Powered By Blogger

torsdag 31 maj 2012


Ja jag fick husdille, jag vet… sorry för att ni blir överösta med dem, och ja, jag är en djurtant, så jag måste även klämma in fina fyrbentingar jag stött på.






Alla dessa vackra gränder, trånga, bökiga men alldeles alldeles underbara. Amsterdam är en stad jag absolut skulle kunna tänka mig att bo i. 


Eftersom det är tulpanernas stad och jag inte lyckats få en enda sådan på bild så försöker jag här kompensera med något annat färgrikt blomstrande. 


Och vips var vi i China town, där även…



… Japan får plats på ett hörn, så också lite ryska tongångar:


Sedan började vi fundera på vad vi skulle ta oss för. Uteserveringarna lockade men de var redan helt överfulla, så stentråkiga som vi är så föll valet på att knalla tillbaka till ”vår” kanalkant och picknicka lite till. Så då gjorde vi det. Eller rättare sagt så stannade vi först till här, vid en annan kanal men det kändes fel. Liksom :o)



Rätt bro och en kvällsuppdaterad dagens. Fortfarande Mollyfri. 


Honungskakor som jag aldrig sett här hemma och vin funkade alldeles ypperligt som kvällsvard. Och när vi såg att en fågel frenetiskt samlade löv och doningar till sitt bo så bestämde vi oss för att hjälpa den på traven. 
I fall ni undrar vad det gröna i bilden är… :o)


Duvsällskap och se solen försvinna bakom huskropparna är sådant som jag finner såväl nöjesaktigt som avslappnande. 



Och mycket mer än så blev det inte, trötta efter gårdagens mat- och vinorgie och allt promenixande så tog vi närmsta vägen tillbaka… 


… till hotellet och rummet och sängen och lite tv-tittande innan natten fick ta över. 

Vilket den snart får här och nu också. Jag har kvar min huvudvärk, är dessutom snudd på sjukligt trött och fortfarande inte helt deppbefriad… 
Så peace out för idag. Var rädda om er! Kram!

2 kommentarer:

  1. Jag var där för några år sedan och oj vad jag längtar tillbaka nu. Tack för att du visar dessa bilder!
    Mvh Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår dig, jag längtar redan tillbaka en hel massa. Det är något magiskt med den staden. :o) Kram!

      Radera