Powered By Blogger

onsdag 11 januari 2012

Lite om det där med klädstil och smak

Det är en milsvids skillnad från att säga ”jag tycker inte att det där är snyggt” eller att kläcka ur sig att ”det där är inte snyggt”. 
I det första fallet berättar man och står för en ärlig åsikt, i det andra sätter man sig själv på någonslags modepolispiedestal. Där man inte har att göra. För när det kommer till smak och stil finns det inga rätt och fel. Tycker inte jag i alla fall! 

Och därför fixar jag inte heller att lyssna på eller läsa alla dessa trendgurus som pekar på vad som är inne och vad som är ute. De som kan alla rätt och fel och därmed basta. Vilket enbart betyder höja till skyarna kontra full rätt att skratta åt.


För mig handlar det uteslutande om vad var och en passar i, och det absolut viktigaste; vad man själv trivs i. För trivas = må bättre och känna lite mer självförtroende = att man automatiskt ser snyggare ut i det man har på sig. I alla fall för sig själv. Sedan vad andra tycker är faktiskt inte riktigt deras problem… Jag har under mina två år här i blogglandia fått en hel del kommentarer, alltid anonyma, konstigt nog… ;o) om att jag är skitful i ditt eller datt, och skulle jag lyssna på allt det där så hade jag fått gå ut naken. 

Jag skulle aldrig få för mig att köpa något utifrån det enda kriteriet att ”alla andra har det”.  Jag köper uteslutande det jag själv gillar, tycker är schysst på mig och trivs i. Jag kan däremot helt klart bli inspirerad av andra och har därför sprungit och provat plagg jag sett och gillat på andra mer än en gång. Men bara shoppat om det är något som jag kan översätta till min egen stil. Sedan har jag haft fel ibland, som i när det där gilla visade sig sitta i provrumsspegeln i butiken. En märklig men inte helt udda företeelse. 

Vad vill jag då komma fram till med detta svammel? Jo, att ingen har rätt att diktera vad andra ska ha och inte ha på sig. För bara för att jag inte tycker att något är snyggt på någon så är mitt ord ingen jävla lag utan en bara en personlig åsikt. Bland andras åsikter. Men om någon ber mig om min så får de den ärliga versionen, MIN ärliga version… Så tycker jag. Vad tycker ni? Kram på er för nu!

9 kommentarer:

  1. Amen...

    Håller sååå med dig. Trivs man med sig själv och känner sig bekväm med det man klär på sig lyser det igenom och skapar själförtroende och personlighet och det är bra så mycket snyggare än en trend-fia som kanske inte alls trivs med kläderna utan har dem för att någon sagt att det är inne. Jag kan tycka en massa stilar är snyggt på olika personer men kanske inte alltid på mig....

    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  2. Så sant som det är sagt! Kram

    SvaraRadera
  3. Instämmer! Jag har aldrig lyckats haka på trenderna så jag är ute hur jag än gör och det är rättså bekvämt.

    Tror dock att du skulle få ännu fler kommentarer om du verkligen gick ut naken; speciellt IRL =)

    SvaraRadera
  4. Amen till det :)
    Inte för att vara ytlig på något sätt, men kläderna spelar en viktig roll i hur man mår och uppfattar sig själv. Mycket mer än man tror faktiskt....
    Och när man mår bra så ser man automatiskt bättre ut :)
    Smak och stil är så personligt. Det funkar inte att kopiera andra rakt av. Jag har gått på den niten så många gånger, med oanvända plagg i garderoben som resultat. Det blir bara dyrt och frustrerande.
    Men att hämta inspiration från andra är väl alldeles utmärkt :)
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Så sant, det blir bara ängsligt om man hela tiden skulle fundera över vad som gäller eller inte, det skulle inte fungera. Det blir lite som bokomslagen jag läste om nyligen, det går alltså att köpa bokomslag till litteraturens mästerverk och klä om sina skämsböcker där i bokhyllan med. Konstigt och just ängsligt.
    Att bli inspirerad av och hitta nya sätt att kombinera är något helt annat.
    Men jag kan bli fundersam över hur någonting plötsligt blossar upp, blir till någonting alla ska ha eller göra.
    kram från Eva

    SvaraRadera
  6. Shit va bra skrivet!!! Håller fullkomligt med dig och skit i alla trista kommentarer, vi som bloggar tar på oss det vi tycker är snyggt.

    Tror att det alltid finns trender hit och dit och att vi påverkas till en viss grad men i slutändan bestämmer jag ändå själv vad jag har på mig.
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Jättebra skrivet. Visst kanske det faller ett öga på trender och så, men hur poppis något än är, skulle jag inte köpa det om det inte är jag. Det gäller såväl kläder, prylar och inredning. Det är märkligt det där, visst blir man glad när någon säger att man är fin/ har det fint hemma, men egentligen är det en smaksak och betyder bara att den som säger så, har liknande smak som en själv, alternativt kan se att kläder som kanske passar på en person, inte passar på en själv, men kan ändå uppskatta det fina i det. Hm, det lät aningen rörigt, men du förstår nog. Att lägga tid på att kritisera hur andra klär sig, övergår mitt förstånd! Då måste man ha alldeles för mycket fritid. Ha en fortsatt fin dag, hoppas solen skiner på dig också/ Klem

    SvaraRadera
  8. Instämmer för fullt! Det syns när en person trivs i det hon/han har på sig och det blir fint oavsett vilken stil det är. Skulle själv aldrig ta på mig något bara för att man ska.. Däremot har det hänt att jag blivit totalt fartblind ibland :P Tur att det finns öppet köp i sådan lägen :) Kram

    SvaraRadera
  9. Tusen tack för era kloka åsikter och kommentarer! Alltid kul att höra vad ni tycker, speciellt om ni tycker som mig... ;o) Massa Kram!

    SvaraRadera