Powered By Blogger

onsdag 25 januari 2012

Recept på den där supergoda fiskrätten jag gjorde i helgen

Nu. Äntligen. Kommer receptet som jag har lovat er att kasta ut här ett bra tag: 


Vit fisk & quinoasallad med fetaost 

4 portioner

700 gram rödbetor
2 dl quinoa
4 msk solrosfrön
3 msk kokosflingor
600 gram vit fisk t.ex. hoki, sej eller pollock
200 gram fetaost
Lite olja och vinäger
salt och peppar 
eventuellt lime

Koka rödbetorna med skalet på tills de är mjuka, koktiden beror på hur stora de är. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rödbetorna och quinoan svalna något. Rosta solrosfrön och kokosflingor i en torr stekpanna på medelstark värme. De ska bli gyllene, men håll koll hela tiden då de lätt bränns. 


Lägg fisken i en ånginsats och koka upp vatten under. Eller lägg den direkt i en kastrull med vatten så att det nätt och jämt täcker. Salta lätt om fisken ligger direkt i vatten, annars kan det vänta till efteråt. Håll koll på vattnet så att det inte sjuder för kraftigt, det tar bara ett par minuter för fisken att bli färdig. Ta upp den, gärna med en hålslev, och lägg på ett serveringsfat eller på tallrikar direkt. 

Skala och skär rödbetorna i skivor och blanda dem med quinoan. Häll över en skvätt olja och vinäger och lite salt och peppar. Smula fetaosten och tillsätt den tillsammans med kokosflingorna och solrosfröna. Och eventuellt limeklyftor.

Jag följde receptet ganska slaviskt, för en gång skull och som sagt så blev det kanongott. Jag hade en taskig bild på rätten i färdigt skick HÄR om ni undrar hur den ser ut i färdigt skick (men på taskigt tagen bild). 
Nu är det alltså inget recept som jag själv har hittat på! Utan det finns med i en bok av Klara Desser och Hans Desser som heter Klaras Hälsomat. Jag har inte boken själv utan har fått receptet nerskrivet av en vän men jag är allt lite sugen på att spana in den, för det kan ju finnas fler kanonrecept i den… 

Det var allt för nu. Hoppas ni har en bra dag därute. Take care och Kram på er!

5 kommentarer:

  1. Låter gott! Hade ingen aning om att det fanns trefärgad Quinoa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmm... vad skumt att det står så på förpackningen, det har jag inte sett. Det skulle vara vit och svart blandad. Och det var vad som fanns i paketet också... Så där ljög de allt. Kram!

      Radera
    2. Kanske var några som bara var almost black ;)

      Radera
  2. Tack snälla för detta tips! Blev sugen på att testa det direkt....kanske till helgen ;-D
    KRAM!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi kommer också att göra det igen. Kanske redan till helgen. För så gott var det, hoppas det faller dig och familjen i smaken också. Kram!

      Radera