Powered By Blogger

söndag 29 januari 2012

Mollysar som tjockiskläder & otrohet på hjärnan

Hur psyksjukt det än må låta så är jag lite orolig för att jag ska börja förknippa Mollysar som tjockiskläder. På MIG!!! INTE generellt sett!!! Lika bra att förtydliga det, en gång för alla liksom!… Jag ska förklara: 
Jag köpte mina första Mollysar på Tradera. Det var de där sidenlinnena som nu heter A-one silk camisole någonting. Anledningen: jag hade gått upp i vikt och kände att jag desperat behövde något längre under tröjorna som dolde magen. De var perfekta. Jag började spana på allt fler plagg av märket och resten vet ni; jag blev helsåld. Och under de senaste 2-3 åren har det uteslutande landat nykomlingar i form av Mollysar i garderoben. Vilket jag har varit kanonnöjd med, jag älskar ju plaggen. 
Men! De senaste två veckorna har något, lite obehagligt, hänt. Jag har alltmer och allt oftare kommit på mig själv med att kasta blickarna åt helt andra märken. Och gillat det jag har sett, förbannat mycket emellanåt. Jag pratar bland annat...




… om denna klänning från Branting och blusen från Hunky Dory. Som jag känner sådär otroligt starkt och galet villhamycket för. Jag ser mig själv, något smalare än nu och spatserandes i sommarvärmen iklädd dem. Det har gått så långt nu att jag har fått otrohet på hjärnan. Sitter och googlar märken jag knappt kunde stava till för bara någon vecka sedan. Suktar och drömmer, och det långt utanför Mollyland. 
Och jag gillar det inte ett skvatt! För jag råkar ju ha en hel garderob full av Odd Mollymärkta plagg. Överfull till och med. Och att byta ut rubbet finns liksom inte på den ekonomiska kartan. Alls! Och jag VILL inte överge dem heller, för jag har ju gillat att hålla mig till dem, och det finns alltid något att matcha på grund av min fasthållna enmärkeskommunikation. 
Så! Nu sitter jag här och håller tummarna för att jag ska falla hårt och redlöst igen, när jag ger mig ut på lite Mollyspaning i Malmö imorgon. Så att jag kan bli botad. Ni får gärna hjälpa mig att hålla era tummar också, om ni vill… ;o) 

Är det förresten någon som känner igen sig i det här med att plötsligt kasta ut otrohetsblickar åt andra håll när det gäller kläder? Nu ska jag sluta svamla och börja städa boning istället. Hoppas ni har en bra dag därute. Kram på er för nu!

10 kommentarer:

  1. Jodå här är en till! Men jag har varit lite konstant otrogen hela tiden :) Gillar att blanda. Klänningen på första bilden var ju helt underbar! Hade inte jag heller sagt nej till! Kram

    SvaraRadera
  2. Ännu en som är otrogen... men vissa Mollysar består och kommer aldrig lämna. Min största "otrohet" är nog att lämna alla mönster till förmån för enfärgat. Jag önskar verkligen att jag passade (och trivdes bättre) i alla vackra mönstrade mollysar. En och annan finns fortfarande i garderoben, men jag kommer aldrig se lika cool ut som dig m fl. Enfärgad helt enkelt, det är jag.Himla duktig du är med vikten! Grattis, klem och fortsatt skön söndag.

    SvaraRadera
  3. Varför välja, när man kan ha både och? Lite ombyte förnöjer, mer varianter i garderoben, mer kombomöjligheter!!! /Ellenor

    SvaraRadera
  4. Japp känner till det så väl. När jag var som tjockast (vi snackar storlek 54-56) då var det ZIZZI/ZAY/ZJ ett danskt märke för STORA kvinnor.. ja jag går i deras minsta storlek i jeans (42), men jag fixar inte det rent mentalt känner jag mig som en gigantus fettus kvinnus då. Så även om jag får gå upp i storlek så gör jag hellre det.För mig har OM blivit mina smaliskläder (nä jag är inte smal men jämfört så är jag ju det), men jag har inte samma sorts OM kläder nu när jag pendlar mellan 2 o 3 som när jag precis fick på mig strl 4. Man ändrar preferenser efter storlekar skulle jag vilja säga och det gäller nog de flesta. Sen finns det ju klädstilar man alltid kommer gilla.

    SvaraRadera
  5. Jag tittar alltid på några fler märken än OM, även om de är favoriterna... För mig funkar det bäst för att inte tröttna. HunkyDory och ChillNorway har jag svårt att hålla blicken ifrån :-) Och de godingarna du visar har jag också haft span på denna veckan! Fina båda två!
    Kram

    SvaraRadera
  6. OM är förlåtande kläder när man är lite rund, mem samtidigt jättesnygga på när man är smal. För mig var det en kick utan dess like när jag kunde köpa mina första OM i strl 2, som ju passar oerhört bättre till minringa längd! Jag köper mest mollysar faktiskt och som dubsäger leder det till att alla kläder i garderoben är matchningsbara! Men ser jag något riktigt snyggt av ett annat märke köper jag det så klart! Däremot har jag slutat att köpa billighetsmärkena, hur snygga plaggen än kan vara (och billiga). För jag har märkt att de blir hängande här hemma, gillar inte kvaliten. och billiga plagg som inte används blir snordyra plagg om man räknar snittbper använd gång, haha...
    Kram

    SvaraRadera
  7. Nej du är inte ensam! Har länge kikat på andra kända märken o även köpt såklart! Ibland tycker jag det är oerhört snyggt o blanda med mer klassiska modeller som Filippa K o NewHousse tex. men även Hunkydory o ChillNorway har landat här. Emellanåt kan jag tröttna rejält på OM, fast vet jag alltid kommer tillbaka som nu då. OM ÄR supersnygga på smala människor, precis som på större. Det är nog snarare man behöver få lite distans, andrum lite då o då.
    Tror du kommer hitta mkt fint på din provningsrunda, så det så!!
    KRAM KRAM

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Jag har funderat en aning på det där, själv så gillar jag ju en ganska strikt stil ex Filippa K, Burberryrock osv. tillsammans med Odd Molly och vintage, Det jag tycker så mycket om med Odd Molly är att plaggen i många fall passar till kvinnors kroppar trots de smala modellerna eller produktbilderna. Men framför allt är Odd Molly rent fröjdefullt för mig, jag blir glad när jag ser kläderna, som idag när en kvinna som närmar sig 80 år hade en färglad Mollykofta till kyrkan.
    Kramar från Eva

    SvaraRadera
  9. Jag känner mig absolut igen. Jag vänstrar hela tiden, och har såld av många mollys. Jag har aldrig hamstrat kläder, så här är det snabbt in och snabbt ut igen. Jag har kommit fram till att mina favoritplagg hos OM är leggings, koftor och blusar. Tunikor och andra förlåtande plagg har åkt här ifrån. Jag har i stället satsat på lite kortare varianter från Hunkydory, Rabens och Chillnorway. Jag är inte färdig med molly dock, det har handlats 2 på tradera under helgen.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Tusen tack för era kommentarer! Som jag tyvärr är alldeles för trött för att orka svara på bättre än så här just nu. Sorry... :o( Men kanske i morgonkväll istället... Kram på er!

    SvaraRadera