Powered By Blogger

tisdag 24 januari 2012

En slags bantarförklaring, för första och sista gången

Jag kom hem från gymet, käkade, gjorde en kopp kaffe och började fixa lite smått. Plötsligt slår illamåendet till, jag börjar frysa som en tok och strandar i sängen. Och där har jag legat till nu. Halvsovande och kymig. Har ingen aning om vad som hände och varför. Kan det kanske vara min hårdbantning???... :o) Jag fick en kommentar om det, att jag hårdbantar. 
Och egentligen har jag vare sig lust eller någonslags jävla skyldighet att ”försvara” mig… Men! Nu gör jag det i alla fall. För jag har fått liknande mail och jag vill få slut på det tramset. Så! Därför kommer här, för första OCH sista gången, en slags förklaring på den tänkta avmagringskuren jag påbörjade på nyårsdagen i år.



Bakgrund: en lång tids överstress, extremt dåligmående, sjukskrivning, arbetslöshet. En hel hop av negativa ord som var min verklighet väldigt länge. Och till en del fortfarande är. 
En destruktiv situation som förde med sig urusla matvanor. Som i sin tur drog med sig en ständigt eskalerande uppåtvikt. Jag befann mig plötsligt i en situation där jag gravt vantrivdes med mig själv och var kroniskt trött.
Sedan i höstas har jag försökt peppa mig till att ta tag i det och göra mig av med både dödvikt och dåliga vanor. I syfte att återfå ett såväl fysiskt som psykiskt välmående. Jag har tänkt och tänkt, och tänkt igen. Hur jag vill göra för att få till en livsstilsförändring som håller på sikt. Och på nyårsdagen var jag färdigtänkt och redo att dra igång projekt Toppen is nådd. Mer peppad och bestämd än någonsin.

Nu: de första två veckorna höll jag min nya livsstil hemlig här. Mycket av anledningen att slippa en jävla massa dumma kommentarer och tyckanden hit och dit. Men eftersom jag skriver en hel del om mig själv i stort så kändes det här som ”nödvändigt” att ha med i bloggen för att bjuda på helheten. Liksom. För det är en del av mig just nu. Vilket kanske var ett misstag… Men! Gjort är gjort… 
Redan från början var jag på det klara med att jag inte skulle följa någon dietmetod, what so ever! Och jag satte inte upp ett enda förbud på vad jag inte får äta. För förbud är det bara alltför frestande att bryta för en som har lite för mycket rebellblod i ådrorna… :o) 

Så jag äter precis vad jag känner för. Vilket bland annat har varit knäckebröd, skorpor med smör, ägg, youghurt, havregrynsgröt, fisk, skaldjur, vegetariska biffar och liknande, ris, pasta, keso, nötter och en väldans massa frukt och grönsaker. Sådant jag gillar, och gillar mycket. Jag har druckit vin på helgerna men däremot har jag inte ätit något godis. Av den enkla anledningen att jag inte har känt för det. Alls! 

Jag har sällan gått hungrig men jag vet samtidigt att jag har käkat för lite vissa dagar. Dessutom dras det av kalorier från det man har stoppat i sig när man för in motion i Shapeupappen så därför har det sett mindre ut av den anledningen vissa dagar. 
Jag har lagt ut diagrammen med kalorier per dag här, men kommer inte att göra det i fortsättningen. Så slipper någon störa sig på det… :o)


Framtid: jag har satt upp som mål att gå ner till 55 kilo eftersom det var där jag trivdes mest och mådde som bäst. Men! Skulle jag känna att jag är nöjd tidigare så stoppar jag helt enkelt tidigare. Svårare än så är det inte. 
En del av mitt förberedelsetänk har handlat om hur jag ska undvika att hamna i anorexiamentaliteten igen. För jag har varit där för en massa år sedan, i anorexialand. Och det var inte speciellt spännande eller kul. Men tänket finns ändå kvar i bakhuvudet om än endast i mikrodos. Men jag är jäkligt vaksam på det, så jag lär märka direkt om jag börjar spåra ur i skallen och då får det bli att tänka om. 
Och här kommer även träningen in i bilden. För samtidigt som en tränad kropp är både snyggare och sundare än en otränad, i alla fall i mina ögon, så innebär träning automatiskt att jag äter mer. För att orka träna.

Är det nu något ni undrar som jag har missat att ta upp så har ni er chans att fråga i kommentarsfältet. Annars håll käften i fortsättningen… Och sluta gärna att dra in mig i sådant som andra skriver som jag inte är involverad i… Okej? Nu ska jag fixa mat, joråsåatt… det blir vegetarisk schnitzel med fullkornsspagetti, keso och någonslags grönsaker, beroende på vad jag hittar i förrådet. Knappast hårdbantning på det, eller?... Kram från en argbigga som har tröttnat på idiotier!

26 kommentarer:

  1. Dessa avundsjuka stackare och besserwissrar ... att de orkar engagera sig i att springa massa negativ energi!
    Jag tycker du är fantastisk som försöker genomföra en livsstils förändring och jag kämpar ju på jag med så jag vet litegranna vad du genomgår he he ...
    Kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är lögn att säga att det är en dans på rosor hela tiden. Men det sägs att vilja är hälften så jäklar vad vi ska klara det här! :o) Kram!

