Powered By Blogger

tisdag 17 januari 2012

Ska vi peppa varandra i att vara stolta över oss själva?

Jag har tänkt lite på det där jag skrev i mitt förra inlägg. Om att det är okej att skryta när man tycker att man har gjort något bra, eller saker man inte tror man klarar av… eller vågar. Som en regelrätt mesmedelsvensson så är det ett nytt drag hos mig, att tänka så. För jag har alltid bett om ursäkt för att jag finns och jämt förminskat det jag gör och kan. 

Men efter att äntligen ha tillfrisknat och vaknat upp på andra sidan av den megaknäckande arbetsplatsmobbing jag befann mig i tidigare så är det aldrig mer som gäller istället. Fast det krävs nog en hel del jobb för att hålla det och stå på sig. 

Och eftersom jag vet att ni är fler som är dåliga på att skryta… nä, skryt är fel ord, för det klingar så negativt. Så vi kan säga stolta istället… fler som är dåliga på att vara stolta över sig själva… det lät bättre… så har jag en idé. Om att försöka peppa varandra till det. Att vara just stolta över oss själva. Att visa det vi kan och gör istället för att förminska oss. Bli lite mer påfågliga helt enkelt :o)


Jag tänker så här; att jag gör ett inlägg i veckan där jag plitar ner lite vad jag är stolt över med mig själv och utifrån vad jag läser i era bloggar vad jag tycker att ni ska vara stolta över med er själva. Och så kan ni ju kommentera med något liknande tillbaka eller göra eget inlägg hos er själva. OM ni vill… 

Så skulle ni vara med på det? Tönterier är det säkert någon som tycker nu, och det är mycket möjligt att det är, men det skiter jag i! För jag är så trött på att jag med flera är så dåliga på att vara stolta. Så det så!... :o) Kärlek & Respekt!

9 kommentarer:

  1. Låter som en underbar idé! Jag är ju uppväxt med jante på axeln och det sopas inte bort med en handvändning även om jag är mycket bättre på att ta för mig nu. Men att peppa varandra låter som en underbat tanke som jag gärna är med på! Kramar

    SvaraRadera
  2. Superidé! Det är bara bra att träna på att tala om att man faktiskt är stolt över någon om det sedan är en egenskap eller något man åstadkommit spelar mindre roll - vi behöver nog lite till mans träna på att "skryta". Jag är på!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mer stolthet åt folket!! Kör på :-)

    Kram

    SvaraRadera
  4. Bra!
    Jag tycker faktiskt att jag blivit liiite bättre på det där på sistone! Det är ruskigt vad dåliga vi är på att vara stolta över oss själva, när vi faktiskt är så himla bra!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Är så imponerad över dig när jag läser dina inlägg hur du har "tagit tag i saker och ting"=) Duktiga du som tränar och har koll på mat nu! Härlig läsning Josanne, You go girl!Klart du ska skriva om vad du är stolt över, bra idé, ska nog oxå köra nåt sånt inlägg framöver;)

    Kramar i massor!
    Adela

    SvaraRadera
  6. Jag är på såklart. Stolt och nöjd..
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Tusen tack för responsen. Då blir det så! Mera pepp och mer stolthet i Mollylandia! För det är vi ta mig tusan värda!!! Kram på er allihop!

    SvaraRadera
  8. ja, det låter som en super idé. Jag är på:)
    Kram

    SvaraRadera