i världen och samhället i alla fall. 
Man behöver ju inte gå längre än till kommentarsfälten i den här bloggen för att få det bekräftat… ;o) Så nu vet ni. Om ni har fler frågor på det här nu så bring it on… så lovar jag att svara efter min bästa förmåga. Peace out. Kärlek & Respekt!

6 kommentarer:

  1. Nej inga frågor på såna självklarheter =)
    Jag skulle inte heller vilja vara köpt av någon och styrd. Sen respekterar jag att andra vill och uppskattar att t ex Bina fixat sponsorer till sin julkalender.
    Men det är inte min grej.

    Hoppas solen skiner på din kust också som här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med. Fast sponsorer som t.ex Bina har till julkalendern och skriva fint och bra mot betalning är ju inte samma sak, men det fattar ju du också, fast kanske inte alla andra, därav förtydligandet nu... :o) Kram!

      Radera
  2. Du verkar få mycket e-post alltså?

    Kul att du pratar om sånt här Och ja, jag begriper nog att du skriver och fotar om kläder och annat i positiv dager. Inte skulle jag gå in i en butik jag inte tycker om och inte heller prova på nånting jag inte gillar. Om jag skriver nånting negativt så skulle det vara att jag blivit besviken på en produkt som jag lagt pengar på och upplevt att jag förlorat på det, eller om det kändes att jag slösat min tid och uppmärksamhet på nånting som jag sen inte tyckte om. Men även det senare skulle jag nog granska mycket utgående från mina egna förutbestämda förväntningar.

    Är du nöjd med håret och färgen? Jag applåderar för rött! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller absolut med i precis allt du skriver. Trots att det kanske får mig att framstå som en fjäskis... ;o)
      Ja jag gillar det röda. Nu när jag vant mig. Jag har haft rött förut. Passar en häxa... ;o) Kram!

      Radera
  3. Hej Josanne!
    Jag måste få fråga,var det du som hade en dark indigo Tadaa dress till salu? Jag följer så många om-bloggar så jag vet inte riktigt vart jag såg den. Hoppas att du vill svara. Vänliga hälsningar Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix det är inte jag. Och tyvärr kan jag inte hjälpa dig med vem det kan vara för det har jag nog missat... Hoppas du hittar den. Kram!

      Radera