      Radera
  2. OMG - hade tänkt gör ett inlägg och visa en vansinnig skärmdump på appen av mitt resultat i morse då jag hade minuskalorier pga att jag tog en promenad innan frukost men nu tvekar jag och undrar om folk kommer att förstå att det knappast står minus nu i kväll :o) Jössses! Kör på som du bestämt och tills du mår bra.
    Kram <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller så ska vi bombardera med en massa viktinlägg. För att reta upp de jäklarna... :o) Hihi... vad sjukt att ligga på minus... Jag tycker att du ska lägga ut det, det är ju kul och de som inte fattar är ändå inte förtjänta att läsa hos oss smartingar... ;o) Kram!

      Radera
  3. Vad sur jag blir att någon idiot nu hänvisar till min blogg när dom sprider sin j-la galla omkring sig. Heja dig säger jag! KRAMAR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja trött blir man, som fan! Men det är mest synd om dem, vi, med lite i skallen, vet ju var vi står... :o) Kram!

      Radera
  4. Jag läser din blogg och vill bara säga att det är gööörbra att du är på gång med vad du föresatt dig.Lägg ingen energi på att försvara dig du är vuxen och gör vad du vill,det är ändå bara trista torktumlarludds människor som vill lägga sig i andras göranden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack snälla för uppmuntran! Och trista torktumlarluddsmänniskor, vilken helt underbar beskrivning! Den kommer jag säkert att sno av dig framöver. :o) Kram!

      Radera
  5. Kanske skulle den anonyme som stör sig själv behöva lite träning och sunda vanor? Då är det ju extra jobbigt att se att nån annan gör det...
    Skit i det och lägg du ut dina tabeller om du vill.
    Om inget annat så fick du ju denna tanten att ladda ner en app. Nu har jag hela två appar i min Ifån =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det brukar ju vara så de som skriker mest är de som mår sämst... Så du har hakat på skoj. :o) Kram!

      Radera
    2. Ja fast jag gör ju det mitt vis =)
      Fast med en måltid äckel-Nutrilett klarar jag målen trots LCHF =)

      Radera
  6. Jag tycker du är fantastiskt duktig och stark som tar tag i din livssituation!! :) Skit i alla avundsjuka spridare av negativ energi.
    Det här med vikt är ett sjukt laddat ämne tydligen och det finns få saker som sticker värre i ögonen än att någon lyckas nå sin trivselvikt. Min mamma gick ner 15kg (hon fick jobba hååååårt kan jag lova - fick minsann inget gratis...) och hon blev plötsligt helt utfryst på jobbet pga det :o Hemska hemska människor det finns :(
    Nä, fortsätt du att jobba mot ditt mål. Du verkar ha fullständig koll på vad som är sunt och inte.
    //Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag fattar inte varför det ska vara så himla känsligt för folk. När man går upp i vikt då "duger man" minsann, i alla fall som någon andra kan skratta åt bakom ryggen och tänka jaja, hemskt vad hon blivit fet. men tvärtom, då jäklar. Fy fan vad arg jag blir å din mammas vägnar. Jävla idioter! Hoppas inte hon är kvar bland dessa vidriga människor nu!... Kram!

      Radera
  7. Och nu var jag ju bara tvungen:
    Kära alla anonyma här i Josannes blogg; har ni gått kursen?

    http://nojesguiden.se/blogg/tobias-bostrom/faq-hur-blir-jag-en-nathatare

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha... den var bra! Och de som inte gillar mig och måste uttrycka det här verkar ha läst det också... :o) Kram!

      Radera
  8. Du är bäst. Och jag gillar dig. Ocj dessa ständiga nättyckare hoppas jag må brinna på den yttersta dagen- så det så! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... håller med dig. Och tack vad glad jag blir! :o) Kram!

      Radera
  9. Men snälla nån, vad är det med anonyma skitspridare? Heja dig Josanne, jag är riktig impad över dig!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du de har det nog inte så lätt i sin misär, vi får väl se dem så som små stackare... :o) Kram!

      Radera
  10. Bra jobbat tjejen! Träningen är halva grejen. Jag har testat utan att träna och det funkar inte. Du kommer att må så bra när du fått rutin på det :) Långsiktigt omhändertagande av sin egna värdefulla kropp borde ALLA uppmuntra!

    kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. thanx! Träningen är ingen barnlek direkt men skönt att höra att det blir bättre med rutin. Har ju varit där förut men förträngt mest för att slippa dåligt samvete liksom... :o) Kram!

      Radera
  11. Du är ju bara jätteduktig så ta ingen skit. Och dessutom så äter ju du säkert bättre nu när du tränar en förut.
    Massa kram och kärlek och den fina lyktan är tänd här hemma.
    <3<3<3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi... nä det är Odde, Modde & Grynet som gäller nu ju... ;o) Kram!

      Radera
  12. Hej!

    Du som är så duktig och tar allt i din takt och när du känt dig redo, om något att inspireras av.

    Kramar till dig i mängd från Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack sötaste för uppmuntran! Kram!

      Radera
  13. Tycker det låter väldigt sunt!! Go girl!

    SvaraRadera