Powered By Blogger

lördag 6 augusti 2011

Illvilliga amöbor & Muffin-förberedelser

Planen var att jag skulle ha befunnit mig i Köpenhamn just nu. Men. Magen satte stopp för den utflykten. Så på måndag är det jag som ringer och beställer en läkartid på vårdcentralen. Efter att jag fick höra av en vän i förmiddags att man tydligen kan ha parasiter i magen så kan jag inte låta bli att tänka på att det kanske kryper runt ett gäng illvilliga amöbor därinne. Vidriga tanke… Så för att försöka styra över funderingarna på något annat så har jag börjat förbereda för Muffins ankomst. Lilla katten ni vet. Och därför har detta blivit inhandlat till henne:


Jag har en vision om att hon ska göra oss sällskap på vovvenaderna. I sele. Det borde funka om man vänjer henne vid det direkt. Tänker jag. Bosse katt gillade att gå ut med hundarna och de tog bra hand om honom. De andra katterna däremot beter sig som om de inte hade ben, lägger sig tvärplatt på marken och vägrar röra sig.
Om det är någon som har specialknep på hur man introducerar liten katt att gå i sele så får ni supergärna hojta. Och på tal om vovvenad, dags för en sådan nu. Men vi ses lite senare igen om ni har tid och lust. Var rädda om er därute. Kram!

7 kommentarer:

  1. Hoppas läkaren får ordning på din mage! Jag försökte mig på att gå ut med Loui när han var liten för att vänja honom men han hoppade omkring som en kanin och trasslade in sig överallt så jag lade ner det :) Däremot är det en kvinna här på gården som brukar gå ut o gå med sin katt och det verkar gå utmärkt! Kanske är lättare när man som du har hund så katten kan se hur den ska bete sig :) Kramar och krya på dig1

    SvaraRadera
  2. Men så trist att du fortfarande är så dålig! Det låter som en bra idé att ta läkarkontakt.
    Bra att du har annat att tänka på i helgen. Lilla Muffin kommer att bli ordentligt ompysslad :-)
    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. När jag lärde min förra katt gå i sele började jag med att låta henne busa med den - sen släppte jag den då och då på ryggen för att därefer några dagar senare knäppa den. Lite ålande och slingrande men så fort vi kon utanför dörren tog nyfikenheten överhanden och hon glömde selen helt! Kanske hade jag tur men det gick lätt!
    Kryapådigkram

    SvaraRadera
  4. Tråkigt med magen :( Hoppas du får ordning på den.
    Det är nog bra att göra som du tänkt, lite vackert introducera selen i början. Våra första gick vi mycket med i sele, sedan blev det så många så vi byggde en rastgård istället :) Men visst gillar de fortfarande att få gå lite längre än bara rastgården. De kan nog titta längtansfullt när hundarna ska ut på promenad, men kattorna vill ju inte gå som hundarna utan mera på sina egna villkor, undersöka och stanna och titta och sedan ett tokrus upp i ett träd :)
    Så små korta turer i början är mitt tips :) Ha en skön kväll. Kramar

    SvaraRadera
  5. Hoppas du kryar på dig snart, OCh vad roligt med ny familjemedlem....massa gos:) kram kram =)

    SvaraRadera
  6. Hoppas du blir bra i magen snart!! Har inga sel-tips, har alltid tänkt att katter inte vill gå i sele men det går helt säkert med övning från början!

    Kramar

    SvaraRadera
  7. Tusen tack för kommentarer och tips! Ni kommer garanterat att bli terrade här med hur det går med Muffin i sele… :o) Ha en bra dag! Kram på er!

    SvaraRadera