Powered By Blogger

söndag 29 januari 2012

Om matshopping & taskig på grund av förvirring

Om min första tanke med det här inlägget hade gått i lås så hade ni fått haka med mig under hela min matshoppingtur på Ica idag. Men! Det var så knöktjockt med folk att jag var tvungen att ge upp fotograferingen relativt omgående. I alla fall om jag ville slippa bli lynchad. Och det ville jag. Slippa. Men! Det hann bli ett par bilder i alla fall. Så Ica here we go, om än i väldigt kraftigt nerbantad version:




Kaffe och grönsaker. Japp, något av det viktigaste. Men det blev även lite frukt, youghurt, keso, vegetariska prylar som burgare, schnitzlar och biffar. Jag hade en egenkomponerad lista som jag gick efter och allt hittade jag inte eftersom jag puckat nog var i en för mig helt ny affär. Men jag fick ändå ihop två fulla kassar. 


Men shit vad skitsvårt det är att handla för en vecka framåt, eller fem dagar egentligen. Kanske ska det bara till lite vana. Men jag kan ändå inte låta bli att fråga er hur ni rutinerade veckohandlare gör? 
Alla tips, knep och knåp emottages med största tacksamhet! För jag blev mest bara så förvirrad av hela grejen att jag till och med glömde att ta en vettig dagensbild, och då är det illa... Så det blir bara en ganska taskig stassbild idag: 


Och det var det hela för nu. Har parkerat mig framför tv´n och börjar faktiskt bli en liten smula nervös för skolstarten imorgon. Men det går nog över till det är dags. För vad finns det att var nervös för, egentligen… Kram, Kärlek & Respekt!

12 kommentarer:

  1. ha! Undrar om inte vi gick om varandra på ICA maxi idag. För det är väl på Berga du var? Jag tyckte mig möta ett ekipage som var misstänkt likt maken med hund... Jag höll på att frysa och svälta ihjäl så jag gav mig inte till känna. Har ju inte träffat honom heller så han hade nog undrat om jag började svamla om hans frus blogg :)

    Jag gör så att jag bestämmer vilka maträtter jag ska laga. Typ 5-6 st och så handlar jag det som behövs. Plus lite bas grejor som kaffe och grönsaker. Det som blir knas är när man inte är sugen på det man planerat men då kommer diciplinen in i bilden :)

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... jo visst var jag på Ica Maxi på Berga. Och make med vovvar väntade alldeles riktigt utanför. :o) Han är i och för sig van att folk han inte känner kommer fram till honom om min blogg, han har råkat ut för det ett par gånger så han hade inte tyckt du var knasig, jag lovar. :o) Vad duktig du är på mathandling,ska testa din metod nästa vecka. Kram!

      Radera
  2. Lycka till i morgon. Det är ju jätte kul att plugga när det är intressanta ämnen man ska läsa.
    Kram från en som har vipkundvagn i mat affären.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det ska bli skoj, hoppas jag... :o) Jag är väldigt pepp i alla fall. :o) Vipvagn, shit vad lyxigt det lät. Kram!

      Radera
  3. Det kommer att gå skitbra i morgon! Och det där medveckohandling.....vi handlar på helgen och så får vi liksom klara oss på det som finns. Vi är urdåliga på att planera, det brukar lösa sig ända! Storkok på helgerna så man får lite matlådor att plocka av i veckorna. Och så kokar jag alltid rätt mycket ägg på en gång så det finns. Kokt ägg funkar ihoprf ALLT! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... rock n´rollhandling även för dig alltså. :o) Ja det brukar ju alltid fixa sig men jag har tidigare haft en tendens att få leva på ostbågar när jag gjort så innan, därför jag vill bli en vuxen matshoppare... :o)
      och ägg funkar absolut till allt, jag köpte ett storpack idag. Så om inte annat så har jag ju det att stå mig på. :o) Kram!

      Radera
  4. Lycka till i morgon!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Hej!
    All lycka till i morgon. Kramar från Eva

    SvaraRadera
  6. Ett STORT lycka till idag. Kommer gå superbra! )

    SvaraRadera
    Svar
    1. TackTack! Mycket blir ju vad man själv gör det till och jag tänker göra det till nåt bra. Och då helst så att det landar i ett jobb. :o) Kram!

      Radera