Powered By Blogger

måndag 1 augusti 2011

En liten analys av Mollysar på stan

Om ni är lika skadade som mig så går ni kanske också och spanar Mollysar på stan… Jag har tagit det ett steg längre på sistone, genom att till och med analysera Mollysar på stan. För jag tycker att det är ganska skumt, eller vad man ska kalla det… att det figurerar så många av just två specifika plagg i min håla…


… nämligen Grandmas coat och framför allt Lovely knit. Japp, smygplåtad bild, fy skäms på mig… men är man för feg för att våga fråga om man får ta en bild så får man istället utveckla sina paparazzitalanger så gott det går… Man kan se från 5 och uppemot 10 LK´s under en promenad en helt vanlig dag.
Betydligt mer sällan att de uppenbarar sig andra Mollysar, även om det såklart händer lite då och då. Jag tycker däremot inte att scenariot ser riktigt likadant ut på andra platser jag besökt det senaste. För där har jag tyckt mig urskilja ett mer blandat utbud, som den här fina som klev av tåget i Lingonland förra veckan:


Hur ser det ut hos er? Mycket Mollysar i faggorna? Och är det i så fall något eller några plagg som dominerar? Nu ska jag vila hjärnan en stund och istället låta kroppen få jobba. Städning på gång. Lyckades förtränga den i helgen så det finns en hel del att göra, lindrigt sagt… Därför blir det ingen Malmö-utflykt med Mollyprovning för mig nu. Kanske imorgon... Jag får se huruvida tiden håller sig på min sida… Men vi ses senare om ni har tid och lust. Take care! Kram på er!

11 kommentarer:

  1. Här i norr skymtar Molly förbi mer sällan, i lite spridda plagg. Hajar alltid till då!!!
    Men en dag på jobbet hade jag o en av kollegorna två olika plagg i likadant mönster!!
    Titti

    SvaraRadera
  2. Under en vecka på Öland såg jag bara två Mollysar en LK och ett Print tank. Hemma är det lika dåligt.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej Josanne!

    Det är inte så vanligt med Odd Molly i min lilla stad men jag brukar minsann kika efter Mollysar på vigslar och i lördags fanns det en Bakers Cross dress på söt gäst, på skolavslutningar däremot "vimlar" det av LK och en och annan FOL. Pinuppjeansjackan såg jag för ett tag sedan men annars är det inte så ofta.

    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  4. Alltså, jag är så dålig på att se såntdär, men visst finns det en himla massa Grandmas. Men de kanske jag ser mest för att jag själv tycker att de är så förbaskat fina.

    SvaraRadera
  5. Jag brukar spana efter plagg men här i krokarna är det sällsynt. Möjligtvis på parkering på outleten men då är det garanterat ingen ortsbo :)
    Var i Malmö för några veckor sedan och där däremot såg jag många med OM.

    Må gott :)

    SvaraRadera
  6. Jag brukar titta till när jag ser någon som har någon Molly på sig men tycker det är ganska sällan jag ser det konstigt nog här i Gbg. När det händer brukar det bli en blick av samförstånd från båda håll :) Kram

    SvaraRadera
  7. Inte jättevanligt här, men det har ökat och nu är det mer blandat...Förr var det bara LK man såg. grandmas har jag nog aldrig sett på någon här hemma faktiskt. Lite olika blusar skymtar förbi då och då...Sedan freeport öppnade har det definitivt märkts en ökning på äldre plagg och då även bland yngre bärare....
    Tycker att det är lite kul att min man börjat kommentera när folk har mollysar på sig!!!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Hej!

    I mina lilla norrländska stad så är vi två stycken som bär plaggen. När vi "spontanträffas" så byter vi några ord och konstaterar att våra vänner prioriterar annat än OM...mycket mycket märkligt ;)
    Kram Karin

    SvaraRadera
  9. Jag tycker att jag ser dem överallt i sthlm. Mest granma och LK som du säger men många 327 och olika jackor. Jag var på seminarie för egna företagare i våras och av 7 kvinnliga deltagare hade 5 olika mollysar på sig. Jag ler alltid lite extra när jag ser en annan molly på stan
    Pythia

    SvaraRadera
  10. Men vad snygg grandmas....vilken färg är det??? Kram!

    SvaraRadera
  11. Tack tack för era kommentarer! Superkul att läsa. Och som man kan tolka av det här så verkar landets Odd Molly-städer vara Stockholm och Helsingborg, följt av Malmö. Det lär säkert glädja helsingborgarna som i så många fall lider av Stockholmskomplex… :o)
    Och visst gör man det, ler lite extra när man ser någon med Molly, och ibland nickar man åt varandra lite så där i samförstånd… Galet egentligen. Men kul!
    Tyvärr vet jag inte vad det är för färg på Grandman på bilden, kanske någon annan vet?
    Kram på er allihop!

    SvaraRadera