Powered By Blogger

måndag 1 augusti 2011

Kan ni hjälpa mig att lösa ett tantdilemma?

Eftersom jag trots allt gillade att gå i klänning igår så tänkte jag att det skulle få bli ett återkommande grepp. Om!... jag lyckas lösa ett litet bryderi som uppstod i samband med det kreationsbärandet. Ett tantdilemma… för van vid jeans som jag är så kändes det riktigt märkligt och faktiskt småläskigt att låren klafsade ihop mot varandra för varje steg jag tog.
Fick för mig att jag nog skulle ha gigantiska skavsår på dem när jag kom hem igen, men det klarade sig, mot alla odds. Fast för att slippa chansa på hela lår även i fortsättningen så fick jag för mig att jag skulle ta och införskaffa… något jag inte ens vet namnet på. Det närmaste jag kan komma på är mamelucker…


... men då menar jag INTE sådana som på bilden. Utan några i bomullstrikå, typ. Mjuka och enkla, utan krusiduller och som slutar ovanför knäna… Har försökt jaga vad jag söker i ett gäng nätbutiker men har kammat noll. Är det någon som vet vad jag menar och var sådana ”lårskyddare” finns att få tag på?
Gärna i någon av de större kedjorna så att jag kan gå ut och köpa dem och få dem med mig hem på en gång. Eller har ni något annat tips som ni kanske själva har på er vid just klänningsanvändning? Tacksam för all hjälp i ämnet. KramKram!

15 kommentarer:

  1. Har hittat supersköna på Lindex, men de är inte riktgt så långa som till knät. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. VILA har några som är jättesköna. Vitao med spets nertill. De är korta så de syns ju inte.

    SvaraRadera
  3. Kan du inte försöka få ta på ett par underbara odd molly bloomers... vad har du för storlek?

    SvaraRadera
  4. Jag brukar ha "leggings" som slutar strax UNDER knät när jag har kortare klänningar eller tunikor på sommaren. Förr kallade jag dessa för "cykelbyxor", men nu kallar jag det för "leggings" eller "tajts"?? Inte vet jag vad det heter...?? Man får ganska snygga ben i denna längden (nedanför knät) tycker jag och jag kan då dölja mina knän som med ålderns rätt har börjat att "hänga" lite... ;-)
    Dessa kan du nog köpa var som helst skulle jag tro?? Jag har från många olika butiker och i många olika färger, med eller utan spets (mest utan spets) ner till... Gina Tricot, Lindex, HM... Love them!!
    Lycka till.

    Kram MollyB

    SvaraRadera
  5. Twilfit har supersköna halvlånga (halva låret) i sidenblandning!!!! Inte snygga men du ska väl förhoppningsvis inte visa dem offentligt :D Jag har flera par och har dem främst när det är varmt - helt perfekt :)
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hihi! Öhhh, välkommen i tantaklubben. Bööö.

    Jo, sloggi har ett par längre trosor, fråga efter dem i butik i fall de inte ligger framme. Ett måste. http://sloggi.timarco.se/product.aspx?prod=d2a9ca95-52cc-4f97-8766-4776b1bf5e59

    Plan B. Smörj dig frikostigt med bodylotion på ställen med hög friktion, det kan räcka bara det.

    (fråga mig inte varför jag vet detta)

    kramar!
    L

    SvaraRadera
  7. Så skönt att höra att det är fler som upplever detta problem Maken hävdade att jag var konstigt och att det bara är jag som har "det där problemet"...! Ha!

    Jag köper också korta korta tights. Har också i desperation någongång kortat av vanliga för att få som jag vill!

    Good Luck från Forbid Me Not som inte ids (läs:orkar) logga in...

    SvaraRadera
  8. Gina Tricot har annars haft typ cykelbyxor både med och utan spets.

    SvaraRadera
  9. Twilfit har enkla mamelucker i siden. Sommarens räddare!! Finns i vitt, svart och puder.

    SvaraRadera
  10. Ett tips är att ta babypuder och pudra på insidan på benen. Hjälper mot "infanterield" enl maken och är perfekt mot skavande lår. //Katarina

    SvaraRadera
  11. De där sidenmameluckerna lät lovande :) Siden är ju oslagbart när det är varmt! Bra att komma in här och få lite tips :) Kram

    SvaraRadera
  12. oj vilka bra tips, bådelotion och puder.... Själv kör jag med korta tights, ett måste!!!! men ibland känns det ju onödigt och varmt!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Ser att du har många bra tips. Jag har oftast leggings i strumpbyxematerial under....fast det blir för varmt nu =)

    SvaraRadera
  14. Jaa, du..samma här..fniss..jag köper korta tights på indiska..
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  15. Tusen tack för alla era tips i förra inlägget! Jag tar med mig dem när jag beger mig ut på byn imorgon och letar skavsårsskydd för låren. Borde ju faktiskt hitta några med tanke på de gedigna tipsskörden, så kärlek till er för dem! Jag kanske till och med investerar i lotion och puder också, för att vara helt på den säkra sidan… :o) Massa Kram!

    SvaraRadera