Powered By Blogger

söndag 22 januari 2012

En rapport – efter 3 veckor i Shapeupland

Så var det dags för en redogörelse från mig om hur det går i bantarland. Tre veckor. Exakt. Har det gått nu. Och denna morgon avkunnade vågen domen: 


Minus igen. Tjohoo! Och bara för att siffror är kul så är hela statistiken här:

Vägning vecka 0: 1 januari 69,1 kg
Vägning vecka 1: 8 januari 68,5 kg = – 0,6 kg
Vägning vecka 2: 15 januari 67,2 kg = – 1,3 kg Totalt – 1,9 kg
Vägning vecka 3: 22 januari 66,0 kg = – 1,2 kg Totalt – 3,1 kg

Positivare siffror än vad jag hade vågat hoppas på och mer än vad jag hade tänkt, eftersom jag satsade på att tappa 0,5 kilo i veckan. Men jag räknar kallt med att nergången planar ut framöver. För ryktet säger ju att man går ner mest i början. 
Jag försöker att inte vara så sifferfixerad men det är svårt. Speciellt när man har anorexiatänk i blodet och fortfarande befinner sig på en hel massa plus. 11+ för att vara exakt. Och lite frustrerande är det allt att jag inte märker av de försvunna kilona heller. Inte det minsta! Men det kommer hoppas jag... Bara ta det luuuugnt så fixar det sig… 
Och bara för att säga emot mig själv lite grann så kommer här ännu fler tal:



Same, same fast i olika format. Jag har inte medvetet ätit för lite, det har bara blivit så. Mycket för att jag inte hinner med… Ja jag vet att det låter dumt men om man inte äter frukost förrän vid lunchtid så hinns det helt enkelt inte med alla mål och mellanmål. 
Så nästa veckas utmaning får bli att lära mig att man äter frukost på morgonen… 

För den största delen av den här resan handlar om att ändra livsstil och hålla den på sikt. Inte att bli ett benrangel för en kort stund… Svammel, svammel. Men nu blir det inget mer vikttjat på en vecka… alltid något... :o) Take care. Kram på er!

18 kommentarer:

  1. Som du redan förstått är det viktigt att du börjar äta regelbundet och inte för lite. regelbundenheten är viktig för att du ska hålla vikten och om du äter för lite tror din kropp att den svälter och behåller allt den kan. Men du är på g och det är det viktiga. Heja heja!

    Nu är snart tvätten klar och middagen förberedd så då väntar gymmet. Inte så lockad just idag men det är skönt när det är gjort. :p

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet ju det där men shit vad svårt att äta på morgonen. Lyckades inte idag heller... Men ska föröka imorgon igen. Skam den som ger sig. ;o) Kram!

      Radera
  2. Ja, och jag hoppas på att man minskar MINST i början (fast jag tyvärr vet att det inte är så!)
    Och visst handlar allt egentligen om att hitta en livsstil som funkar i längden!
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... vi får hoppas att jag har fel då ju... :o) Kram!

      Radera
  3. Det stora vinsten är ju ändå att du får bättre kondition av träningen tänker jag.
    Jag märker direkt när jag rör mig; då passar plötsligt kläderna. Även om det bara var helt vanligt avdelningsspring som somras.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmm... det där med kondition... inget jag har det minsta av. Men, då kan det ju å andra sidan bara bli bättre. :o) Kram!

      Radera
  4. Å du den där appen :)) Som jag laddat ner och tagit bort och laddat ner igen. Jag ville hålla koll på vad jag egentligen åt eftersom jag vet att min mathållning är helt galen. Första omgången slutade med att jag började kaloritävla med mig själv - inte bra! Den här gången funkar det bättre för jag har blivit bättre på att planera mina måltider och inte bara rafsa i mig något som finns hemma - glass tex :)) Har alldeles nyss skrivit en inköpslista som ska med på promenaden för jag fixar inte att handla på gehör när jag väl står i affären.
    Må så gott och stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... du är för skön. :o) Och här är en till som inte fixar att matshoppa på gehör. Jag är värdelös på planering. Så på listan över, alla tusen saker att bli bättre på finns det med. :o) Kram!

      Radera
  5. Duktig du är! Heja heja!
    Jag väger mig också hysteriskt just nu men det syns mer på måttbandet, minus 5 cm i midjan motsvarar ca 3 kg tydligen. Rekommenderar måttbandet, det är ännu roligare ;) ha en fin dag vännen!
    Kjam kjam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag mätte mig som en galning för två veckor sedan men har inte vågat göra det igen för tänk om det inte syns skillnad... jag känner ju ingen skillnad... Får se om jag lyckas skrapa ihop lite mod till helgen. Grattis till dig!!! Kram!

      Radera
  6. Hejja hejja dig!
    Så jäkla jättebra och även om det inte känns i kroppen så är det där.
    Ta och mät över bysten och midjan eller var du vill och mät igen om två vecker...

    Kramar i massor!
    L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mätte för två veckor sedan år se om jag vågar göra om det till helgen... lite läskigt ju... ;o) Kram!

      Radera
  7. Hurra!! Mtåttband var ett bra tips. heja dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Heja dig också! Läste din rapport men kunde inte kommentera... :o( Kram!

      Radera
  8. Det är väl skitbra! Fast jag begriper inte hur du klarar sig på så lite kalorier! Jag ska äta 1400 och har ett helvete att klara det! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag börjar ju inte äta förrän normalt folk äter lunch, så jag hinner inte riktigt med, så det är därför. Jobbar dock på det där med att äta frukost... :o) Kram!

      Radera
  9. Bra jobbat :) Du kommer garanterat att snart se skillnad. Ska nog försöka hoppa på "bantartåget" jag med..../kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja jag hoppas att det snart börjar kännas, känns ju lite trist just nu, minst sagt. Ja det har blivit ett tåg. :o) Kram!

      Radera