Powered By Blogger

fredag 21 januari 2011

Vimsar runt i färgdjungeln...

Det är inte bara med Mollysar jag innehar världsrekordet i velerier. Jag är på god väg att erövra den titeln även när det kommer till mitt spontanpåkomna virkprojekt som jag skrev om i måndags. För sedan dess har jag konstant vimsat runt i färgdjungeln.
Tänkt i allmänhet, försökt att skissa på en färgplan men sökt på nätet i synnerhet. Och ju mer jag sett desto fler ostyrslade griller har jag fått i huvudet.


Så nu sitter jag här igen, med samma dilemma... för man måste ju välja färg, och sedan köpa garn, annars lär det inte bli många sjalar gjorda... Därefter hitta ett mönster, fast det har jag fått en del schyssta tips om.
Och sedan, det kanske svåraste men det jag förtränger mest, man måste lära sig att virka också... oppps...
Men nu har jag stuckit ut hakan och sagt att jag ska göra det så innan veckan är slut ska det minsann finnas inhandlat garn i huset... Och därmed basta!

Hur går det för er andra ”virktanter”, har ni lyckats komma igång? Kram på er!

5 kommentarer:

  1. Asså, du är bara för go !
    Håller alla tummar att du lär dej knåpa med dendär pinnen & garn. Tänkte lägga en beställning på ett överkast med mormorsrutor ;-)

    SvaraRadera
  2. Den här virktanten har virkat 5 rutor, varav 3 är kasserade. 2 rutor på 4 dagar. Om jag är klar till nästa sommar får jag vara glad... Många arbetstimmar blir det.
    Färgval är svårt! Jag har 15(!) färger som jag använder. Sjalen blir inte gratis även om man gör den själv. Det gör att man får bättre förståelse för priset på OM sjalen, eller hur?
    Lycka till med garninköpet :-)
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Önskar jag vågade/orkade men med mitt obefintliga tålamod och svårighet att sitta stilla någon längre stund skulle det vara helt dödfött. Min djupaste beundran har du!!!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Johanssonskan: haha... dream on darling... lyckas den här tanten ta sig igenom en ruta utan hysteriska anfalll så är det kryss i taket haha... :o) Kram!

    Affi: det är väl inte illa, en halv om dagen, jag ligger ju på noll... 15 färger, oj... jag tänkte kanske 5, max 7... Jag har ju inte kollat priser än men kan tänka mig att det kostar en slant... Lycka till, du fixar det innan den här sommaren, tror det går snabbt när man väl har fått in snitsen, det är vad jag intalar mig i alla fall... :o) Kram!

    Frösötös: haha... tålamod är INTE min starkaste sida heller kan jag lova så risken att garn och nål och hela skiten ryker i soporna efter 10 minuter är stor... ;o) Kram!

    SvaraRadera
  5. Nu har jag råkat hamna på en sida med den ULTIMATA mormorsrutan. Den finns här:
    http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=124&d_id=1&lang=se . Ni måste se!
    Det garnet melerar sig (randar sig i mjuka övergångar) , jag har stickat sockar med det innan. Det är ett ullgarn. Sen verkar dessa rutorna ha en annan lite mer komplicerad beskrivning. Men det behöver man ju inte använda, kan ta den "vanliga " beskrivningen. Undrar om jag kommer att ge mig på detta. Känns som ett jätteprojekt.
    Men jag tyckte färgerna var härliga och det är faktiskt bara 4 olika nystan , men man får fler färger o nyanser på "köpet" eftersom det skiftar i samma nystan. (om ni fattar min förklaring) Kram

    SvaraRadera