Powered By Blogger

måndag 16 januari 2012

Dags att avslöja hemlighet nummer två

Ni hade rätt. För denna gråmulna måndag har jag adderat träning till mitt nya liv. :o) Var på introduktion i styrketräningens land i förmiddags. Och därav såväl min fråga om träningskläder här förra veckan och min shoppingtripp till HM i lördags. För jag hade verkligen ingenting som passade, förutom skor... Det var en av tjejerna på gymmet som tipsade om att HM har bra och billiga träningskläder. Och det är ju en oslagbar kombination. Så för strax under 600 riksdaler fick jag:

 
Byxorna, rosa tröjan och en sportbh. Funkar fint utan att valkarna exponeras. För något mer kroppsnära får snällt vänta ett gäng kilon… :o) Jag har hela tiden tänkt att jag ska börja träna. Men ville vänta tills jag kommit igång ordentligt med kostförändringen. Om någon månad så där. Men så fick jag ett infall förra veckan. För varför vänta… det kändes ju mest dumt egentligen så därav att jag nu lyckades beträda ett gym för första gången på sisådär ett decennium. 


Anledningarna till detta nya drag är flera. Framförallt vill jag få bättre ork och energi. Ett år i arbetslöshetens namn har satt sina spår kan jag lova… :o) Och träning betyder automatiskt bättre matvanor, i alla fall för mig. Jag har varit en hel del hungrig de här två veckorna och med träning involverat i livet får man också fler kalorier att spela med. Bara en sådan sak liksom… :o) Och självklart vill jag inte bara ha en smalare kropp, jag vill ha en snyggare kropp också:


Hmmm… kanske inte så realistiskt att jag någonsin ska kunna stoltsera med den superkroppen, i all fall inte om jag inte bosätter mig på gymmet och lägger ner allt annat i mitt liv de kommande årtiondena. Men vad fan, lite drömmar får man väl ändå ha... ;o) Och budskapet på tröjan gillas det också… 

Ja, nu vet ni det också, och några fler hemligheter i rockärmen har jag inte, just nu, så ni får nöja er med det här tills vidare. 
Däremot är jag lite nyfiken på om ni tränar och i så fall vad? Jag tänkte gå på lite pass också och vill därför kolla lite med er insatta om vad som är kul och vad som funkar för en konditionsinvalid, utan risk för hjärtinfarkt på stört… Kram för nu!

16 kommentarer:

  1. Haha,fråga inte mig. Här är det hundpromenader som gäller och det är du ju redan bra på. Ja och så wii då, där kör jag wii fit och zumba(fast det var i ärlighetens namn ett tag sen det med...)
    Jag har cyklat fram och tillbaka till tandläkaren idag, det gav ju viss effekt på shapeup såg jag! Och så kan man ju inte äta så bra när man besökt käftis!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Zumba har jag funderat på eftersom en hel del säger att det är kanonbra. Men det låter ju jobbigt... som om inte all träning är det, egentligen... Slötanten har talat :o)
      Fast smart det där med tandläkaren, man kanske skulle boka in ett besök i veckan för att lyckas minska matintaget... ;o) Kram!

      Radera
  2. Härligt! Drömmar skall man ha :) Zumba är jättekul :) och yoga är superskönt, går själv på lite zumbapass och är utbildad yoga-instruktör så det kör jag själv lite då och då, och så lite turer på löpbandet(tråkigt som attan men himla meditativt!) Du är duktig! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Zumba låter skoj så det är jag lite sugen på. Tyvärr har de inte yoga där för det gillade jag höll på med det ett litet tag för ett gäng år sedan. Löpband blir det säker bli en del av. Eller crosstrainern som jag testade idag. Kram!

      Radera
  3. Bra gjort! Jag är ju ingen som gillar att svettas i grupp utan har kört på själv. Gillar att träna styrka. Älskar löpbandet med och har faktist fnulat på att investera i ett.....
    Insåg i helgen när det sprangs i trappor att konditionen är under all kritik! Tack för kicken i arslet! I kväll åker fanimej Wii sports fram:) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har alltid också gillat mest att köra styrka själv men tänkte vara lite wild and crazy och testa lite nytt nu också... ;o) Kondition, vad är det undrar jag och tänder en cigg till... :o)Och kör på med wii, det verkar ju snorkul, har tyvärr inget. Kram!

      Radera
  4. Föredrar också att träna i min egen takt, styrka i kombinations med crosstrainern. När jag är varmare i kläderna ska jag pröva något som heter hot yoga, där man sitter i ett varmt rum och svettas loss. Är nog både effektiv viktmässigt och avslappnande. Hejar på dig!! Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag testade crosstrainern idag, för första gången, och vi ska nog bli kompisar för den var rätt skoj. Hot yoga lät spännande tyvärr inget som finns där jag tränar. Du får berätta när du testat. Kram!

      Radera
  5. Bra tänkt och gjort!!! Bara du INTE tittar på Bina och sedan går ner som Bina så du sedan ser lika gammal och insjunken ut som henne för det är INTE det minsta snyggt tycker jag! Hon har tråkigt nog förstört sig! /F

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla har vi väl lite olika uppfattningar om vad som är snyggt eller inte. Jag tittar inte på någon annan för alla har vi olika förutsättningar. Det allra viktigaste för mig är att jag känner mig nöjd med den person jag måste dras med dygnet runt, mig själv. Och så tror jag att det är för de flesta, i alla fall för oss som passerat tonåren för ett par sekler sedan. Kram!

      Radera
  6. Vad kul!!! Ska bli roligt att följa dig! Jag gillar mycket dans själv. Men om man inte är så mycket för koordination är ju body jam och zumba skitkul! KRAMAR och stort lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Sedan du och Jeanette skrev om zumba för bra länge sedan så har jag varit lite sugen på att testa det, finns ett kortare pass på måndagar så nästa vecka får det nog bli zumbapremiär. Yrots att dans och jag inte riktigt går ihop. :o) Kram!

      Radera
  7. Vad duktig du är som kommer iväg til gym! Jag är lat som bara den men använder gärna min crosstrainer. Lyssnar på ljudböcker eller tittar på film samtidigt. Min första crosstrainer köpte jag för 1000 kr på blocket och den använde jag till den föll ihop efter två års användning... Jag tror jag tränar oftare om jag tränar hemma, annars skulle jag gärna prova zumba!
    Kram och lycka till med träningen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade också sååå gärna velat ha en crosstrainer hemma men vi får inte riktigt plats med en sådan här :o( Trist får då hade nog jag också tränar oftare. Framför yv´n helst. :o) Kram!

      Radera
  8. Jag tränar inte dessa själv längre, för det finns inte här i hålan men bodypump, bodycombat och bodystep är absolut den roligaste träningen jag gjort. Kolla med ditt gym om det finns liknande, jag tror du hade gillat det.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo jag vet att i alla fall bodypump och bodycombat finns. jag är rädd att min usla kondition inte fixar det just nu. Men till våren... för det lät superkul när jag läste om det i gymmets beskrivning. Och nu när du också säger att det är kul så vill jag ju prova. Kram!

      Radera