Powered By Blogger

onsdag 30 maj 2012

Efterhandsrapport från Amsterdam – lördagen den 26 maj

Kill your darlings är INTE min grej. Jag har extremsvårt för att sålla bort. Det gäller det mesta i allmänhet och just nu bilder från Amsterdam i synnerhet. Så därför kommer här hela tre inlägg på raken. 
Och det med bilder enbart tagna under lördagens bravader. Så nu är ni förberedda, och kan skutta ut igen om ni känner att tanten har gått lite väl överstyr. 
Annars; då kör vi igång… med start på Lanefeldts återuppståndelse i nederländsk tappning…


… tv-programmet som jag totalt snöade in på. Tack och lov tog det slut ganska fort och vi kunde knalla ut i den Amsterdamska myllan:


Glasögonmuseum. Det tycks finnas ett museum för allting i den staden. Ostar, hasch, diamanter, tatueringar, det sistnämnda återkommer jag till en annan dag. Men det finns något som det finns ännu mer av och det är…


… cyklar. Shit vad det trampas i den byn. Och rabiata som tusan är de, cyklisterna, minsta lilla man är i vägen och de plingar hysteriskt i sina ringklockor. Livsfarliga.



Snacka om praktisk bil, lättparkerad om inget annat. Såg varianter på den flera gånger under helgen.
Här var vi på väg till en marknad, men stannade halvvägs för...


… frukost. Tonfiskbaguette, crossiant och smoothies. Inte hotellfrukost direkt, för den ingick ju liksom inte i priset, kostade till 300:- per person och dag så det blev nej tack till den. Och det här var ju inte fy skam det heller.  Gott och gav bra med energi att fortsätta traskandet. Till marknaden…




… som bjöd på ett mischmasch av gammal och nytt…


… lite växtlig fägring…



… och mat från gårdar runt staden.  Spatserade runt där en bra stund. Shoppade inget men en sak stannade kvar i skallen, som vi därför klurade på medan vi tog en promenix.  


FORTSÄTTNINGEN FÖLJER I INLÄGGET HÄR UNDER!

8 kommentarer:

  1. Ja det jympaprogrammet ser väl ut som ett ordinärt holländskt melodifestivalbidrag...;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... ja det har du rätt i, fast ganska underhållande, spevciellt när de använde vattenflaskor istället för hantlar... och att allt gick i slowmotion... måste säga att jag saknar det där programmet i tv´n här hemma... :o) Kram!

      Radera
    2. Ja är man uppväxt med Lanefelt så blir man ju nostalgisk. Sköna söndag och fräcka fredag. =)
      Jag gillade den danske kocken; Rune Kalf-Hansen som skällde på tittarna för att de inte hade några vettiga köksknivar. Snygg var han också och drev fiskaffär i Gamla Stan.
      Det var tider det! =)

      Radera
    3. Ja Lanefelt kommer man aldrig att glömma... på gott och på ont... :o)Men den där kocken minns jag inte alls, får nog googla lite på honom och se om någon polett trillar ner. :o) Kram!

      Radera
  2. Vilken jättefin lila långkjol! Hoppas du köpte den för den är väldigt mycket du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst var den fin men jag köpte aldrig den, måste erkänna att jag faktiskt ångrar det en hel del nu... :o) Kram!

      Radera
  3. Vad roligt få följa med er resa via bilder!! Tack du raring som delar med dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vad snäll du är! Och vad glad jag blir! Kram!

      Radera