Powered By Blogger

söndag 15 april 2012

En liten rapport från Muffin Rubin – del 14

Muffin löper och går runt och suktar efter pojkkatt. Men eftersom någon sådan inte står att finna rycker hennes ”syster” Debbie in som substitut. Komplett bindgalna ser de ut där de ligger och åmar omkring i en överbelamrad köksstol: 








Ja och så där har de hållit på mest hela dagen, medan jag har yrat runt på mitt sätt, fullt sysselsatt med den underbart roliga sysslan städning. Fast det mesta har ändå gått på halvfart. Känner mig riktigt kymig, som i trött, fryser, liksom svag och samtidigt med ont i hela kroppen… Har tänkt sockerfall och motat i mig en massa godis. Vilket nog inte var rätt medicin eftersom det inte gick över…
Så nu har jag istället kantrat i sängen, i hopp om att det ska göra mig pigg och alert att ligga här med datorn i knäet och samtidigt glo på tv… När det troligast är sova jag behöver. Har sovit vanvettigt kass hela veckan. Åt helsefyr för få timmar för det första och så har jag vaknat si så där 3-4 gånger varje natt och haft halvsvårt att somna om… 
Någon som har tips på hur man kan undvika jobbiga sömnproblem så blir jag ytterst tacksam om ni har lust att droppa av det i kommentarsfältet. Kram för nu!

13 kommentarer:

  1. Hallå vännen! Trist med sömnproblem :( har själv samma dilemma. Anar man att det är mkt i huvudet? I så fall är mitt bästa tips att röra på sig. Hatar när huvudet är trött men inte kroppen. Endorfiner!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här är det snarare tvärtom, kroppen är medvetslös men skallen på topp... Fast tror på det där med att röra på sig, laddar för fullt nu, mentalt för att ta tag i träning... Hoppas det fixar sig för dig snart med sömnproblemen, jobbigt som sagt. Kram!

      Radera
  2. Hatar sömnproblem!! Har inga superbra tips men undvik datan och surfande typ 2 timmar innan du vill somna. Avslappningsövningar i sängen: slappna av i fötterna, vidare upp till knän och höfter, slappna av i axlar och armar och sist huvudet. Alla kroppsdelar ska kännas tuuuuunga. Lycka till! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj det lät svårt... snudd på abstinensigt att inte få hålla på med datorn... men det andra lät kanon, ska testa redan nu strax. Så Tack! Och Kram!

      Radera
  3. Sömnproblen tyder väl på lite för mycket som går runt i knoppen. Så är det för mig i alla fall.........
    Och lilla Muffins kanske behöver piller? Hatar när kissarna håller på så där! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så rätt, det är bra mycket snurr på de små grå just nu, och de far fram och tillbaka mellan en hel hop av saker dessutom... Tror det får bli kastrering för lilla fröken snart... Kram!

      Radera
  4. Lider ju själv av sömnproblem till och från, mest till.. Men ett tips när du vaknar på natten är att ha en bok att läsa. En vanlig skönlitterär bok så inte huvudet går igång. Då brukar jag somna om. Kram och lycka till! Och Muffin är så fin :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för bra tips! Har ju en bok som jag höll på att läsa på Kap Verde, nu åker den in i sovrummet... :o) Kram!

      Radera
  5. Knaskatter =)
    Men jag avråder från p-piller. De kan ge juvertumörer och annat elände. Bättre att kastrera även om det kostar en bra slant på en honkatt.
    Sömnproblemen försvann med boken jag läste i Egypten. Får nog köpa en åt dig...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det får nog bli kastrering för lilla damen även om vi har lite dåliga erfarenheter... Debbie är kastrerad, eller hon skulle vara men de råkade visst göra lite fel där så hon löper lik förbannat... :o( Kan berätta var sen om du vill veta... Vad är det för bok?? Jag är ju supernyfiken nu... Kram!

      Radera
    2. Våran kattdam är också kastrerad, två gånger till och med för den jävla slarviga skiten till veterinär lämnade kvar en eller två äggstockar. Hon löpte som en galning och vi var i väg till en annan veterinär. Dom hittade en kvarlämnad äggstock, det kan finnas en kvar. Dom ville inte rota runt för mycket i den lilla kissekroppen. Du har ju sett hur liten hon är. Så p-piller här är en nödvändighet för att katt och vi ska överleva tilsammans. För fan vad hon kan skrika!

      Radera
    3. Vilken otur ni haft med veterinärer för att sånt händer är inte särskilt vanligt.

      Linda det är ju en specialsituation; det jag menade är att använda p-piller istället för att kastrera. Har gjort det misstaget innan jag visste bättre (innan jag jobbat som djursjukvårdare) med lilla Realda som fick både cystor och leverproblem.
      Därför jag gärna varnar för piller.
      Och min gammelkatt Rioja är resultatet av en katt som inte kom hem när det var pillerdags.
      Vilket iofs är tur =)

      Radera
  6. Har du provat melatonin? Kan hjälpa till me o somna. Andra bullar än bara kamomillte. Som ju också är bra, jag tycker kamomill är så tråkigt att jag somnar nästan av bara det. Håller också med Sofie, datorn måste knäppas av ett par timmar innan. Skärmen funkar liksom en ljuslampa (vad heter de på svenska som man använder mot affektiv depression vintertid?). Man blir liksom för pigg av att surfa tydligen. Alternativ till surfandet: läsa, skriva dagbok osv.

    Hoppas det ordnar sig för Muffin, mvh hemmet med kastrerade katter. Jag hade faktiskt inte hört om såna slarviga veterinärer som Linda berättade ovan! *chockad*

    SvaraRadera