Powered By Blogger

fredag 20 januari 2012

En utflykt – med pinsamheter, I-landsöverdrift & jakt

Dagens utflykt gick, som jag redan har avslöjat, till vår danska lilla grannstad Helsingör. Det är en otroligt fin och mysig stad. Med en massa saker att upptäcka hela tiden, som till exempel denna stympade man utanför Kulturhuset.


Där även denna ristade vägg som jag tycker är skitläcker härbärgerar: 



Fast språket... jag har alltid trott att Enserett betyder sjukhus. Så när jag såg denna skylt idag så tyckte jag att det var skitskoj att de har den skylten utanför en pub. Om man tar sig några glas för mycket och behöver lite omvårdnad så vet man vilket håll man ska cykla. Praktiskt! 
Men! Så kul skulle jag inte ha... för maken berättade att enserett betyder enkelriktat... Joråsåatt, denna skåning har Ingen koll på danska. Pinsamt värre...


... så det var bara att knalla vidare för att insupa nya vyer.  Och förutom alkohol i nästan vartenda gathörn så finns det en hel massa små söta butiker att spana in när man passerar förbi. Spana, vilja ha och inte kunna låta bli att kliva in i några.



Och precis som att även solen har fläckar så är inte riktigt allt så där himla fint:


En av butikerna vi knallade in i var matbutiken. Jag letade müslibars av en sort som inte finns i Sverige, och inte i den butiken heller. 
Men de hade istället fryst och småbitsfixad frukt, så man slipper skala och skiva och allt det där när man ska göra smoothies... Kanske liiite I-landsöverdrivet...



Precis som det var överdrivet av mig att slå till på en av dessa kokböcker. Vilket jag kom på nu när jag kom hem med den och började läsa recept. För inte fan är det så himla nemt att försöka laga något däri när man inte fattar vad det står... :o)


Någon Barbapapa fick dock inte följa med trots att det drog i shoppingnerverna där... :o) Fast Buddhahalsbandet jag redan visat var ju inte heller fel. Och det blev inhandlat i denna prylöverhopade butik som vi alltid besöker när vi är i denna by:


Och sedan fick det vara slut på affärstraskande och över till det vi egentligen åkte dit för denna dag, nämligen geocaching. Som förde oss förbi supernajsiga hus...



... och till stadsinredning som kommer i närfokus när man leker skattjaktsnörd. 



Och där drogs kvällsridån ner och fler bilder gick det inte att ta. Vi hamnade bland annat i en liten park med en damm där det bodde svanar. Hur fint som helst men det får ni alltså inte se... :o( Fast kanske lika bra det eftersom jag redan har brett ut mig som attans med mina taskigt tagna bilder... Ja allt och alla kan ju inte vara perfekta så jag tar den andra rollen. :o) 

Och nu kallar dessutom sängen så tack och hej för idag. God natt och Kram!

9 kommentarer:

  1. Ja språkförbistring är ett faktum ofta för vi är inte så lika här i Norden som vi tror. Men oftast känns det som jag förstår bättre än vad de förstår mig. Så kanske är svenskan det svåraste att förstå? =)

    Finns mycket fint i Helsingör som de flesta bara springer förbi på väg till spritbutikerna. Nästa gång ska jag också se mig omkring på andra ställen än gågatorna.
    Jättefina bilder!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte faktiskt på dig igår med språket, undrade hur det går.. Bra hoppas jag. :o) Kram!

      Radera
    2. Med en dansk svåger och hans familj så fixar man det mesta ;)

      Radera
  2. Fin bilder! Det var tusen år sedan jag var i Helsingör....minns nästa inte sist..

    Kramar
    <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då kanske vi ska ta igen det någon dag. Massa fint att ta bilder på och gör du det så blir det slurpiga bilder också. Kram!

      Radera
  3. Får också en längtan neråt, jag som är en Skåning i förskingringen. Fast frukt till Smoothies finns faktisk i svenska frysdiskar också. Åtminstone häromkring. -Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha... ja då var det inget typiskt danskt då men jag har aldrig sett det här. .o) Kram!

      Radera
  4. Helsingör ÄR fantastiskt mysigt :-) Å du... hahahaha, jag trodde åxå att domdär skyltarna visade vägen till lasarettet ! *host* Jag fick det förklarat när jag var typ 10-12 ... ;-)
    Ha en finfin fortsatt helg ! Kram :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha... då fick vi slagit fast att jag kan stoltsera som den trögaste av oss... ;o) Kram!

      Radera