Powered By Blogger

torsdag 31 maj 2012

Efterhandsrapport från Amsterdam – söndagen den 27 maj

Då var det rapportdags igen. Idag med ”bara” två inlägg… 34 bilder, alla härstammande från vår dag i Amsterdam i söndags. Och med start på ett fynd: 


Linne shoppat på marknad för en summa som motsvarar ynka 70 svenska riksdaler. Invigdes dagen till ära, dagen som var vigd åt picknick. Men som började med promenadande, i jakt på den där Mollybutiken som jag aldrig hittade. Men fick lite spaning av omgivningarna på köpet istället.


Det där med hästar som drar runt på turister i vagn hela dagarna har jag skitsvårt för. :o( Fick börja spana och plåta ännu lite fler hus för att släppa tankarna på de fyrbenta.





Snacka om förvånad när jag under en intensiv skyltfönsterspaning plötsligt fick ögonen på en katt. Sovandes bland slipsar och flugor. 


Och det var här vi hamnade i picknicksyfte. Vid ”vår” kanalkant. Satt där en massa förra gången vi var i den holländska huvudstaden och med tanke på att kanalen korsar här så händer det en hel del. En massa båtar passerar konstant och ibland krockas det…


… som de här två damerna som fick börja paddla sin båt efter att ha smashat rakt in i en annan och totalhavererat sin motor i smällen. 


Det figurerar även en hel del änder där eftersom de har ett bo precis i faggorna. 


Och så här ser bron ut från andra hållet. Bron som har blivit lånad till en del bilder på vykort och i resereportage. 


Och så här ser det ut i nästan vartenda gathörn som gränsar till en bro, en uteservering. Syns inte så bra här, bättre på nästa bild: 


Vi knallade iväg efter ett gäng timmar för att geocacha och se lite nya omgivningar. 




En malplacerad men väldigt vanlig syn; soppåsar i stora berg som dräller i de pittoreska gränderna. 


INLÄGGET FORTSÄTTER HÄR UNDER.

2 kommentarer:

  1. Oj så härliga bilder! Vilken stämning i dem!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vad snäll du är! Vad glad jag blir! Kram!

      Radera