Powered By Blogger

torsdag 6 januari 2011

Butter istället för torris & snart till salu…

Jag har ett problem, och det är att jag är en riktig torris. Speciellt på vintern. Min hud antar ytan av ett mjällbefläckat russin och det tokkliar. Jag har desperattestat de flesta sorters lotions som jag har kommit över. Billiga såväl som dyra men inget har funkat. Tills nu. Sedan jag fick stifta bekantskap med…


… body butter från The Body Shop. Och japp, jag har tokinvesterat. Mest för att jag hittade ett kanonerbjudande om köp 3 betala för 2 men de kommer lätt att gå åt denna vinter för nu är det butter istället för torris för hela slanten.
Även om jag visserligen har fuskat med solarium en gång sedan jag kom hem från Kap Verde så sitter brännan kvar så mycket bättre än vad den gjorde förra året, då sa den bye bye efter en ynka vecka. The body butter är helt enkelt så bra enligt mig att den får bli dagens tips outside the Mollybox.

Och som dagens tips vad gäller Mollysar så kommer det ett inlägg om plagg till salu lite längre fram på dagen här. Det är vår fantastiska Mollypräst Eva som har rensat i sin garderob, så håll utkik efter det. Ha en bra dag! Och Kram!

18 kommentarer:

  1. Hej! Vilket bra tips det låter precis som det jag skulle behöva. Har samma hy som du. Vet du om de säljer på nätet? Kram från Monica!

    SvaraRadera
  2. Kan inte mer än att hålla med, till punkt och pricka! Den är helt outstanding! Började med den när jag var gravid. Sen dess är jag fast!! Är också en riktig torris i normala fall och skulle inte klara mig utan body buttern! Ha en fortsatt bra dag i snökaoset! Kram!

    SvaraRadera
  3. Håller också med. Älskar deras Bodybutter. Själv brukar jag köpa Mango. - Lina

    SvaraRadera
  4. Monica: de har en hemsida http://www.thebodyshop.se men de har tyvärr ingen webshop. Fast man kan se var de har butiker där i alla fall. Ring dem och kolla om de säljer via nätet någon annanstans. Hoppas du får tag på, för jag tror inte att du blir besviken. :o) Kram!

    Nettan: fast är ordet, snudd på beroende skulle jag vilja säga. :o) Har en ståendes vid duschen och en vid sängen. Lika bra för man vet ju aldrig när kletbehovet sätter in. ;o)Kram!

    Lina: mangon luktar ljuvligt, tyvärr fanns inte den när jag köpte mina på erbjudande, men när de tar slut blir det nog en mango för mig också. Kram!

    SvaraRadera
  5. Här är en till torris, ha alltid olja (veg olja ej mineralolja som torkar ut i längden)) på kroppen innan du torkar av dej. Efter det smörja med bodybutter som inte innehåller mineraloljor.

    Tänk typ vaseline gjort på mineralolja, det smörjer men torkar samtidigt ut./K

    SvaraRadera
  6. Hej! Ja, body butter är bra..jag brukar köpa oliv..sen så är även Biotherm och Vichy ifrån apoteket super!! Kram o ha en jättebra dag

    SvaraRadera
  7. Köper alltid deras bodybutter och det är superbra!! finns ju i många härliga dofter :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Bästa är att duscha med duscholja i stället för tvål. Ja, för mig :-) Ja, också papayalotionen från apoteket, med rapsolja som bas. Super...
    Annars håller jag med Mimmi. Mineralolja är skit! Fast det är svårt att undvika i många basprodukter.
    Ja, nu ska jag jobba vidare. Har kronisk eksemhy så jag är vääääl påläst om huden.
    Det man gärna glömmer är att vi alla är olika :-)
    Den här vintern har gjort mig till en torrboll.

    Kramar och ha det bäst!

    SvaraRadera
  9. Ska genast inhandla till min dotter + tipsen från Linonberrie. Tack för tipsn. Själv håller sig min torrhet till enbart händerna och det kan man ju leva med. Jobbigare när det kliar överallt speciellt när man duschat.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Haha! Jag köpte min första BodyButter innan jul och den är precis så fantastiskt bra som alla säger! Svårt dock att välja doft men jag slog till på grapefrukt som luktar mumma!
    Har du provat Hempahandkrämen btw? No more trasigt handskinn säger jag bara, luktar apa men superduperbra!!!

