Powered By Blogger

fredag 27 januari 2012

Om det där med träning – en liten utvärdering

Nu har jag lyckats avverka fyra träningspass sedan jag gav mig in i den världen förra veckan. Ja jag vet att det inte är speciellt mycket på två veckor…men vad fan, det är bra många fler än jag har lyckats uppenbara mig på de senaste tio åren. Då den siffran står på noll… Fyra olika pass har jag deltagit i dessutom. Vilket har gett mig lite insikter om mina karriärmöjligheter inom det här området. Och de är relativt obefintliga what so ever… :o) Men! Det har ändå gett mig lite insikter om vad jag fixar hjälpligt och vad som definitivt inte är för mig. 

Jag drog igång hårt. Började med att gå på Indoorwalking. Som är att flaxa som en tok med armar och ben på en crosstrainer samtidigt som en söt vältränad tjej piskar på en själv och 19 andra hela tiden. I ett jäkla rakettempo ska det gå. Vilket de 19 andra hade koll på men jag inte visste när jag gick dit. För det enda jag såg i förväg var att passet bara varade i 30 minuter. Kanon tänkte jag, då borde det ju vara en baggis… Haha… no way… Konditionspass = inte min grej. I alla fall inte än… 


Så gången därpå blev det ett 45 minuterspass BodyBalance istället. En slags blandning mellan yoga, pilates och thai chi men med lite mer tempo. Typ. Och här lyckades jag faktiskt glänsa, ja en liten liten smula bara, men ändå… för jag hängde med hyfsat och dessutom återkom min forna vighet en aning. Men halleluja vilken träningsvärk jag fick efter det. Värst hitintills. Och det i muskler jag inte ens visste att jag hade. 


Nästa pass blev en svängom i styrketräningsland. Mina forna dagars paradgren.


Som jag tyckte var superkul under flera år på den gamla goda tiden. Men den glansen hade tydligen falnat, rejält, för det var inte alls speciellt skoj. Och jag tror jag vet varför. Jag har ett egendesignat program, skapat av en av gymmets instruktörer, och på det är det bara två maskiner inlagda, maskiner är skoj… men resten handlar om att vifta med fria vikter och, värst av allt, att utföra övningar på en pilatesboll. Och jag får inte riktigt till det där bollandet utan jag håller mest på att rulla av den hela tiden… Visst övning ger färdighet så det är väl bara att ge det ett par chanser till. 

Dock stack jag emellan med ett BodyVibepass. Lite Lanefeldt-gympaaktigt med mycket spret med armar och ben hit och dit i olika kombinationer. Som jag absolut inte fick till. Höll på att bli nersprungen från alla håll och kanter och vevade mest bara fetfel hela tiden. Ni kan plocka fram bilden av elefant i porslinsbutik i skallen och ni har synen framför er… Så! Inte riktigt min grej, det heller… :o) 

Men det finns flera andra passvarianter kvar att undersöka. Zumba, spinning och core, till exempel. Men det får bli en annan dag, för idag blir det BodyBalance igen. Så att denna tant ska få slippa känna sig sämst… ;o) Nä, för att det faktiskt var riktigt skoj. Och det blir till att skippa att fuska idag, vilket jag ärligt gjorde lite emellanåt sist… för jag ska nämligen försöka skrapa ihop kalorier till både en semla och ett glas vin idag, hade jag tänkt… ;o)

Hoppas ni har en bra fredag därute. Var rädda om er själva och varandra. Kram! 

24 kommentarer:

  1. Hahaha det låte rosm du har ganksa roligt mitt i all träningsvärk:)
    Bodybalance låter som något jag nog gillat medna styrketräning är för mig skittråkigt. Jag går på dans och är " en elefant i porslinsbutiken" men jag har roligt. På söndag ska jag prova på mitt första zumba pass:)
    njut av vinet och semlan, dock var för sig;)

    KRAMAR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... ja det är roligt, på lite olika sätt. Du får gärna berätta sen hur det var på zumban... så jag får ett hum om denna elefant också kan ta sig på sådant eller ger bäst i att låta bli... .o) Kram!

      Radera
  2. Intressant! Ska bli kul att se vad du gillar om några månader när du provat flera grejor. Tycker det var lite trist av tränaren att bara ge dig två maskiner och sen fria vikter, för det är lättare att beta av maskiner. Tycker jag iallafall...
    Duktiga tjej! Och om dagens semla inte håller måttet så vet jag var goda finns i Metropolen. :-D

    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig, maskiner är lättare men jag får väl ge det en ärlig chans ett par gånger i alla fall... Jodå, semlan höll måttet... men kanske kan man testa metropolens ändå, för det är ju alltid kul att jämföra saker... ;o) Kram!

      Radera
  3. Härligt...varför fick vi inte se nån film? ;-)

    SJälv hittar jag på än den ena anledningen och än den andra för att slippa släpa mig in till gymmet igen. Den senaste anledningen är att jag inte varit där så länge så mitt träningskort är bortplockat och då vet jag ju inte vilken styrka jag låg på och hur jag ska ställa in maskinerna. *puh* Och till saken hör att jag faktiskt älskar att träna med maskiner, men varför ska det vara så svårt att komma till skott liksom?

