Powered By Blogger

onsdag 9 februari 2011

Plagg som aldrig får lämna – del 5 (av 15)

Det var en gång i tidernas begynnelse, då jag var helfrälst på jeansjackor. Hade dem alltid och till allt. Sedan kom det till en punkt där jag stentröttnade. Och så småningom var det som att jag helt hade glömt av detta plaggs existens. Ett helt massa gäng år passerade. Men så kom en dag för runt ett år sedan när jag fick se darling Jeanette, som har bloggen Mortys hörna, iklädd en jeansjacka.

Och klyschan gammal kärlek rostar aldrig kom plötsligt till oanad användning. För jag blev helsåld. Och bara var tvungen att skaffa en egen. Jag tyckte att Odd Mollys var lite för dyr. Men det åtgärdade mr Make genom att klicka hem den till mig. I smyg var det tänkt eftersom jag skulle få den i födelsedagspresent. Men klicket blev i mitt namn så jag fick reda på det när avin dök upp i brevlådan. Dumt nog... hehe ;o) för därmed kunde jag kvittera ut och börja använda en nästan två månader för tidig present redan i början på april.


Emb bikette denim jacket a la vår 2010

Som blev väldigt flitigt luftad under hela våren och sommaren. För det mesta faktiskt, och till det mesta. Och därför var det liksom redan förutbestämt att höstens modell med jävulspinuppan också bara var tvungen att hamna här.

Emb bikette denim jacket a la höst 2010

Även den sponsrad av mr Make som plockade med sig den hem från Mollybutiken när han jobbade på tatueringsmässan i Stockholm i slutet av augusti. Och då kan man ju kanske undra varför man ska ha två jeansjackor...

Det ska man inte, man ska ha tre! För det första jag kastade mig in på DeepFling och förbokade var just jeansjackan modell vår 2011. Det kan ju faktiskt bli så kallt att man behöver kränga på sig tre stycken... eller så är det bara kul att ha en trio att pendla mellan. För jag vet redan nu att det blir väldans mycket jeansjacka på mig även denna vår och sommar. Kramkram!

8 kommentarer:

  1. Du är rolig du!! Fast jag förstår dig fullkomligt..när man snöat in på något så är det vääldigt svårt att släppa! Jag har snöat in på hmm..vad dom nu heter, de korta jeansen! Köpte ju direkt i höstas med pinuppan på o dom är mitt klart mest använda plagg! Älskar dom högt!! Måste absolut få tag på vårens variant som jag är tokförjust i från bilderna.
    Menar alltså lite omständigt att det är klart du skall ha vårens jeansjacka!! Den ser helt ljuvlig ut..
    Lycka till idag!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Ljuvlig som alltid.... Du passar ju så bra i dem oxå, så klart du ska ha vårens version med. Tycker med den är dyr, men kanske snart är dags för en investering för min Levi's har (oj jä....) numera 24 år på nacken, är sliten oformlig boxig o ful. Dessutom herrmodellen alltså oversize på lilla jag. Hänger bara där i garderoben med sina påsydda märken. Massor med minnen skapade i den, näns absolut inte att kasta den. Det är en som definitivt inte får lämna min garderob, trots att jag aldrig använder den längre...
    Kram/Tina

    SvaraRadera
  3. Ja, jeansjacka är riktigt användbart och snyggt till det mesta. Är också sugen på att skaffa en i vår.
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  4. hej, vill du sälja våren 2010 och den skulle vara en 2:a så får du gärna höra av dig ; ))
    malin
    damsholt@home.se

    SvaraRadera
  5. Jag har jeansjackan från Sovereign. Ett av mina bästa köp. Jag tvekade länge eftersom jag tyckte att 1500 kronor var mycket. Bestämde mig dock till slut efter att jag insett att jag använt min gamla H&M-jeansjacka i sju år och att denna säkert skulle bli lika långvarig.

    Idag känns det som att 1500 spänn för en OM-jeansjacka var rena kapet. :)

    Kram.

    SvaraRadera
  6. Ingen tvekan om att man behöver tre!
    Lika självklart som att ha tre 327or, tre Lovely Knit eller andra OM-plagg. Var sak har sitt värde och funkar till vissa saker hmpf... javisst ja, en jeansjacka är alltid en jeansjacka. Men strunt samma, klart man ska ha tre =)

    SvaraRadera
  7. En jeansjacka funkar till allt, så jo tre att byta med verkar helt rimligt ;)

    SvaraRadera
  8. Annelie: haha... ja det verkar vara ett magiskt band mellan snöa in och Mollysar.. märkligt. Jag vet att jag har sett dig i jeansen när du gästbloggade och fattar att du vill ha de som kommer nu också för de passade som sjukt skitbra på dig!!! Kram!

    Tina: jag förstår precis vad du menar, nostalgi är värt så mycket mer än ynka kronor om man skulle sälja. Jag har också lite nostalgiplagg som jag vägrar släppa. :o) Kram!

    Viwi: ja vårens är riktigt snygg. Den snyggaste OM-jeansjackan hitintills om du frågar mig. Kram!

    Malin: nix den är inte till salu! Fast om du vill så kan jag efterlysa den här i bloggen till dig. Maila mig i så fall på oddjosanne@gmail.com. Kram!

    Äppelträdet: grymt att ha en jeansjacka som nästan ingen annan har. Mina är ju inte direkt originella men det är din så håll stenhårt i den! :o) Kram!

    CLE: behöver/vill ha... gränsen är hårfin... och väldigt tolkningsbar... ;o) Kram!

    Helen: haha... eller inte! Fast allt handlar ju om försvarstal, vilket jag lärde mig att bli grym på som journalist... ;o) Kram!

    SvaraRadera