    KRAMIS!!

    SvaraRadera
  11. Har aldrig provat..bör man göra det kanske!?
    Ska bli spännande o se vad Eva har att erbjuda.
    Var rädd om dig i snöyran!! (just nu säger dom vi ska hålla oss inne, jag är lydig jag, hih..)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Mimmi: tack snälla för tipset, det ska jag testa! Kram!

    Chatarina: oliv har jag nog inte luktat på, värt att kollas. Precis som de två andra du nämde, tror nog inte jag testat dem heller… vad jag kan komma ihåg. Kram!

    Peggy: ja det var lite svårt att välja men samtidigt hade de inte så många men ser på deras hemsida att det finns en massa fler. Sweet lemon till exempel låter fräscht. Eller jordgubb, inte fel att gå runt och lukta sommar… :o) Kram!

    Lingonberrie: duscholja… check, papaayalotionen får kolla upp. Tack för tips! Ja jag tycker att den här vintern är extrem på att framkalla torrhet… :o( Kram!

    Annika: på mig kliar det på nätterna, så kliar man i sömnen och vaknar med sönderrivna sår på kroppen, inte så porrigt direkt… ;o) Håller tummarna att den funkar på din dotter också. Kram!

    Evalena: hellre apa än sönderfnasat, har inte testat den men det måste jag ju såklart göra, tack för tips! ja det var lite svårt att välja men samtidigt hade de inte så många men ser på deras hemsida att det finns en massa fler. Sweet lemon till exempel låter fräscht. Eller grapefrukt som du har. Eller jordgubb, inte fel att gå runt och lukta sommar… :o)

    Annelie: absolut värt att testa om du är också är en torris… ;o) Ja shit vilket snökaos här också, dock bara klass 1 varning här men håller mig inne ändå, jag är också lydig… hihi… :o) Kram!

    SvaraRadera
  13. Hej!

    Har man torr hud är det bra att scrubba sig regelbundet, antingen med en scrubbhandske eller en kroppspeeling. Kroppen tar bättre upp krämen om scrubbar bort den torra huden. Man får även en jämnare solbränna om man scrubbar sig innan.

    Det är lite som att måla hus, man måste liksom skrapa bort det gamla innan man målar på nytt.

    Kram Sara (spa-terapeut och Odd Molly-toka)

    SvaraRadera
  14. Sara: tusen tack för det tipset! Jag kan ärligt erkänna att det där med skrubba är jag kass på. Men man kan ju ändra/bättra sig... :o) Har du tips på någon bra peelingkräm? Jag har som sagt noll koll? Och skrubbhandske kan man köpa vilken som eller är det några som är bättre än andra? Kram!

    SvaraRadera
  15. Hej
    Tipsar om en kräm som jag har använt länge (tror att vi har passerat vårt 20-års jubileum) HTH Orginal Lotion. En superkräm som klarar mina flagande ben och armar perfekt :)
    Den innehåller karbamid, mjölksyra och betain som binder fukten. När man börjar använda krämen så kan det svida litegrann men det går över och huden blir fantastisk mjuk och fin!
    HTH kan man hitta på Apotek och på Rusta där de finns i storförpackning till ett modest pris (tror att en flaska kostar runt 70 kr på Rusta).
    Kanske något att testa?
    Kram Molly-Marie

    SvaraRadera
  16. Hej igen!

    Jag kan rekommendera Kerstin Florians "Turkish Body Scrub" som innehåller eucalyptusolja. Man blir len om huden som bara den. Den är dryg.

    Har inte märkt någon skillnad gällande skrubbvantar.

    Apoteket har en bra duscholja för torrisar Ph5 Eucerin tror jag att den heter.

    Kram och tack för din härliga blogg!

    SvaraRadera
  17. Jag fullkomligt älskar Butter från Body shop!

    KRAM

    SvaraRadera
  18. Molly-Marie: tack! Jag har testat den förr men det var länge sedan nu, tyckte int eden funkade då men anske dags för ett nytt test. Priset är ju bra mycket bättre än body butter och det är ju inte fel. :o) Kram!

    Sara: tacktack igen för dina tips! Jag skriver upp och ger mig ut på jakt. :o) Kram!

    Linaplina: då är vi två. :o) Kram!

    SvaraRadera