Powered By Blogger

torsdag 29 december 2011

Ett jävla dåligt skitbeteende & nytt jobbförslag

Vad menar jag med att Arbetsförmedlingen står på arbetsgivarnas sida?… Fick nämligen den frågan efter mitt förra inlägg… Jo jag menar, bland annat, att arbetssökanden ska skriva kanonbra cv och påhittiga men samtidigt seriösa, och framförallt utstickande personliga brev. 
Söka vilka jobb som helst, oavsett om de besitter de krav och kunskaper som krävs, eller är klart överkvalificerad. 
De ska ständigt vara tillgängliga, alltid på topp vad gäller humör och helst även utseende och klädsel, och dessutom glatt gå på alla förmedlingens aktiviteter där de inte helt sällan blir behandlade som hjärndöda plastankor.

Allt för att sedan inte få svar på sina ansökningar. Inte ens ett massmailutskick som rätt och slätt säger tack men nej tack. Så de vet och slipper vänta och vänta, på telefonsamtal med hoppet ännu vid liv. Och det här gäller långt ifrån bara mig, det är ett väldigt väl utbrett beteende från nutida arbetsgivare. Absolut mer regel än undantag! Och ett respektlöst och jävligt dåligt skitbeteende om ni frågar mig!


För de, vi, som sitter och kämpar med de där ansökningarna är människor med ambitioner, drömmar och förhoppningar, inga jävla legogubbar som man bara kan kasta i papperskorgen för att vi inte duger. Och när man påpekar detta för Arbetsförmedlingen så är man jobbig, för det är ju faktiskt sååå tidsödande för arbetsgivarna att kasta ut detta lilla massutskick till alla… 
Joråsåatt… det är en sak jag tycker visar att de är på arbetsgivarnas sida…. 

Jag skulle kunna skriva betydligt utförligare, och dessutom en hel massa mer om detta men väljer att bara visa mig liiite bitterfittig just nu och sätter därmed punkt för det ämnet. I alla fall för idag. 

En sak till bara: kommer ni ihåg att jag fick ett mail om ett jobb som de som skickade ut det, ett så kallat jobbsökarföretag, tyckte passade min profil: Statist: 3-årig gullig tjej till reklamfilm. Jag skrev om det HÄR
Nu har det uppenbarat sig ytterligare ett arbete hos dem som matchar min profil. Det här: ”Skådespelare : Söker Naken man i Skåne till Sketchserie” De har i alla fall ett rätt den här gången, Skåne är mina domäner… men vad gäller skådespelare eller naken man… Hmmm… så tack men nej tack!... Kram för nu!

8 kommentarer:

  1. Du har helt rätt i det där med att inte en meddela att man inte fick jobbet. Ett jävla sätt och nu gav du mig ett uppslag till ett morgoninlägg.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Frösötös: nu blev jag ju supernyfiken på ditt morgoninlägg... kommer att sitta klistrad till du lägger ut det... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  3. Drake här: I hear you. Skickat en hel del ansökningar; som tur är har jag fått komma på intervju och faktiskt fått två småtjänster. Heja dig! Kram från en annan sliten jobbsökare

    SvaraRadera
  4. Hahahahahahah! Förlåt mig men det här var ju ännu bättre än förra jobbet! Naken man......
    Och jag har inte mycket erfarenhet av AF efter bara 2 arbetslösa veckor i hela mitt liv. Men dom stjälpte mer än hjälpte tyckte jag av min minimala erfarenhet. Mina jobb har fixats på egen hand. Kram!

    SvaraRadera
  5. Usch, förstår att det måste vara hemskt. Jag skrattar mig lycklig som har ett jobb och aldrig behövt vara i den där situationen...

    Lite kul med jobberbjudandena du fått (förlåt om jag skrattar lite men det var ju lite kul ändå) :-)

    Hoppas i a f att 2012 kommer bjuda på ett riktigt toppjobb som du kommer trivas med

    kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  6. Känns som det inte bara är arbetsgivare som tycker att man inte behöver meddela sig; det känns som ett samhällsfenomen.
    Visst är det precis som du beskriver; ser ju hur mannen sliter med jobbansökningar (och han gör det bra) som aldrig ens får ett mail tillbaka.
    Ibland undrar jag faktiskt om alla bara vill ha blonda 23-åringar som de kan forma själva till företagsanpassade nickedockor som jobbar dygnet runt för skitpengar...

    SvaraRadera
  7. Öhh, naken man?
    Själv har jag blivit föreslagen att bli perukmakare och cykelreparatör...

    Manpower?

    Kramar

    SvaraRadera
  8. Pappa Pyr: heja oss! Någon dag måste ju faktiskt någon vara smart nog att inse vad de missar om de inte anställer oss. Så det så. :o) Kram!

    Linda: jag skrattade själv rätt fett när jag läste det men kan ändå inte låta bli att betrakta dem som inkompetenta idioter som skickar ut sådant utan att ha koll på till vem, liksom… :o) Kram!

    Vivvi: helt okej att skratta, det gjorde jag också. Och lite åt de som skickat ut det för joråsåatt vad jag tar dem seriöst nu… not! Hoppas också på ett jobb, toppjobb är skit samma bara det är schysst miljö, bra folk och hyfsat kul arbetsuppgifter så är jag helnöjd. Kram!

    Helen: ja det var i alla fall sådana mitt gamla jobb, det från helvetet, ville ha, och de lär väl knappast vara ensamma… :o( Hoppas på ett kanonår för oss alla tre 2012! Det är liksom dags för det nu, eller hur… Och då ingår även Berrysar som blir använda… ;o) Kram!

    Lingon: nope, inte dem, kan berätta sen, behöver ju inte bete mig lika puckat som dem så därför vill jag inte hänga ut dem offentligt. :o) Perukmakare minsann… ja det känns ju som det finns en enorm marknad för det… eller inte… Kram!

    SvaraRadera