Powered By Blogger

söndag 6 maj 2012

En rapport – efter 18 veckor i Shapeupland

Nu har jag bestämt mig! För ett slutdatum på min fettcellsutdrivning. Den 24 maj. Dagen efter jag fyllt år och dagen innan Amsterdamavfärden. Mitt i en vecka och kanske ett helt ologiskt datum, kan tyckas, men så får det bli. Då kommer den sista Shapeuprapporten att landa här. Oavsett vad vågen visar. 
Anledningen till det beslutet är helt enkelt att jag ville se punkten konkret framför mig. Efter drygt fyra månader av kamp är det helt enkelt dags…
Målet är och har hela tiden varit 55 kilo. Och landar jag i närheten av det så är det kanonbra, men det är inget livsviktigt krav. Jag kan ju faktiskt gå upp också på de här 2,5 veckorna det handlar om till mållinjen är passerad. Konstigare saker än så har ju trots allt hänt här i världen. 
Men! Det lär visa sig. 24 maj it is… Dagens digitala sifferdom löd i alla fall så här:


Vägning vecka 0: 1 januari 69,1 kg
Vägning vecka 1: 8 januari 68,5 kg = – 0,6 kg
Vägning vecka 2: 15 januari 67,2 kg = – 1,3 kg Totalt – 1,9 kg
Vägning vecka 3: 22 januari 66,0 kg = – 1,2 kg Totalt – 3,1 kg 
Vägning vecka 4: 29 januari 65,0 kg = – 1,0 kg Totalt – 4,1 kg
Vägning vecka 5: 5 februari 64,5 kg = – 0,5 kg Totalt – 4,6 kg 
Vägning vecka 6: 11 februari 63,8 kg = – 0,7 kg Totalt – 5,3 kg     
Vägning vecka 7: 19 februari 62,6 kg = – 1.2 kg Totalt – 6.5 kg 
Vägning vecka 8: 26 februari 61,7 kg = – 0,9 kg Totalt – 7,4 kg 
Vägning vecka 9: 4 mars: 61,1 kg = – 0,6 kg Totalt – 8,0 kg
Vägning vecka 11,5: 21 mars: 60,8 kg = – 0,3 kg Totalt – 8,3 kg 
Vägning vecka 12: 25 mars: 60,3 kg = – 0,5 kg Totalt – 8, 8 kg 
Vägning vecka 13: 1 april: 59,5 kg = – 0,8 kg Totalt – 9,6 kg 
Vägning vecka 14: 8 april: 58,7 kg = – 0,8 kg Totalt – 10,4 kg 
Vägning vecka 15: 15 april: 58,0 kg = – 0,7 kg Totalt – 11,1 kg 
Vägning vecka 16: 22 april: 57,3 kg = – 0,7 kg Totalt – 11,8 kg 
Vägning vecka 17: 29 april: 56,8 kg = – 0,5 kg Totalt – 12,3 kg 
Vägning vecka 18: 6 maj: 56,0 kg = – 0,8 kg Totalt – 13,1 kg 

Och det var det hela för den här gången. Vi ses under dagen om ni vill. Kram!

35 kommentarer:

  1. Sluta NU! Det där är aldeles för lågt BMI! Du börjar se anorextisk ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är väl samma puckolucko som har öppnat käften förut vid viktrapporterna antar jag? Ingen av er kan stava i alla fall....
      I övrigt tycker jag att du kan läsa Hildes inlägg längre ner......

      Radera
    2. Anonym: 168 cm lång, 56 kilo = BMI 19,8 = Normalvikt! för att hamna på undervikt skulle jag behöva väga 52,3 och det gör jag då alltså INTE.
      Men om jag nu skulle ha anorexia, hade du då ställt upp och hjälpt mig på något sätt? Annars fattar jag inte vad det skulle röra dig, det minsta...

      Linda: ja det är kul att ha fans som bryr sig... ;o) Kram!

      Radera
  2. Bra jobbat. Och du ser inte anorektisk ut. Skulle inte tro att ditt bmi är för lågt men det beror såklart på hur lång du är.
    Huvudsaken är att du mår bra och trivs!
    Själv kämpar jag med mina 7 kg som jag har kvar efter graviditeten men så är det ju bara sex veckor sedan han kom men det är ju nu man vill komma i sina fina vår och sommarkläder.
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix det är inte för lågt. Och jag mår så mycket bättre än på flera år... :o) Förstår att du är otålig att bli av med dina kilo men tycker du redan lyckats bra. Håller tummarna att de sista rinner av dig på ett kick. :o) Kram!

      Radera
  3. Hej Josanne!

    För mig och mitt kämpande är du och har varit en sann källa till inspiration, bara så att du vet. Ha det gott denna söndag. Kramar från Eva och Otto skickar nospussar till alla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta, vad kul att höra! Det är ju mest därför jag gjort de här inläggen, för att peppa andra. Kan jag så kan du liksom. Kram & nospussar från flickorna till Otto också!

