Powered By Blogger

onsdag 16 februari 2011

Ska vi vara ärliga eller ska vi vara falska rövslickare?

”Fy vad elakt du har skrivit i bloggen två prinsessor och odd molly. Brutalärlighet jo jag tackar men kanske ska man hålla den för sig själv istället för att såra andra. Tänk dig för i fortsättningen!”

Den kommentaren hittade jag under mitt förra inlägg. Och min spontana tanke var; ska vi vara ärliga eller ska vi vara falska rövslickare?
Det jag skrev var en kommentar om en klänning som hon visade en bildprovning på och som hon hade tvivel om. Jag tyckte nej, att den är alldeles för tantig för denna coola donna. Vilket jag alltså plitade ner.

Eftersom Fengxumamma som har bloggen Två prinsessor & Odd Molly är en av mina högst älskade Mollysystrar, en helt superunderbar människa som jag räknar som en riktig vän for ever så ville jag ge henne min sanna åsikt. Hade det varit bättre att jag hade ljugit och sagt att den var jättefin? Vem fan hade vunnit på det? Inte jag, som inte kunnat titta henne i ögonen nästa gång vi ses.


Och inte hon som i så fall skulle ha en falsk rövslickare som så kallad vän... För vad sårar mest; ärlighet eller snällsliskiga kommentarer som man inte menar?
Att det sedan bara handlar om min personliga smak och åsikt och absolut inte är någonslags världssanning ristad i sten är jag nykter nog att vara fullt medveten om. Precis som jag är lika övertygad om att mina vänner, som råkar ha hjärnan på rätta stället, är exakt lika insatta i...

Sedan händer det absolut att jag inte säger min uppriktiga mening när jag inte tycker att saker är fina. Men då kommenterar jag inte alls... Just av anledningen att jag inte känner människan tillräckligt bra för veta att det inte sårar...

Så därför fick jag en idé; som går ut på att ni som verkligen vill ha uppriktiga kommentarer om plagg ni är osäkra på räcker upp en hand, vilket i Blogglandia väl får bli detsamma som att hojta i kommentarsfältet.
Annars lovar jag att hålla käften now and forever. Sov gott och Kram för idag!

25 kommentarer:

  1. Hoppsan. Jag var såklart tvungen att kolla din kommentar och förväntade mig att du hade skrivit att hon såg fet ut eller nåt, men jag förstår verkligen inte ens vad det var som var elakt.

    Jag gillar folk som är raka och ärliga även om det finns tillfällen där det, som du själv säger, inte finns någon anledning att delge sin åsikt.

    Om jag frågar om någons åsikt vill jag ha ett sant svar. Men nu har jag ingen blogg och är dessutom inte den som brukar be om smakråd eftersom jag inte är så intresserad av andras åsikter om mina kläder. Jag klär mig som jag själv gillar.

    SvaraRadera
  2. Men jösses! ja, du vet vad jag tycker med. Ärlighet varar längst så är det bara.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Jag vill ha ärlighet! Att ljuga är fult.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Om jag ber om råd är det för att jag behöver hjälp på riktigt - inte någon som stryker mig över kinden! Ärlighet tack :)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Men du!! JAG vill ha raka ärliga puckar så till mig vet du vad som gällre! BRUTAl ärlighet och det kommer du få av mig tillbax! christina B är en cool katt och hon kommer tycka detsamma och det vet vi ju båda två så fortsätt i samma stil!! KRAM!

    SvaraRadera
  6. Jag tycker man kan vara ärlig för det mesta. I alla fall om någon frågar om råd/funderar. Däremot behöver man ju inte alltid dege sin åsikt när folk inte frågat om den. Typ som "fan vad det ser ut" spontant, när man ser någon med en ny frilla. I såna fall väljer jag att inte säga något. Ytterligheter men du förstår nog vad jag menar. :) Jag tror nog att Christina kan ta ärlighet.

    kram

    SvaraRadera
  7. Håller med alla tidigare skribenter här inklusive dig själv. Ärlighet varar längst.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Trodde inte det var sant när jag läste den anonyma kommentaren!!! Vi är ju till för att hjälpa varandra, ge goda råd o stöd! (Inte stjälpa med ljug o falskhet..)
    Ärlighet tack!!
    KRAM

