Powered By Blogger

torsdag 17 maj 2012

Från soffpotatis till träningsoptimist på en månad

Idag är det exakt en månad sedan jag återuppstod på gymet. Om ni kommer ihåg så gjorde jag ett försök att bli atlet redan i januari. Men förträngde det riktigt ordentligt efter bara ett par ynka träningspass. Hade ingen lust helt enkelt. 

Så vaknade jag plötsligt en dag, för en dryg månad sedan med någonslags helmärklig känsla att jag ville dit. Jag ville träna, inte bara en gång utan jag var liksom redo att föra in det i mitt liv som rutin. Bokade pass som jag var tvungen att avboka, det hände tre gånger och gjorde mig så frustrerad att jag bestämde mig för att ta mig dit på morgonen istället, klockan 06.45 när inget annat hinner komma emellan och stjäla tiden. Trodde nog aldrig riktigt själv på att det jag verkligen skulle fixa att hålla det men det gjorde jag. Ju. Bara för att jag ville det.


Och nu, en månad senare, har soffpotatisen sakta men säkert blivit förvandlad till träningsoptimist. Jag tycker det är kul. Och! Jag fixar det! Vilket jag absolut inte trodde. Jag har insett att pass som innehåller koreografi INTE är min grej. Alls! Så därför lämnar jag dem åt sitt eget öde. Däremot har jag förvandlats till en hängiven anhängare av bodypump, bodybalance och indoorwalking. Jag är fortfarande sämst, pumpar med minst vikter av alla, rena flugvikterna om jag ska vara ärlig… Men! Jag gör det! 3-4 gånger i veckan är målet och hitintills har jag lyckats med det, med hjälp av två heliga morgonpass och någon kväll.

Vad vill jag då ha sagt med det här? Jo, samma sak som jag har dryftat gång på gång när det gäller viktnedgång. Man kan om man vill! Men man måste vilja, på riktigt! Det är liksom där det sitter, i viljan. 
Och! En sak till som jag har lärt mig själv alldeles nyligen; det går bra mycket bättre om man tror lite på sig själv också… :o)
Halleluja! Om ni har missat det så går min kristihimmelfärdspredikan här ut på att sprida lite pepp… Nej, jag är inte bra på att det där med att framställa pedagogiskt och enkelförstått men ni kan om ni vill, glöm aldrig det! 

Själv ska jag strax iväg till ett pass bodypump. Kan vara världens sämsta idé med tanke på att jag har exakt samma förkylningssymtom idag som igår, plus en massa öronspräng. Eller så lyckas jag jaga skiten på flykten, vilket är exakt vad jag sätter allt mitt hopp till… Too be continued... Peace out & ha en riktigt bra dag därute!

14 kommentarer:

  1. Jag får säga som du sa till mig - jag är stolt över dig och så jäkla glad för din skull! Huvudsaken är ju att du inte har ont i halsen och feber och tar det lite lugnt men det vet du ju :)
    Stor kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen! Vad glad jag blir. Och visst är vi duktiga :o) Jag hade visserligen ont i halsen men jag överlevde. Blev dock inte frisk men inte sjukare heller. :o) Kram!

      Radera
  2. Mitt problem är att få ihop nattjobb och barn med träningstiderna, men jag erkänner: Har inte prioriterat det =)
    Går till gymet nästa vecka och kollar upp; får ju t om kort betalt av jobbet så vad har jag att skylla på? *skäms*

    SvaraRadera
    Svar
    1. fast du pendlar ju också och det snor såväl tid som en massa energi... men du kan ju alltid kolla upp och gratis är aldrig fel... :o) Kram!

      Radera
  3. Å du är sjukt duktig Josanne!! Bra jobbat och det syns på dig snygging!
    Om du vill får du gärna kolla rock a fellow mid pink åt mig, kanske jag ändå ska be dig kolla st 2, då de är tighta att knäppa i ryggen!=) Och priset med i så fall, tack snälla!!

    Kramar
    Adela

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollade idag, tyvärr har de inga kvar.. :o( Hoppas du hittar den någon annanstans. Kram!

      Radera
  4. Wow you rock!! Hoppas du får skrämt bort bacilluskerna nu! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... nä de skrämdes inte så lätt men de blev i alla fall lite mer apatiska... :o) Kram!

      Radera
  5. Du är bara så jäkla duktig!
    tack för inspirationen.
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you! Och det är din tur nu... :o) Kram!

      Radera
  6. Visst är det gott att komma igång :) Skrev just till Lingontjejen att jag glömt att nämna att jag körde förbi er nere i norra hamnen :) Jag vinkade men ni såg mig inte. Nästa gång hakar jag på och fikar med er!

    kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är superskönt! Man mår ju faktiskt så mycket bättre av att träna. Och japp, klart du ska med på fika nästa gång! Kram!

      Radera
  7. Vad gjorde du för förändring i maten för att gå ner?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Började äta lite vettigare och på mer regelbundna tider. Hade världens sämsta matvanor tidigare, ingen frukost lunch bara ibland, en massa godis och middag vid klockan 22-23. Så att bara ändra har nog gjort en del... För mig. Kram!

      Radera