Powered By Blogger

torsdag 4 augusti 2011

Färg istället för medicinsk hjälp & en fråga

Jag tycker att det är så så övertrist att bege mig till Ica för att shoppa mat. För även om man har handlat där tusen gånger förut så är det alltid något som de plötsligt har flyttat, på ren jävulskap säkert, så att man måste leta sig helt yr och svettig i timmar. Under tiden som man konstant blir påkörd av kundvagnar och brutalt nermejad av rullatorer och lössläppta barn. Så att man helt blodig och på utmattningsstapplande ben är i akut behov av ambulans efter bara en liten stund.

Men det är bara det att armarna skakar i jordbävningsklass eftersom den där förbannade plastkorgen nästan kroknar av tyngden från varorna som åker i den, så man orkar inte ens lyfta telefonen för att ringa efter medicinsk hjälp... Och tillika kostar det pengar… som istället kunde finansiera Mollysar… Vilket nog därför är det värsta…

Ja det är helt enkelt en väldigt deprimerande och blek upplevelse det här med att shoppa mat. Tycker jag. Så för att sätta lite färg på dagens Ica-tur så tog jag hjälp av Hipstamatic-appen. Igen. Och klatschade till tråkbesöket lite under tiden:




























 
Jag fick, trots mitt halvdöende tillstånd, med mig en del av det som figurerar på bilderna här. Och lite till. Varav ett gäng ingredienser just nu står på spisen och kokar ihop sig till en fisksoppa.
En megasats… så att jag ska klara mig resten av veckan och därför kunna leka gräsänka/ ungkarl helt utan minsta lilla uppmärksamhet mot spisens håll.

Vilket är steg 1 mot att njuta av min egenhemmatid och sluta gräma mig över att jag inte kom iväg på festivalen… Steg 2 är däremot ganska blankt i denna fantasilösa hjärnan. Så. Därför frågar jag er, efter tips på aktiviteter när man slipper bry sig om en ohängd make… Vad gör ni när ni är lösa och lediga? Kram!

11 kommentarer:

  1. Jag är ju småbarnsmorsa så när jag får egentid är det nog nära havet med en bra bok! Du har ju köpt en ny bok och inte är det långt till havet =)

    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Ja du, när jag är lös och ledig drar jag på tatueringsmässor och shoppar med en annan toka. Kan inte komma ihåg när jag var lös och ledig hemma sist.....
    OM jag fick huset för mig själv ett par dygn skulle jag sunka i soffan med en bok, ett halvt öga på tv:n och kanske ett glas vin:)
    Kram bruttan!

    SvaraRadera
  3. Well, steg två är att gå ut varje dag och ta en kopp kaffe och sitta på ett kafé och titta på folk, läsa en bok och bara drälla. Men det ska vara en aktivitet utanför hemmets väggar.
    Och så passar man på att träffa sina tjejkompisar men det tror jag du kommit på själv.
    Eller så provar man alla sina kläder och duschar för länge och äter allt som maken inte är förtjust i. Hihi.
    Bara njut för strax är han hemma igen, tiden går så fort.

    kramar och ha en fin fin kväll!

    SvaraRadera
  4. Jag lever ju ensam men har två tonåringar i huset. Så när de är borta njuter jag mest av att det är samma ordning på morgonen som när jag gick och lade mig, att inga ljud (förutom måsar och katter) stör mig på natten... Usch låter fruktansvärt tråkigt! Fördelen med att vara ensam är ju att man kan bestämma allt själv, man behöver inte kompromissa! Så passa på att njut av det :) Handling är bannemig alltid lika tråkigt men maten blev ju vackrare med Histamatis :))Kram

    SvaraRadera
  5. Hipstamatic skulle det va :)

    SvaraRadera
  6. Hahaha, så där tänker jag ibland när man gjort en sån där dunderhandling till fempersonershushållet: fasen det där hade ju räckt till en hel Molly och vi kommer att glufsa i oss det på typ två dar!
    Jag har ju alltid folk omkring mig både på jobbet och hemma så jag kan längta nåt kopiöst efter att vara ensam. Sen när jag väl är det blir jag snabbt superrastlös tyvärr.......
    Kram

    SvaraRadera
  7. Tips 1, grejs som kostar;
    Gå på spa, bio eller träffa tjejkompisar för en fika eller matbit, shoppa.
    Tips 2, grejs som är gratis eller nästintill; läsa en bok, träna i skog och mark med hundarna, fönstershoppa, piffa till någon hörna i bostaden som man länge tänkt, men som nu faktiskt blir av!

    Helena

    SvaraRadera
  8. Haha, du skriver helt underbart !! När jag är själv tittar jag på ngn film som bara jag vill se, shoppar, umgås med kompisar och slappar:) kram

    SvaraRadera
  9. Egentid? Vad är det? Hahaaa, jag lääängtar efter att få vara alldeles ensam hemma någon dag men kan inte se det komma innom de närmsta åren. Men tror att jag skulle längta efter alla efter några timmar av ensamhet ;)
    Gå på bio med en kompis och sedan ett glas rött på något mysigt hak. Har hört att bridesmaids ska vara riktigt rolig.
    Kram!

    SvaraRadera
  10. tackar tackar för era kommentarer och tips. Många bra och klart användbara. Det blir utflykt med Mollysyster idag. Sedan får vi se...
    Hoppas ni får en bra dag. Kram!!!

    SvaraRadera
  11. Gå på bio, läsa bok, äta vid teven, gå på stan, fika, klippa håret, sova, se på video, träffa en vän eller ha middag hemma med tjejkompisar och spela "paketspelet". Paketspelet tar fram vinnarskallen hos alla pryltokiga kvinnor :) Har du spelat det?
    Kram!

    SvaraRadera