Powered By Blogger

onsdag 21 december 2011

Stockholmstrippen del 2 – fredagkväll 16 december



Aifur – E-types relativt nyöppnade vikingarestaurang i Gamla stan var vårt mål i fredagskväll. En framflyttade bröllopsmiddag var tanken. Tyvärr var det bara julbord där, vilket vi visste om, men alltså struntade i eftersom vi verkligen ville dit. 

Vad ni troligast inte vet om är att vi i allmänhet och mr Make i synnerhet är intresserade av vikingatiden. 
Mr Make har varit med i en vikingaförening och kan en hel del om den tiden, bland annat kan han skriva runspråken, alla tre. Riktigt ordentligt supercoolt tycker jag. 



Knökfullt med företagande julbordsnissar som inte var helt trevliga direkt men bönderna från Skåne ömsom stängde öronen och ömsom tog upp den verbala striden om bland annat huruvida man är jävligt mycket bättre för att man bor i Stockholm jämfört med resten av landet… Idioter! Överallt finns de och öppna munnen ska de trots att de bara förlorar på att göra det… :o) 
Men maten var i alla fall helt klart godkänd, trots sin julinspirerade karaktär.



Det fanns lite specialgrejer, tillagade i mjöd som var riktigt smaskiga. Det lilla jag lyckades få i mig eftersom jag, lindrigt sagt satt ganska inklämd mellan töffarna:



Ser ni glaset mr Make håller i, så sjukt snygga. Ni ser dem bättre på bilden här:


Mjödglas som vilar i en järnställning som har utseendet av en orm. De snyggaste glasen jag sett på väldigt länge. Inte för att vi brukar fråga om man får köpa serviserna på restauranger men här kunde vi bara inte låta bli. Och snacka om glatt överraskade när de faktiskt gick att köpa. 
Till fyndpriset 280 riksdaler styck… ;o) Såklart slog vi till på en paruppsättning. 

Så lulliga av de två storflaskor mjöd vi hann dela på så knallade vi ut i natten med bröllopspresent slash julklapp till oss själva under armen. Lite geocaching och promenad tillbaka till hotellet och så var den dagen till ända. Men därpå kom en lördag och den får ni i text och bild här lite senare idag. Kram till dess! Take care!

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt att ni var där! Får se till att gå dit när vi kommer upp nästa gång.
    Nej visste inte det om Mr Make men är inte alls förvånad.

    De flesta otrevliga töffar som skryter om att de bor i Sthlm brukar vara inflyttade ;)

    SvaraRadera
  2. Helen: ja det kan absolut rekommenderas. Vi kommer att gå dit igen när det är vanligt meny, finns en del riktigt schysst på den. Tyvärr ligger inte den på hemsidan just nu, bara julbordet men den lär nog dyka upp igen snart.
    Och dessa töffar, man blir mest bara trött att de orkar liksom... :o) Kram!

    SvaraRadera