Powered By Blogger

tisdag 17 januari 2012

Toalettblommorna har gjort comeback & jag fattar inte

Kommer ni ihåg mitt koncept med toalettblomster? Som jag hade för mig i somras… Nu gör det comeback, i alla fall lite tillfälligt. För en Indienköpt vas som hade hamnat längst in i ett skåp började plötsligt skrika på uppmärksamhet. Den krävde premiär i synligt tillstånd. Så en knippe snittblommor blev snabbt inhandlade och nu står de och vas så fint tillsammans på handfatet på toaletten:

 
Enda stället i vår boning där inte blomstren förvandlas till uppglufsad kattbuffé på fem sekunder… Men! Det är en sak jag inte fattar. Och det är det här med att jag under alla mina levnadsår har fått höra att man INTE ska ha blommor ute i kyla för då går de vissnedöden tillmötes på direkten när de möter innetemperatur. Det verkar ju bortglömt, förlegat, inte gälla längre. 

För jag har sett det en hel massa gånger och reagerat varenda en av dem… Att det nu för tiden står all slags olika blomster utanför exakt varenda florists tillhåll.


Och jag pratade med en tant en gång som opponerade sig precis som mig… Att man inte ska ha inneblommor ute i vintertid. Och därmed basta. 
Så det är inte bara jag… Som inte fattar… Gör ni? Tacksam för lite uppbening i denna snåriga fråga i så fall… Förövrigt så önskar jag er en megabra dag. Kram!

4 kommentarer:

  1. Hm, jag kan försöka hjälpa till lite tror jag. Så länge det är plusgrader, är de flesta blommor som säljs nu ok med att stå ute, bortsett från de då mycket köldkänsliga, t ex julstjärnor. Man kan försöka med att den temperatur de har i sin normala miljö, är också den de trivs i bäst. (alltså finns det väl egentligen inga "inneblommor" om man ska vara petig, inga blommor växer väl naturligt inomhus mig veterligen? T ex är Primula, Cyklamen och i viss mån tulpaner och liknande, som blommar naturligt utomhus fram på vårkanten, inte överlyckliga över att bo inomhus, utan trivs bäst på t ex en balkong så länge det inte fryser. Det beror ju lite på vilken innetemperatur man har också.Tulpaner brukar klara sig fint, men de är också för det mesta helt drivna inomhus. Dock blir de flesta snittblommor glada av att stå lite svalare på natten och när man shoppat hem dem, är det absolut bästa att försöka ge dem en "övergång" dvs. inte chocka dem med 20+ direkt från kanske 5-7+ som de stått i utomhus. Nejlikor, som du satt på toan, är helt generellt mycket tåliga, både för temeperatur, ljus och annat. Bäst att sluta nu innan jag går igång på rikigt och därmed blir idiotförklarad :) Klem och fortsatt bra dag du med

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack för hjälp och guidning här! Och det är INTE du som löper risk att bli idiotförklarad utan snarare jag... ;o) för såklart finns det inga inneblommor naturligt till exempel. :o) Bra jag valde ett tålig sort, har ju ingen koll på sådant, heller... Tack igen och Kram!

      Radera
  2. Jag tackar också Madde för jag har precis som du Josanne själv undrat en massa över dessa blommor utomhus. Nu vet jag! Kram till er båda från Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var riktigt bra info vi fick där. Kram tillbaka!

      Radera