Powered By Blogger

tisdag 20 december 2011

Stockholmstrippen del 1 – fredag 16 december

Nu, fucking äntligen, har jag benat upp i min gigantskörd av bilder från helgens bravader i Stockholm. Så nu blir det huvudstadsterror i ett par inlägg, som jag dock sprider ut lite över de kommande dagarna. Mest för att de inläggen tar sådan tid att få till och sedan ut här. Men! Här är i alla fall den första deletappen:


Lämnade regn och riktigt vidrigt rusk på flygplatsen i Ängelholm, Skåne…



.. och landsteg på Bromma flygplats till exakt samma väderscenario. Bara att försöka strunta i regnet som forsade ner. Och istället ta sig via kommunala medel till hotell Rica vid Hötorget där vi bokat in oss för de två kommande nätterna.



Kastade in grejerna på rummet för att hinna en snabbsväng till Åhlens…


… där det inte fanns en enda pre-spring att spana på. Shit vad de har skurit ner Mollysarna där. Bara en liten miniavdelning kvar… 
Men jag hann vare sig klura eller sura över det så värst länge eftersom…



… jag hade ett inbokat möte på Kulturhuset. Blev intervjuad av en journaliststuderande om hur det är att vara anhörig till någon som sitter i fängelse. Som jag skrev redan direkt efter den intervjun så var det riktigt skitjobbigt. Inte för ämnet utan för att jag så in i bomben saknade när det var jag som var den som satt med blocket och plitade svar på frågor… 
Känner lite så fortfarande faktiskt… Kanske inte helt konstigt när det var vad jag gjorde i ungefär 10 år… Så därför har jag spånat lite på hur jag ska få till det att bli så igen, fast aldrig mer på heltid… Men jag har lite idéer som jag droppar om de övergår till någonstans verklighet. :o) 

Som ni vet så tröstade jag mig med ett pyjamaskit från Gina Tricot. Och så tog jag en minipromenix och spanade juljox innan jag återvände till hotellrummet...



… som jag blev infantilt besviken över. Av en enda anledning, spegeln… för den satt ju fetfel för att kunna använda till att dokumentera dagens stassar. Ni ser::


Jag skämtade lite med mr Make om att jag skulle klaga på det i receptionen och därmed få byta rum. 
Men det knepet behövde jag aldrig ta till… Mr Make hann före. Som istället beklagade sig för personalen om att Internetet inte funkade i vårt rum. Och då erbjöd de oss ett nytt rum. Ett bra mycket finare rum för noll mellanskillnad i pris...



… med utsikt över Drottninggatan och det bästa av allt: med en spegel som ypperligt lät stassar inklusive face få fritt spelrum att fotoförevigas. Så jag firade loss genom att inviga den på en gång. Ombytt för vårt vikingarestaurangbesök:


Ett besök som kommer att bli mitt nästa inlägg från la hufvudstad. Så fortsättning följer imorgon för er som känner för det. Till dess: tack, gonatt och Kram för idag! 

3 kommentarer:

  1. Hoppas du snart får vara den som håller i pennan igen! Jag har också en liten freelanceidé åt dig ;)

    SvaraRadera
  2. Helen: spännande! Nu blev jag riktigt nyfiken... :o) Kram!

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jag vet att hakkorset inte stammar från Nazi-tiden, men jag undrar bara vad din man möts av för reaktioner när han har en sån tröja (jag tänker att folk förknippar det med mindre trevliga händelser än dess egentliga betydning).
    Det är absolut inte otrevligt menat, jag undrar bara :-)

    God Jul på er från Stockholm :-)

    SvaraRadera