Powered By Blogger

tisdag 9 augusti 2011

Bilder från ett superfint katthem, där fler söker egna hem

Vi hade kunnat komma hem med kattboxen överfull av fyrbentingar idag. För shit vad många små underbaringar det fanns på katthemmet där vi hämtade Muffin Rubin. Det blev dock bara ett par enstaka bilder tagna på några av dem.
För vem vill sitta fullt upptagen med mobilkameran när det finns en hop av superfina djur att klappa på istället… Och inte blev de så speciellt bra heller; bilderna jag tog, men jag kan ändå inte låta bli att visa några av dem här och nu:






















































Katthemmet, som ingår i en ”katträddarförening” men som är hemma hos en familj i Blekinge, var så himla fint och otroligt fräscht. Katterna på bilderna kommer ursprungligen från ett och samma koloniområde.
De två stora är mammor till de små som föddes i katthemmet efter att familjen hade plockat hem de gravida och hemlösa mammorna.

På första bilden figurerar vår Muffin sötnos. På den andra syns en av mammorna, en lite skygg dam som gärna skulle vilja ha ett eget hem. Bild 3 och 4 är de kattungar som kommer att få stanna hos familjen där de bor nu. Och på den femte bilden är Muffins superkeliga och übervackra mamma Fröja, som akut behöver ett nytt hem, vilket även lilla söta svartisen Jade Lurventass 13 veckor gammal, på sista bilden gör. Behöver ett eget hem, så snart som möjligt.

Så om nu någon skulle känna att ni vill ta hand om dem, eller vilja titta på fler katter som finns till salu inom föreningens regi  så är det bara att maila mig på oddjosanne@gmail.com så vidarebefordrar jag kontakten till katthemmet eller ger er adressen till deras hemsida.

När det gäller vår nykomling Muffin Rubin så ligger hon just nu och sover i kattboxen, som vi har tagit av taket på så hon inte blir så instängd. Här är hon precis efter att vi hade kommit hem med henne, nyfiken, nervös och lite vilsen:


Katterna och hundarna har hälsat lite varsamt på henne och hon lika försiktigt på dem, så det har gått bra över allt förväntan. Inte en enda sur eller aggressiv min.

Som ni kanske redan har räknat ut så kommer det troligen att bli en hel del djurinlägg här framöver. Fler än tidigare. Så jag vill bara kolla om det är okej med er? För annars försöker jag tagga ner på dem…
Och med det frågat och sagt så blir det over and out för idag, God natt & Kram!

20 kommentarer:

  1. Jag älskar djurbilder så fetta på bara..!

    Så underbart fint att ni har räddat en liten fin dam...


    kramar!

    SvaraRadera
  2. Jag ser också fram emot katt/djurbilder! Vi är ju nyblivna kattägare igen, efter ca 15 år (!) Alla är så fina, men en röd tjej är ju speciellt - ovanligt! Härligt att första mötet mellan fyrbeningarna gick bra! Här hemma är guldhamstern _väldigt_ intressant ;)

    SvaraRadera
  3. Den svarta lilla sötnosen påminner jättemycket om våran Molly:) Jag skulle gärna ha fler kissar men han som får göra rent kattlådorna säger nej;) Mer kattbilder tack, ös på bara! Kram

    SvaraRadera
  4. Så fantastiskt vackra katter! Tyvärr har vi fullt med alla våra 'barn' här hemma. Men tack Josanne som skriver så fint om katter som söker nya hem!

    Och er lilla muffins är ju så söt att man vill äta upp henne, Grattis hela familjen!

    Kramisar!

    SvaraRadera
  5. man blir ju alldeles sjuk ju! vilka godingar! Och hur kan man överge katter, helt obegripligt! På vovvenaden idag träffade vi en så fin svart misse (inte övergiven) oxh Lukas blev ju som vanligt alldeles till sig! för ovanlighetens skull flydde inte katten för livet utan stannade kvar och vi kunde långsamt närma oss. då när vi hafe nån dm kvar blev ju så klart Lukas så till sig itrasorna att han började hoppa i sidled och slå volter. bips var katten väck och en snopen hund satt ensam kvar. Har FÖRSÖKT förklara för honom hur han ska bete sig, men det hjälper ju inte....

    Krama den lilla nykomlingen från mig och Lukas Catlover!!!!

    SvaraRadera
  6. Å vad söt hon är. Hade jag inte haft mina 2 systrar hade det blivit flera katter i detta hemmet, men de är inte särskild vänliga när det kokar ihop sig mot andra. Jag ser fram emot kattbilder framöver.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Finisar! Jag tycker det behövs en hane i vår flock men sambon säger nej =(
    Fast jag vill gärna ha adressen till hemsidan ;)

    SvaraRadera
  8. Klart det är ok! GRATTIS till underbaringen! KRAMAR

    SvaraRadera
  9. Det kan akdrig bli för många kattbilder - jag säger som Lingon- fetta på bara:)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Kan aldrig bli för mycket djur :)
    "Rädda" själv en liten ung dam i vintras.

    Grattis till er söta Muffins !

    Kram
    Lotta A

    SvaraRadera
  11. Hittade sidan själv och det är ju *min* kattförening =)
    Alla mina katter kommer därifrån utom gammelkattan Rioja. Två från Krstd och en från Ronnebyavdelningen.

    Muffin är en riktig liten godbit! <3

    SvaraRadera
  12. Grattis grattis till "nya sötnosen"!! Bilderna säger allt..önskar jag kunde se o känna..
    Vi kommer att skaffa oss en katt ganska snart men först skall vi till en vecka på semester till Kreta. Därefter så.. Ser framemot du berättar o skriver mer!!
    KRAM
    (våra gäster har nu lämnat..)

    SvaraRadera
  13. Maila mig gärna, vi är intresserade!!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Mer söta djurbilder till folket. Blir man ju så glad av. Fick just hem vår tredje som också är "räddad" och det är fullt ställningskrig här just nu med de andra två så någon mer är inte aktuell hur söta de än är...

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  15. Såna bilder får du gärna lägga ut hur många som helst av!! Muffin Rubin är underbar :-) Och så bra att det finns såna som dig som tar hand om djur som behöver ett hem!

    Kramar

    SvaraRadera
  16. Djur, Mollysar och blandat med lite annat. Kan inte blir bättre.Gillar verkligen din blogg :-) Kram

    SvaraRadera
  17. Klart vi vill läsa om en sån sötis :) vet förresten inte om det blev ngn mollyfika den 20e men måste i så fall lämna åtetbud pga av jobb *suck* kram

    SvaraRadera
  18. Ös på bara, roligt att få se andras fyrbeningar också :)Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
  19. Tittar gärna på dina fina fyrbeningar! Kram

    SvaraRadera
  20. Tack snälla för kommentarer! Nu får ni skylla er själva om det blir överdoser med djurbilder här framöver… ;o)

    Nena: söte Lukas. Han få komma hit och hälsa på, då hade han haft att stå i med alla katterna… :o)

    Annelie: har mailat dig men det vet du ju redan. :o)

    Vivvi: Håller tummarna att det går bra, det kan ju dock ta en stund… Har varit superdålig på att läsa bloggar på sistone men får kika in hos dig nu och se om du har någon bild eller så.

    Sofie: jo det ska bli av, synd du inte kan… :o( Vi får väl se framöver i höst om vi kan styra upp någon mer fika.

    Sorry att jag inte hinner svara er alla, känns lite dumt men hoppas ni fattar! Massa Kram till er allihop i alla fall!

    SvaraRadera