Powered By Blogger

söndag 29 januari 2012

En rapport – efter 4 veckor i Shapeupland

Jag kan lika bra erkänna på en gång, jag har ätit uselt under flera av veckans dagar. Frukost runt lunchtid och sedan har jag glömt att äta förrän det blivit sena kväll. Ja jag VET att det är kass, värdelöst, inte bra och allt det där. Men det har liksom bara blivit så. Mest för att jag knappt har varit hungrig. Förrän sent på kvällen, då de flesta av kalorierna har skuttat in i shapeup-appen. 
Så därför hade jag inte förväntat mig något minus när det för en stund sedan var dags för veckans vågavslöjande. Men se där hade jag fel, för så här såg det ut:  

Mycket möjligt på grund av att jag har ätit för lite, och jag vet att det är kass, värdelöst, inte bra och allt det där… så nu behöver ingen kommentera det… ;o) Men! Med ett mer inrutat och därmed bättre liv från och med måndag, jag ska i alla fall kämpa stenhårt för det där bättre i form av betydligt mer regelbundna mattider… så tror jag att siffrorna kommer att plana ut i fortsättningen. 

Jag hoppas det. För hur knäppt det än låter, i alla fall i mina öron, så vill jag inte gå ner för fort. Jag vill inte ha en massa repriser på uppgång och fall utan en stabil grund att landa på och stanna där, för er bra tag framöver… 
Och det har i mitt tycke gått lite för snabbt neråt under dessa första fyra veckor:

Vägning vecka 0: 1 januari 69,1 kg

Vägning vecka 1: 8 januari 68,5 kg = – 0,6 kg
Vägning vecka 2: 15 januari 67,2 kg = – 1,3 kg Totalt – 1,9 kg
Vägning vecka 3: 22 januari 66,0 kg = – 1,2 kg Totalt – 3,1 kg
Vägning vecka 4: 29 januari 65,0 kg = – 1,0 kg Totalt – 4,1 kg


Jag skrev i veckan att jag skulle skippa att ha med statistik över intagna kalorier här. För att slippa en massa tjafs. Men! Eftersom jag gör dessa inlägg mest för min egen skull, sorry… ;o) och för att på det sättet få en översikt att se tillbaka i så kommer mina älskade siffror här i alla fall. I dubbel uppsättning dessutom...:


Och med det sagt och visat så lägger jag ner vikttjafset för den här gången. Och tar inte upp det igen förrän det har hunnit passera ännu en vecka. Kram för nu!

18 kommentarer:

  1. Heja dig!!!

    (fånen stavar lite knasigt ibland ;))

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Heja dig och vad duktig du är. tror att jag hakar på från i morgon om det går bra. Toppen är liksom nådd även här, du vet en massa dumt stressätande.
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det där stressätandet är inte vare sig kul eller bra :o( Det var så jag fick chansen att prova på hur det är att vara en tjockis... :o) Vet att du fixar det! Kram!

      Radera
  3. Bra jobbat och viktminskning i precis lagom takt! Oftast tar det väl 6-8 veckor för hjärnan att ändra sitt tänk och beteende, sen jäklar går det per automatik! Lycka till framöver också! Du Kommer snart nå ditt mål! Ha en bra skoldag imorgon också! KRam Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det som förvånar mig mest är att jag, redan, aldrig blir sugen på godis eller andra onyttigheter. Fast det är ju inget jag klagar över direkt... :o) Kram!

      Radera
  4. Wohoo - härligt jobbat!

    Hoppas du får en finfin söndag!
    KRAMAR

    SvaraRadera
    Svar
    1. TackTack! Och önskar dig en bra söndag tillbaka. Kram!

      Radera
  5. Heja säger jag innan jag drar mot flyget! Yey

    SvaraRadera
    Svar
    1. Najs att ha dig på hemmaplan igen snart då alltså. :o) Ha en trevlig resa hem. Kram!

      Radera
  6. Jag tycker i alla fall att det är spännande att se lite statistik-bilder. jag håller också på med denna shape-uppen. Har gjort det i snart två veckor men har bara gått ner ett kg, dock har midjan minskat lite mer. (och ja jag är helt medveten om att man egentligen inte ska banta och allt det ....)
    Jag har nästan exakt samma "historia" som du , med att alltid ha varit smal o kunnat äta vad som , aldrig behövt tänka på vad jag äter etc, dock är jag mycket äldre än dig så nu skyller jag lite på klimakterie-elände. Och nu är mitt mål "bara" att gå ner 4-5 kg . (tror jag....)
    Du är i alla fall jätteduktig o önskar fortsatt lycka till med shapandet.
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast 1 kilo är ju inte bara! Och det är dessutom ett kilo minus, inte plus, bara det liksom. :o) Det sägs ju att det är mycket svårare att gå ner ju äldre man blir, tack för den liksom... :o) Fast du fixar det, det vet jag. Kram till dig och Zoya!

      Radera
  7. Heja dig! Du är så duktig så duktig! Jag har gått ner 0,8 kg denna veckan och det är mer än planen var så jag är supernöjd. Trots vegburgare med gurkmajonnäs och liknande. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller är det tack vare vegburgare och gurkmajonäs, som jag fortfarande inte har hittat att köpa hem i min lilla byhåla :o( 0,8 är ju superbra, Grattis! Kram!

      Radera
  8. Du är jätteduktig. Jag äter inte nog kalorier per dag, men det är inte alltid lika lätt, så jag förstår dig. Heja dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Folk tror man äter för lite medvetet men jag vet precis hur lätt det är att äta för lite. Man vill men kan liksom inte. Nu blir säkert någon sur för jag beklagar mig så här men det skiter jag i. Heja oss! :o) Kram!

      Radera
  9. Jag tycker att det är jättetrevligt OCH sporrande att du presenterar dina siffror och diagram. "Kan du, kan min själ jag oxå försöka lyckas"tänker jag!
    Tack:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även om de inläggen är mest för mig själv så är det även precis så jag vill att det ska vara, att peppa andra som "vill haka på". Sedan har alla olika förutsättningar men jag håller tummarna. För visst fan kan vi... :o) Kram!

      Radera