Powered By Blogger

tisdag 27 december 2011

Gårdagskvällens improviserade som blev riktigt dejlig

Nu pratar jag inte stass utan mat. Och eftersom jag faktiskt är lite stolt över min, för en gång skull, riktigt lyckade spontanhandling på den fronten så kan jag inte låta bli att flasha de ingredienser jag hittade i skåpet och snabbt svängde ihop:


Det började med lite pasta, två sorter eftersom det inte fanns tillräckligt av en…


… och vegetariska basilikapuckar som stektes till och sedan fick sällskap av…


… lite grekinspirerat eftersom sådana saker i princip alltid står att finna här.


Och på toppen av den mixen: sallad och kryddning och därefter lite sting på det hela med hjälp av balsamvinäger, illgrön salladsolja från Österrike och olivolja.


Och eftersom alla former av bröd att ha till lös med sin frånvaro så blev det istället grekiska ostpiroger som tilltugg. Var skeptisk men de funkade perfekt. 


Och så var det liksom med det. Säkert ett helt värdelöst inlägg för er men bra för mig eftersom jag kan gå tillbaka hit och köra en repris nästa gång det inte finns någon annan mat i skåpen och fantasin står på noll… Typ… Kram på er för nu!

5 kommentarer:

  1. Jag äter inte heller kött men jag har aldrig sett de där basilika puckarna. Var har du köpt dom? /Cecilia

    SvaraRadera
  2. Inte alls värdelöst! Det vattnas i munnen på mig minsann och jag är redan så här dags mycket sugen minsann. Kram

    SvaraRadera
  3. Cecilia: de är köpta på Konsum. Jag hade aldrig heller sett dem tidigare så jag vet inte om de är nya eller om de bara finns där, för jag brukar aldrig handla på Konsum. Hoppas du hittar dem för de är supergoda. Kram!

    Katinka: haha, jag med... har faktiskt lite kvar så det lutar åt att det får bli dagens frukost... Och jag som har så svårt för frukost i normala fall... :o) Kram!

    SvaraRadera
  4. Åh basislikapuckar det var längesen! En storfavorit när jag bodde i metropolen Furulund där de fanns i lokala butiken =)

    SvaraRadera
  5. Helen: aha, då är de alltså inte nya, jag undrade lite eftersom jag inte sett dem för. Sjukt goda är de i alla fall, perfekt kryddade. Kram!

    SvaraRadera