Powered By Blogger

lördag 5 februari 2011

Tio minuter – tio bilder = en egoutmaning

Jag har varit sjukligt fotosugen hela dagen. Jag blir det ibland, faktiskt allt oftare vilket är kul.
För jag har en gång i tiden försörjt mig som fotograf. Men i det jobbet som jag nyss vände ryggen var fotograferande ett påtvingat merjobb som man försökte klara av fortast möjligt för att åtminstone försöka komma under 12 timmars arbetsdag (med betalt för 8...), vilket dödade mina bildmässiga ambitioner.
Så därför är jag glad att de så sakteliga har börjar tränga sig på igen.

Fast det största problemet var att jag egentligen inte hade något skojsigt att kameradokumentera idag. Så jag hittade på en liten egoutmaning när jag befann mig på båt med mr Make.
Jag har ju anammat begreppet en bild i timmen tidigare. Nu fick jag för mig att jag skulle se vad som händer om man istället tar en bild i minuten under tio minuter... Inte så jäkla kul med facit i hand... men här är i alla fall resultatet:




















































































Dagensbilder kommer. När chili con quorn = the veggoway har puttrat färdigt. Fast på den näst sista bilden har ni en liten hint om vilken stass som åkte på...

5 kommentarer:

  1. Har du oxå haft Fields of lace idag?! Tog min i chalk idag. Har du den där förlängaren under, bra tips till mig som nyligen köpt en såndär Minigown, eller vad den nu heter?! Din heter väl något annant, alla dessa namn, blir helt snurrig i skallen!!
    Ha det bäst ;-)

    SvaraRadera
  2. Christina: jag hade min vita. Jag håller absolut med dig om att man håller på att bli helt jävla kockodåre på alla dessa namn. Jag kommer nästan inte ihåg ett enda, måste fuskkolla jämt. Så även nu, för det är den där nya Rock-a-fellow i dark rose jag har under. Som förra årets chrysalis men med spets istället för volang nertill. Ville testa hur det blev.
    Sköt om dig vännen. Kram!

    SvaraRadera
  3. Tycker om ditt 10-minuterskoncept. Det är kul att se vad du klämmer av kameran någonstans. Själv hade jag ett helt urladdat kamerabatteri så det får bli lekstuga i morgon istället. Men iphonen är inte dum som substitut...
    Alla dessa namn ja...rockafellowslipdress lite too much att ta i munnen, antingen säger vi slipdress eller rockafellow :-)
    ha en fin kväll!!
    kram!

    SvaraRadera
  4. Ja men det är kul du testar lite nya grepp!!
    Skrattade åt ditt svar innan..visst du har ju helt rätt! Det vore ju hemskt om resultatet skulle bli så, haha. Fast det är ännu låååångt dit, tack o lov!
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Lingon: stressigt men betydligt mer ”lätthanterligt” än en bild i timmen. Iphonen rockar fett, har snart glömt hur man hanterar en riktig kamera. ;o) Ska bli kul att se vad du hittar på idag. Rockafellow låter roligare, vi tar det? Kram!

    Annelie: haha... ja shit vad kallt det skulle bli för dig i så fall. ;o) Skönt att höra att det är långt dit. ;o) Kram!

    SvaraRadera