Powered By Blogger

tisdag 15 februari 2011

Min värsta mardröm kan snart vara verklighet...

Det blir inget till salu-inlägg som jag basunerade ut i förmiddags. Det får bli någon annan dag. Och kommentarer har jag inte heller svarat på, men det kommer också sen... för idag har det mest bara varit Bosse som har gällt. Jag har lagt det mesta av min tid på att försöka fixa fram det mesta tänkbara i ätbarhetsväg till honom, bara för att få honom att käka.

Bosse är min äldsta katt, som ska fylla hela 17 år den 1 maj. Men jag tror inte att det blir så, för det lutar istället åt att min allra värsta mardröm snart kan vara verklighet istället. Att han inte finns här hos oss så väldigt mycket länge till...



















Jag fick honom som ettårig misshandlad och människofientlig katt som mest var pest att ha med att göra. Jag hade ständigt sönderklösta och hålbitna händer de två första månaderna.
Så en dag tvärvände han och fick för sig att jag var den enda människa som han tyckte om. Exmaken kunde han aldrig riktigt med och det var ömsesidigt.

Sedan dess har vi flyttat ett par gånger, nya djur har kommit till och inte minst en ny husse, som han gillar. Men det har trots alla inflyttade noviser alltid funnits ett speciellt band mellan mig och herr Bosse Katt.
Han har alltid varit otroligt mattig och jag har helt ärligt, men ganska orättvist, mest sett till hans bästa före de andras, fy mig...

Men nu den senaste veckan så har han tacklat av i blixthastighet. Han har varit smal länge men ätit som en häst, eller ja som en ponny i alla fall. Nu försöker jag truga med allt och lite till och han rör nästan ingenting.
Vilket jag vet är ett starkt tecken på att hans tid är på framskriden väg att rinna ut... Hur fasiken jag nu ska klara att inte ha honom... Hemska tanke...

Ja det här har ju inte ett dugg med Mollysar att göra, och jag vet inte om ni har noterat det men jag har börjat föra in mer och mer från mitt liv även utanför Molleriet här. Bara av den enkla anledningen att jag känner för det. Hoppas att det är okej med er? Annars få ni hojta.

Nu ska jag koka ägg till min Bosse katt, rinnig äggula gillar han, och käkade i morse så jag hoppas att det går hem nu också. Kram på er från mig för idag!

25 kommentarer:

  1. Usch, jag vet hur jävligt det känns när djurem når dåligt:( Vi fick ta bort våra två gamla kissar när dom vat 16 år gamla och det var fan ingen barnlek.....
    Vi tänder ljus för dom i minneslunden varje allhelgona och gråter en skvätt. Bosse är min favorit av era katter och jag håller tummar och tår för att det vänder för honom:) Kram gumman!

    SvaraRadera
  2. Jag lider med dig. Har själv en katt som är 13 år och bara tanken på den dagen som... Hoppas Bosse Katt piggar på sig lite. kram

    SvaraRadera
  3. Stackars Bosse.. stackars dig.. jag har aldrig haft husdjur men jag har barn... familjemedlem som familjemedlem... så jag kan ana lite hur du mår nu... stackars dig, Josanne. Stora kramen!

    SvaraRadera
  4. Skickar en styrkekram till dig och Bosse katt. 17 år är ju en hel livstid tillsammans. Jag har inte haft en relation så länge med någon ens, ja förutom mamma dådå..

    Stor kram och en massa kärlek!

    SvaraRadera
  5. Hej Josanne!

    Det är så sorgesamt när älskade djur inte far väl och man märker att deras tid börjar ta slut.
    Tänk vilket liv han har fått tillsammans med dig och er. Hoppas att han repar sig och får lite krafter av den rinniga äggulan.
    Många kramar till er från Eva

    SvaraRadera
  6. Inte kul! Jag har också haft en Bosse - blyertsgrå och tjej för jag såg fel första gången vi sågs när hon bara var 13 dagar gammal. Skickar ett gäng kramar

    SvaraRadera
  7. Nej vad sorgligt, måtte han äta, jag vet precis vad det innebär..mina sorgtankar är lite tunga ikväll..tänker på de som inte finns mer ..Du vet..vissa dagar blir ju så ibland
    En kram till Fina Bosse å en till fina Dej
    KRAM!!