    Se det positiva, du har nog gjort dig förtjänt av vin till kvällen i alla fall.

    Good luck! o kraaaaaaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... får klura på om jag ska ta det som en utmaning och försöka få till en film nästa gång... :o)
      Jo det där med anledningar att inte träna har jag också ett helt lager av... använde en senast idag. Magont. kände inte att det var så bra att träna med så därför är jag kvar i sängen nu istället. :o) Kram!

      Radera
  4. Kul att prova att olika pass och se vad det är. Jag har inte bestämt mig än om det blir närliggande Exercise eller Friskis & Svettis som ska få äran att garva åt mig. Men det lutar åt förstnämnda då de har just Zumba.

    Du får komma och gå piltesbollkurs hos lilla Myran; hon är proffs på det =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag valde gym rakt av efter det som är närmst hemifrån. Då kan man i alla fall inte skylla på att man måste ta sig så långt. :o) Ja en Myrakurs hade nog suttit fint. :o) Kram!

      Radera
  5. Vad roligt att ha så mycket att välja på. Här kan man lyfta skrot, och that's it. Före jag flyttade till Sverige tränade jag 6 dagar i veckan, det är typ 8 kg sedan:)Nu måste jag säga att jag saknar det som fan.
    Smart att träna för att ha möjligheten till en lite treat.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns ju om inget annat roligare att träna när den där treaten hägrar. :o) Jag har också tränat en hel massa tidigare och visst saknar man det lite nu. Dock tar det nog ett bra tag och någonsin att jag kommer att träna så mycket igen. Man var ju lite väl fixerad ett tag... Kram!

      Radera
  6. Zumba är jäkligt roligt kan jag säga! Ha en bra helg!kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag har hört det av hur många som helst. Så det får bli att testa det vid tillfälle, dumma tider på de passen bara, som inte alls funkar när jag ska gå i skolan tyvärr. :o(

      Radera
  7. smart att testa så mycket. Själv ha jag ju stukat foten och kan inte ens gå på hunpromenad. fatta hur trist det är att inte kunna skriva in någon träning alls p shapeup, blir inte mycket gott man kan unna sig då!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men NÄ fy fasiken vad megatrist!!! När man inte kan så vill man ju alltid som mest. Hoppas knasfoten blir bra Snabbt! Kram!

      Radera
  8. Kul att det går så bra och smart att testa olika! Bodybalance lät bra! Måste kolla om det finn på mitt gym :) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, bra och bra, det går i alla fall... ;o) Ja kolla det för jag tror det kanske kan vara något för dig också, med tanke på vad jag vet om dig så att säga. Kram!

      Radera
  9. Hahaha..tack för dagens skratt!! Fick en bild framför mig, såg dig i en del av övningarna du provat, det var en skojig bild, fniss. Fast jag måste ärligt säga du är jätte duktig som tagit dig mod att börja! Det brukar ju vara problemet, just att börja. Var stolt över dig själv!! Njut av både semla o vin..mys o ha en skön kväll!
    KRAM KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha... du är för rolig. :o) Det där med att börja, hade tänkt på det såååå mycket och länge att det liksom bara var dags. Men jag får ändå tvinga mig dit varje gång så så himla duktig är jag ju egentligen inte. :o) Kram!

      Radera
  10. Hejaheja! Fria vikter å pilatesboll tränar stabilitet och flera muskler samtidigt jämfört med maskin så ge inte upp. Första gången jag skulle göra rygglyft på boll skrattade jag mest för det var helt omöjligt så det blev nog mer träning för magen än ryggen den gången. :) Det går bättre redan efter några gånger så häng i!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, tusen tack för den infon, då ska jag ge det en extrachans till och med! Och i hopp om att det kanske finns hopp för mig också... :o) Kram!

      Radera
  11. Bodypump är ju riktigt kul och supereffektivt! Har du testat det? Mvh Viveca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä jag har inte vågat testa än, det där med noll kondition... Men jag hoppas modet, och kondisen kanske framförallt infinner sig för då lovar jag att testa. Verkar ju skoj om man hör vad andra säger. Kram!

      Radera
    2. Kondisen är inte prio ett på pump.. mer styrka och uthållighet i musklerna. Fast man lägger ju på vikter som passar en själv och ingen annan. Därför passar det alla oavsett hur vältränad man är! Du måste prova!!! :)

      Radera
    3. Jag läste faktiskt på om bodypump efter din förra kommentar, och bestämde mig för att testa. Får se hur det blir med träning och allt nu när jag ska gå i skola på annan ort och kanske knappt ens hinner till gymet :o( Men hoppas. Lovar att berätta när jag lyckats ta mig på bodypump-pass. Så tack snälla för tipset! Kram!

      Radera