Powered By Blogger

fredag 19 augusti 2011

Blommor i kruka som pallar mörker – finns sådana?

Kommer ni ihåg mitt koncept med toalettblomster? Det var ett tag sedan jag ploppade in ett sådant inlägg här. Detta var den sista buketten som bodde där…


… innan jag bestämde mig för att ge mig hän åt ett lite mer ekonomiskt sinnat tänkande. Och gick över från blommor som i genomsnitt bara var i livet under en vecka till att investera i en krukväxt med små söta rosor.
Så vidare pengabesparande visade det sig dock inte vara, för den tvärdog innan den ens hann fastna på bild.

Därför gapar det nu ruggigt tomt på vaskkanten och därför är jag nu på jakt efter någonslags liten blomma i kruka som klarar av att befinna sig på en relativt mörk plats. Finns sådana ens? Någon av er som är lite insatta i växternas värld som vet och har lust att tipsa?… för då hade jag blivit superglad! Det var allt för nu.

Hoppas ni får en bra dag. Här vankas det utflykt utanför stadsgränsen. Ja, igen... :o) Mer om det dimper in här lite senare under dagen. Kram på er för nu!

10 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag brukar ha någon orkidé, håller ganska länge för att vara jag.
    Kram från Eva Solid

    SvaraRadera
  2. Haa-haa! Nu ska du få tips av en som har riktigt dålig hand om blommor... men å andra sidan så vet jag vad som funkar :) Köp murgröna. Knipsa av dom och sätt i en vas med vatten. Superfint :)

    SvaraRadera
  3. Fin en blomma skomm kallas Garderobsblomma. Men det är bara gröna blad på den. Överlever var som helst :) Kram

    SvaraRadera
  4. Nu hade jag för bråttom igen :) som ska det vara!

    SvaraRadera
  5. Jag har en garderobsblomma på badrummet, en stor på golvet, och den överlever och mår bra :) Finns i olika storlekar ... Kram

    SvaraRadera
  6. En annan som har flera garderobsblommor (fina gröna blad) en hade jag glömt att vattna i veckor ...och den är fortfarande så fin...

    SvaraRadera
  7. Hej Josanne
    garderobsblomma är en riktig ungkarlsblomma som jag varmt kan rekommendera.. Min syster var Odd-holic och Josanne-holic också. Hon dog i cancer för en två veckor sedan och jag har försökt att gå tillbaks och följa hennes liv det sista halvåret. Jag förstod mig inte riktigt på hennes intresse för det här med Odd Molly bloggar, men måste säga att jag fått en helt annan förståelse.jag har en liten tanke somjag gärna skulle se som genomförbar och till nytta för er Mollytjejer. Har sett att ni har lite träffar och om det går så skulle jag gärna vilja skänka hennes garderob till er. Ha en auktion, ta det på er själva, ja gör vad ni vill med d! jag hade gärna sett att ni hade haft en auktion och sedan gjort något kul ni alla tillsammans. det hade känts så väldigt kul för mig att veta att hennes "jämlikar" gjorde något som hon själv gillat. jag väljer ut dig som ansvarig, för det var din blogg som var mest intressant för henne. jag återkommer och hoppas, men hennes barn måste få sista ordet. Hade det varit intressant?
    Mvh Susanne från osby

    SvaraRadera
  8. Tack snälla ni för tips. Garderobsblomma som många av er tipsade om lät klart intressant. Ska försöka hinna inom någon blomsterbutik idag och lägga beslag på en sådan. Bild kommer… såklart… :o)

    Susanne: men vad sorgligt med din syster. Jag beklagar verkligen!!! Du får supergärna maila mig så kan vi hålla kontakten där istället.oddjosanne@gmail.com. Stor Kram!

    Kram på er andra också såklart!

    SvaraRadera
  9. Hej igen, jag skall träffa mina systerdöttrar i veckan och prata med dem om mina tankar. Jag älskar kläderna själv, men dels så är jag ganska nybliven mamma och en tjock sådan.. Min syster hade storlek två och jag har fyra, helt perfekta kläder att vänta barn i och trevligare att bära än mammakläder.Spara dem för att använda dem själv för att förhoppningsvis själv komma i dem en dag känns ganska långsökt i nuläget och jag känner att jag skulle ha svårt för att använda dem också.. en ljuvlig grandmas har jag sparat som jag fick av henne innan hon gick bort och ett par longsocks för kalla höst och vinterdagar. Jag mailar dig från min gmail seanre i veckan. Ha det fint tills vidare.
    Susanne

    SvaraRadera