    SvaraRadera
  8. Stackars liten! Tänker på er och hoppas det är något övergående. Har ni varit till veterinären? Jag förlorade min älskade kisse i våras och det var oerhört tungt så jag vet hur du känner dig.

    Styrkekramar till er!

    /Vivvi

    P.S Gillar när det blandas in lite personligt så fortsätt gärna med det D.S

    SvaraRadera
  9. Hoppas han får i sig lite, men det låter som om det ändå är bäst att kolla upp honom hos vet. Det är så hemskt! Jag förstår dig helt, var i samma sits och kan fortfarande gråta vis minnet.
    Brukar säga att jag inte borde ha djur för jag blir verkligen helt förkrossad när något händer, men vem kan var utan?
    Kramar i massor

    SvaraRadera
  10. Stackars lilla Bosse..många varma kramar till er..

    SvaraRadera
  11. Åh vad tråkigt! Själv har jag en gammelkatta Rioja som är 16. Även hon börjar tackla av och nej jag fattar inte heller hur jag ska överleva den dagen det är dags.
    Det där speciella bandet det hade jag också med herr Alex som fick följa med hem från djursjukhuset i just i din stad. Husse var alltid en bifigur =)
    Alex fick somna in i november -09 och jag kände mig som en äkta förrädare, trots att jag visste att han var sjuk.
    Jag tröstar mig med att han fick 8 bra år som älskad katt hos mig.
    Precis som Bosse fått 16 år som älskad katt hos dig! Men det *är* tufft jag vet och du och Bosse finns i mina tankar!

    SvaraRadera
  12. Åhh, vad jobbigt. Tänker på er! Kram

    SvaraRadera
  13. 17 år är mycket för en katt, men det spelar ju ingen roll. Lika hemskt är det ändå! Lider med dig verkligen!!!!
    KRAM

    SvaraRadera
  14. Fy faaaan!! Vet hur jobbigt det är! Lider verkligen med dig!Önskar att jag kunnat trolla!

    Du din blogg dina rules! Jag är här för att du rockar fett och inte för att det står Odd Molly på din tröja! ROCK ON!! Både du o kisse missen!!!!

    SvaraRadera
  15. Usch sånt här är alltid fruktansvärt jobbigt.
    Stor kram till dig och de dina

    SvaraRadera
  16. Usch, när husdjur blir dåliga är det så jobbigt. De är ju en del av familjen och man har ett speciellt band till dem. Ena av mina katter blev 16 år och blev rätt snabbt dålig på slutet (vatten i lungorna) Inte kul när det händer och man hoppas att det ändå går fort så de inte lider. Nu hoppas jag dock att maten hjälper och att du får behålla Bosse lite till.

    Ps. gillar en lite mer personlig blogg

    kram

    SvaraRadera
  17. Skickar kramar till dig och Bosse.

    KRAM

    SvaraRadera
  18. Fy så tråkigt! Man skulle tro att en liten egensinnig katt inte skulle bli så saknad - men när familjens katt sen 14 år var illa däran och fick avlivas förra vintern var jag alldeles ifrån mig. Och jag som inte ens bor hemma... Träffade ju henne bara några gånger om året. Men de har sån personlighet och man fäster sig så väldigt till dem! Mamma stackaren, gick och såg efter hennes nos i fönstrena vid dörren i lång lång tid efteråt.

    Kramar till dig och Bosse - tänker på er!

    SvaraRadera
  19. Vad tråkigt, jag lider med dig. Kramar till dig och Bosse.
    Kram

    SvaraRadera
  20. Jag vet hur det känns, har genomlidit detsamma själv senast för ett år sedan (till påsk). Det är ett tungt och nästan omöjligt beslut att ta samtidigt som det är människans förbannade plikt och skyldighet att se till att våra små älsklingar inte skall behöva lida mer... Håller tummarna för att Bosse bara har en tillfällig svacka. Skänker er varma kramar!

    SvaraRadera
  21. Styrkekramar till Bosse katt och till dig från en som ofta läser men kanske inte alltid kommenterar! Vet allt för väl hur det du beskriver känns. Förlorade min allra bästa kissekattvän för ett antal år sedan. Han blev 15 år.Så, som sagt, styrkekramar! Mia

    SvaraRadera
  22. Massor av kärlek till er alla!!!!! Och en hel hop av kramar!

    SvaraRadera