Powered By Blogger

torsdag 24 februari 2011

Stinkande jeansjacka – hur har ni gjort?

Min och mr Makes Odd Molly-jeansjacka a la vår 2011 har landat här. Japp vi ska dela på den, synd bara att den är snyggare på honom än på mig... ;o) Eftersom jag redan har provat den i butik så visste jag exakt hur den ser ut.



















Men till skillnad från den testade så är denna en av de stinkande. Som även bland annat darling Linda har råkat ut för. Jag pratade med henne om det i telefonen när hon hade fått sin. Och det kunde vara något med färgen som den blivit blekt i, om jag inte fattade helt åt skogen.
Jag har slängt min i tvätten nu eftersom jag inte har ork att skicka tillbaka och greja just nu. Men jag kan ändå inte låta bli att undra om ni är fler som har råkat ut för odörjackan... och i så fall; hur har ni gjort? Kram för den här gången!

13 kommentarer:

  1. I allra värsta fall, när plagg stinkt och det inte gått bort ens i tvätten, har jag testat att köra med ättiksprit i stället för tvättmedel och det har funkat...

    Utifall att...men om det påverkar tyget vet jag ej, det var ett lakan jag testade på och där blev iaf inte mönstret blekt eller förstört...

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Forbid Me Not: tack snälla söta för tipset! Jag vet inte riktigt om jag kommer att våga ättiksbehandla jeansjackan om inte stinker försvinner... Men det är absolut något jag kommer att testa på två ganska nyköpta badlakan som luktar rätt illa, minst sagt. Kram!

    SvaraRadera
  3. Ja.. jag fick en odörjacka som dessutom var trasig/felsydd.. reklammation på den!

    SvaraRadera
  4. Jaa,, det stinker mögel eller nåt från jackan i
    hela min klädkammare, spännande att höra om det går bort i tvätten;)
    Kram/Kicki

    SvaraRadera
  5. Vill bara varna för att jag har läst att ättika kan bleka tyget.

    En gång köpte jag en klänning på tradera som luktade mögel trots två tvättar. Jag testade att lägga den i frysen ett dygn och sedan hänga den ute. Då gick lukten bort
    Pythia

    SvaraRadera
  6. Trist!
    Jackaan är ju så fin!
    Är det klorin den luktar?
    Jeansplaggen vi har i den butiken jag jobbar i brukar lukta klorin.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Trist att den stinker. Hoppas det går bort i tvätt.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Min åkte ju tillbaka. Känns inte roligt för den är ju tok-fin:( Kram gummman!

    SvaraRadera
  9. Hej!

    Jag fick hem min idag och det är lite stink över min men det kan nog gå bort i ett riktigt snöbad för den. Däremot är det ett litet hål i linningen och det är ju inte skoj.
    Men den är ju så fin och jag gillar pinuppan och fjärilen även inne i jackan.
    Alla mina godaste tankar till er.
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  10. Nån som vet om även jeansbyxorna stinker??? Är lite sugen på dem!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Bina: jag kollade min supernoga efter trasigheter efter att du berättat. Men den var åtminstone hel, alltid något att vara glad över i dessa kvalitetsbristtider... :o) Kram!

    Kicki: jag lovar att rapportera. Skulle kört den i maskinen idag men jag prioriterade sängkläder så rapport kommer inte förrän till helgen... Kram!

    Pythia: haha... frysen är ju inte det första man tänker på att testa så tack som tusan för tipset! :o) Det ska absolut testas om stinket inte går bort i tvätten. :o) Kram!

    Charlotte: nix det är inte klorin mer bara sunkigt, mer åt mögelhållet liksom. Kram!

    Hilde: ja det hoppas jag också. Nog för att jag stinker rök som det är nu men det + mögelaktigt känns lite too much... :o) Kram!

    Linda: man ska du inte försöka norpa en ny??? Kram!

    Eva: stink är INTE kul, söndrig är rikskass helt enkelt! Kan du inte få en ny istället? Håller alla tummar och tassar för det. Djur och vi hälsar och tackar för omtanke från dig och finaste herr Otto. Kram!

    Nena: jag har ingen aning om jeansen också bär på stinkfaktorn. Men jag ska till Malmö imorgon, där jag vet att jeansen finns. Så jag lovar att köra näsan ordentligt i dem och rapporterar till dig sen. Ok? :o) Kram!

    SvaraRadera
  12. Tack gulliga du!!! Skulle gärna vilja se dig när du står i butiken och sniffar brallor!!!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Nena: haha... det kan ju hända att just det hamnar på bild... ;o) Ha en bra dag! KRAM!

    SvaraRadera