      Radera
  4. Bra med slutdatum. Bra med en mental punkt liksom. Jag har ett slutdatum och en slutvikt satta sedan länge. Tror inte jag kommer nå min slutvikt till det datumet som det ser ut nu (har 6 kg kvar och 5 veckor....), men jag kämpar på. Sen får jag ta ställning till hur jag gör när jag nått detta datum. Och oavsett vad som står på vågen är den mentala resan faktiskt viktigast. Du har hjälpt mig en bit på vägen, för shapeupappen är min bästa vän och krycka i det här!
    Bra kämpat Josanne!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker för det första att du har kämpat kanonbra! Och sedan att du resonerar bra, med att ta ställning när du är där. Det låter supersunt i mina öron. Och du har sååå rätt i att den mentala resan är den som är och har varit viktigast även för mig. Den är värd alla kanelbullar, godisbitar och gräddsåser i världen! :o)
      Och visst är Shapeupen kanon, jag tror inte jag hade fixat det ens hälften så bra utan den. Kram!

      Radera
    2. Tack för pepp själv! Kram!

      Radera
  5. Anonym där uppe, om du kan tagga ned lite så kanske du skulle kolla om det verkligen är så att Josanne har för lågt BMI. När jag kollar står det normalviktig. Anorektisk är det absolut inte.

    Josanne, förlåt att jag blandar in mig, men jag blir så jävla förbannad på sådana kommentarer. Hurra för dig!! Du har varit jätteduktig, snygg som fan är du med.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja inte är det någon anorexi inte, blir så jävla trött på dessa Anonyma, vadfan är de ute efter liksom. Att jag ska bli knäckt och trycka i mig gräddtårta så jag går upp allt igen och de kan börja håna mig för att jag är tjock igen eller? Fy fan vad irriterad jag blir. Och du får absolut lägga dig i precis hur mycket du vill. Tack för att du gör det! Kram!

      Radera
  6. Superbra jobbat! Jag la av tidigare än planerat av den enkla anledningen att jag var nöjd med resultatet :) Det är du och BARA du som avgör när du är klar. Skulle det sen vara den 19 maj så är väl inte det hela världen ;)

    Nu håller jag på med det för mig svåraste. Att bibehålla. Man måste ju ändra och äta lite annorlunda för att inte fortsätta att gå ner. Men man kan ju inte släppa taget för då går man upp igen...
    Snyggt jobbat!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du kommit i hamn med din volangutdrivning! GRATTIS som fan!!!
      Ja är det något jag har nojja med så är det tiden som kommer sedan, att hålla vikten. Jag har faktiskt bokat in en tid med en PT imorgon, just för att prata vikthållning. Kanske ett tips till dig också... Tips från ett proffs liksom... Kram!

      Radera
    2. Haha... det lär fel... gör om och gör rätt: Alltså inte att jag är proffs utan att PT´n är det och att hans tips är från ett proffs. Kram igen!

      Radera
    3. ha ha. Jag förstod vad du menade :) En PT är super, det är helt rätt investerat!
      kram

      Radera
    4. Ja det ska bli spännande om inget annat...Kram!

      Radera
  7. Jag är imponerad. Och avundsjuk! Jag är själv tyvärr en sådan där kass jojobantare. Brukar lyckas gå ner, men går alltid upp igen. Har för avsikt att börja om igen, men att om jag lyckas tänker jag fortsätta att föra matdagbok. Men vi får se. Gäller att komma igång först. Grattis till dig i vart fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du testat Shapeup-appen? Den har hjälpt mig massor, tror inte jag hade lyckats ens till hälften utan den. Finns att ladda ner och heter ShapeUp, ikonen är en liten tecknad gubbe på grön bakgrund. Där för man matdagbok och kan hålla superkoll på vad man stoppar i sig och hur mycket man gör av med o.s.v. Så den är absolut mitt bästa tips till att gå ner i vikt! Kram!

      Radera
    2. Har använt mig av något som heter Hälsovakten som jag tror gör samma sak. Har dock konstaterat att Shapup troligen är billigare så jag kanske får testa den i den här omgången.

      Radera
    3. Ja, och jag planerar absolut att fortsätta använda den appen sen för att hålla vikten med hjälp av den!!!!

      Radera
    4. Det kostar 100:- för tre månader att ha den (billigare om man tar den på längre tid) och de pengarna är väl investerade tycker jag.
      Och jag kommer precis som du Nena att ha kvar den för att hålla vikten. Tror dock inte man kan skriva in att man vill gå ner 0 kilo så det får väl bli 0,1 och så vet man att man ändå har någon kalori till att knapra i sig. :o) Kram på er!

      Radera
  8. Supergrattis vännen och tack för all pepp!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. TackTack! Och läste lite bakåt hos dig nyss, GRATTIS till neråt, tjohoo! :o) Kram!

      Radera
  9. Fantastico!!!* ♥ * .¸¸.·*¨`..·´`·» * *·.¸)`·.¸).·´`·»* )¸.·´ ♥ 13 kg ner.
    Kan tillägga att jag använder också shape up , fast har inte appen utan kör på vanliga datorn och har inte lagt till "guld-varianten" så då är det helt gratis och funkar hur bra som helst ändå. Det är vissa funktioner man då inte få med som hur mycket av olika näringsämnen man får i sig å sånt.
    Kramar ♥ till alla som kämpar med detta (och även andra)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra där! Två saker jag missade, dels att man kan ha appen gratis och dels att man kan ha den bara i datorn eller både och om man vill... Jag är så inkörd på den i mobilen att jag inte tänker... Så Tack! Kram!

      Radera
  10. Du är så duktig! Och du är så snygg!!!! Härligt med en PT. Ha en fin vecka..... Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta, vad snäll du är! Kram!

      Radera
  11. Grattis!
    Sjukt imponerad.
    Lram
    L8

    SvaraRadera
  12. Snyggt jobbat!! :-) /Josefin på Aktiverum

    SvaraRadera