    SvaraRadera
  9. Ärlighet varar alltid längst...så brutal tycker jag inte heller att du var. Hon frågade ju vad ni tyckte. Om det bara var komplimanger hon ville ha så hade hon väl bett om det istället.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Vi har ju inte träffats men ärlighet förväntar jag mig sannerligen. Ber jag om smakråd så får jag ju ta emot det oxå! Sedan kan man alltid säga saker på ett snällare eller ett mera rakt sätt... Jag tränar fortfarande på att vara snällare... ;)

    Kram/Tina

    SvaraRadera
  11. Ber jag om smakråd förväntar jag mig ärliga svar...jag tror att de flesta av oss uppskattar ärlighet...eller??
    Kram Sweetie!

    SvaraRadera
  12. Jag bad om åsikter och blev väldigt glad över att goa tjejer som jag "känner" mer eller mindre svarar mig ärligt! Om jag INTE velat ha smakråd hade jag aldrig ställt frågan. Nu blev jag extra glad att du svarade först och dissade den, mina tveksamhet blev klarhet!

    KRAMAR snygging<3

    SvaraRadera
  13. ja jag vill då ha din ärliga och uppriktiga åsikt. Annars kan jag ju låta bli att fråga =)

    SvaraRadera
  14. Elak var du väl ändå inte? Självklart ska man inte ljuga, men jag verkar vara en av få här som inte gillar brutal ärlighet. Hellre ett "den sitter inte så bra på dig" än "man ser verkligen att du är fet i den". Man kan säga vad man tycker utan att dra på det värsta.
    Sen har ju olika grupper olika jargong, det får man ju också tänka på.
    Kram

    SvaraRadera
  15. Nej, det var inte elakt skrivet! Det intressanta är att det här och där faktiskt har hävdats i (anonyma) kommentarer att vi på mollybloggarna bara smickrar varandra och aldrig säger något negativt om nånting alls utan att allt bara är så himla bra och fint jämt!
    Så här tycker jag: Ber någon om ett råd eller en kommentar ska man så klart skriva vad man tycker, dock behöver det ju inte göras på ett elakt sätt (vilket du ju heller inte gjorde!!!!) Om man inte bett om ett smakråd så tycker jag inte att man behöver dissa något, men man ska ju heller inte ljuga och säga att något är fint om man inte tycker det! Ärlighet vara längst, men på ett hänsynsfullt och trevligt sätt!
    Kram

    SvaraRadera
  16. Ja, just det, Nena uttryckte det väldigt bra, det jag menade!
    Kram

    SvaraRadera
  17. Klart man ska va ärlig! Håller med septemberflikka, man kan va ärlig med stil(-; Och det tycker jag absolut du är! Kramar

    SvaraRadera
  18. U bet ya!!!!
    Självklart ska man vara ärlig och uppriktig!!
    Får frostskador av hycklerier o rövslickerier!

    SvaraRadera
  19. Va? Det var väl inte elakt, du skrev ju varför du inte tyckte hon skulle ha klänningen i positiva ordalag, eller hur? Och som sagt, "kissing asses" är inte vare sig schyst eller kamratligt. Kram från Lisa :)

    SvaraRadera
  20. Tusen tack för era tankar och åsikter. Vi är ganska rörande överens om att ärlighet varar längst, så därför fortsätter jag på den linjen och någon frågar efter en åsikt. Och jag uppskattar till 150% om ni gör detsamma här. Ha en bra dag! Kramar!

    SvaraRadera
  21. Öh... jag menade inte att jag inte har någon blogg utan att jag inte har någon blogg där jag visar upp mig i mina kläder.

    SvaraRadera
  22. har ju ingen blogg så eg. behöver jag väl inte skriva. MEN om vi träffas o prova kläder kommer på tapeten vill jag ju veta vad du tycker om den, ärligt alltså!, sen är det ju jag som väljer att hissa eller dissa. Så ärlighet ja tack. Fast du behöver inte säga att min bak ser ut som en ladudörr. räcker du ser ut som en lite mindre dörr....fniss

    SvaraRadera
  23. Ärlighet varar längst!

    Så tycker jag.

    Kram..från en arg en (fast inte på dig!)

    SvaraRadera