Powered By Blogger

lördag 10 december 2011

Dagens – som tog paus i baket & nu vill göra mer

Den blev inte ens i närheten av bra, sedan blev det för mörkt och när jag kom hem glömde jag att göra om proceduren innan stassen åkte av och mysdräkten fick haka på istället. Därav denna sunkdokumentation av min dagens kombo:


Inte så speciellt mycket snyggare men absolut desto godare blev resultatet av mitt årliga bakryck. Jag är riktigt urusel på att baka, jag tycker inte ens att det är det minsta roligt, förmodligen därför jag är kass på det... Förutom, en gång om året då jag bara måste röra ihop mina egna lussebullar. Här är då alltså årets: 


Och om ni klickar HÄR så får ni receptet. Kesella is the shit för de godaste lussebullarna. Det är i alla fall min erfarenhet. Nu skulle alltså bak by Josanne 2011 vara till ända… Men! Jag vill baka mer!... Typ imorgon, för den här gången var det superskoj. Frågan är bara vad baka härnäst? Vad säger ni, alla tips på hyfsat enkla men goda grejer emottages med ett gigantiskt tack! 
Nu ska det dock beställas pizza, sunt och nyttigt det också :o) Take care! Kram!

7 kommentarer:

  1. Ett tips är väl att fråga Moa -Lindas dotter - hon bakar ju jämt =)
    Och den där saffranskladdkakan lär riktigt god.

    Här har vi varit på Luciakonsert kl 8 i morse och kollade på Gs kusiner och efter det gick vi inte ut mer alls.
    Ha en bra lördagskväll!

    SvaraRadera
  2. Jupp Kesella is tha shit, lägg dessutom russinen i blöt (i punch) och använd grädde istället för mjölk så ska du få smaka på andra (ännu godare) bullar:) Själv har jag slutat baka lussekatter, gör bara saffransskorpor nu förtiden då dom är ännu smaskigare./K

    SvaraRadera
  3. Men de ser jättefina ut. Jag tycker att det är ganska roligt att baka, men gör det aldrig. Jag och sambon har en deal sedan länge om att han ska göra ren ugnen och då få hembakt. Icke än... Kram

    SvaraRadera
  4. De ser jättefina ut. Jag är också asdålig på bak. Blir väldigt sällan och bara för barnens skull. Iår rationaliserar vi bort allt julbak. Köpte färdig byggsats till pepparkakshuset t o m (sschhh:-))

    Ha en fin pizzakväll
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  5. Guud så gott!
    Ser supersmaskigt ut och jag har tyvärr inte bakat idag. Men ett par köbebullar finns i en påse.
    Kramar och mums!
    L

    SvaraRadera
  6. Kram till dig och tack för att du finns!

    Kramar Camilla

    SvaraRadera
  7. Helen: smart tänkt, klart jag ska terra Moa lite med recept! Ja den där kladdkakan lät inte fel alls… kanske blir en sådan här vad det lider = jag får ett ryck att ta tag i det… Kram!

    Mimmi: halleluja, det där lät ju livsfarligt gott! Blir det en sats till i år, gjorde bara en halv nu, så kommer jag lätt att göra det på ditt sätt. Tack för tips! Funderar på att baka de där skorporna också… saker med saffran är ju så förbenat goda. Kram!

    Katinka: haha… skulle kunna råda samma scenario här, om inte vi haft en ugn som pajat då och då och vi köpt en liten bordsugn ganska nyligen, som alltså inte hunnit bli skitig än… ;o) Kram!

    Vivvi: haha… klart smart att köpa färdig om du frågar mig. Har gett mig på att baka det själv en gång och allt var så snett och vingt att huset rasade ihop på en kvart så nu slapp ni ju vara med om det… :o) Kram!

    Lingon: köbebullar är inte fel det heller, om inget så går de bra mycket snabbare att skaka fram… ;o) Kram!

    Camilla: kram tillbaka & tack! Säger jag lite generat… men glad!

    SvaraRadera