Powered By Blogger

fredag 30 december 2011

Akut hjälp sökes! Helst bums :o)

Nu har jag fått så mycket nog av feber, spränghuvudvärk, halsont, nysningar, muskelsvaghet, snor och hela faderullan som den har nedrans förkylningen, som det känns som att jag sitter totalfast i, har dragit med sig. Nu vill jag bli frisk till imorgon! 
Inte för att det väntar något storslaget galej för det kommer att bli en egenkväll hemma med god mat och troligen någon film för mig, mr Make och djuren. För vi vill inte lämna de fyrbenta, och speciellt inte Muffin eftersom det är hennes första år med smällerier och raketer. Framförallt inte då vi bor mitt i en hårt drabbad zon av just sådan på nyår. 
Men! Det väntar en utflykt imorgon, runt lunch och ett par timmar framåt som jag har sett fram emot och därför gärna vill vara med på. Och! Då kan jag inte må såhär. Min egen kur har, i alla fall denna kväll, bestått av de här ingredienserna:


En hel hop av klementiner för det där med C-vitaminer och grejer, vin för att jag inbillade mig att jag kanske någon gång och någonstans läste att det var bra i sådana här, hårt drabbade, situationer… Och lite ljuslykta för att rensa bort onda andar… eller nåt… 
Ja, ni hur ju själva, jag har noll koll på förkylningsexorcism och därför behöver jag hjälp av lite smartare personer. Så hilfe hilfe! Akut hjälp sökes för hur jag ska häxkura och dona för att vara frisk, snygg… nja den får vi nog hoppa över oavsett… men i alla fall lite glad. Till imorgon! Någon som har bra tips?... Kram!

12 kommentarer:

  1. Fick ett tips i dag om ett hopkok av whisky och 3 vitlöksklyftor. Enligt tipsaren var det effektivt som satan. Om det är så gott är jag tveksam till;) Lycka till stumpan! Kram

    SvaraRadera
  2. Skulle behöva mig en kur själv så jag får hålla koll här :) Min mormor körde med konjak. Enligt en kollega skulle te på färsk ingefära göra susen. Vintoddy kan kanske vara något, bli varm och svettas ut bacillerna. Lycka till! Kram

    SvaraRadera
  3. Jepp, whisky, eller billigaste konjaken.... Svinäckligt, men ett halvt dricksglas
    botar ALLT ! ( förra året när jag var i Goa, krånglade bihålorna & jag blev täppt som fan.... då fick jag ett dricksglas med Brandy ( billig konjak) å det tog ca 30 minuter så var jag frisk igen. Krya på dej !

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Du ska gräva ner fötterna i en välbrunnen gödselstack och dricka varmt öl med chili i.
    Så det så, för det har jag sett på någon gammal cowboyfilm, det fungerade där och då måste det ju vara sant.

    Kramar från Eva och resten av oss.

    SvaraRadera
  5. Ser ut som du redan fått många bra tips. Tyvärr har jag inget, men jag hoppas du kryar på dig snabbt.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Tusen tack! Tyvärr går gödselstackar bort eftersom sådana inte står att finnas i mina asfaltkvarter men shit med sprit jag måste klämma i mig nu... fast bakis kanske är bättre än färkyld så jag kör på en salig blandning av era tips tror jag. :o) Massa Kram!

    SvaraRadera
  7. Ett tips som jag hört ska funka är att verkligen C-vitaminchocka och då inte bara några clementiner utan köp ett rör C-vitamin brus och blanda i hela röret i en tillbringare. Drick under dagen. Varning dock för man kan bli lite lös i magen tydligen men snuvan ska den kunna bota tydligen...

    Annars Echinaguard som finns på hälsokost men de har väl knappast öppet nu...

    Hoppas du kryar tills imorgon. På ren vilja och lite alvedon kan man ju komma långt annars. Hoppas verkligen du blir frisk

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  8. Ja vin och sånt gör dig kanske inte frisk, men det blir roligare att vara sjuk ;)

    SvaraRadera
  9. Hmmm, sprit kanske dödar lite baselusker men den sätter också ned kroppens förmåga att läka och slåss med bakterierna eftersom försvaret har fullt upp med att hantera spriten, så inte att rekommendera! Däremot nässkjölning & tungskrapning är guld värt och får omedelbar efftekt. Och en rykande het kopp med lime/ginger/honey likaså. Lägg sen till propolis och grapefruktkärnextrakt så blir du frisk fortare än vinden! Krya krya!

    SvaraRadera
  10. Finns ju en hel del som gör att man känner sig bättre som sura eller varma drycker. Fast botar gör de ju inte. Kan Jang har väl viss bevisad effekt och D-vitamin, fast det sistnämnda hjälper ju inte direkt utan mer på sikt. C-vitamin hjälper ju tyvärr inte.... Nu ska jag vara trist, det som hjälper är att vila, men det är ju inte vad du vill höra nu när du har ett ärende liksom! Så om du appselut måste ut och ränna så får du väl trycka några alvedon! (Fast Eva Solids metod verkade ju bombsäker...)
    Kram och krya på dig!

    SvaraRadera
  11. Krya på dig i massor!!!
    Gott Nytt År

    SvaraRadera
  12. Tusen tack för ännu fler kanonbra tips! Vinet hjälpte inte men lite roligare blev det nog allt av det ;o) Kram på er allihop!

    SvaraRadera