Powered By Blogger

lördag 15 januari 2011

Låt folk, klämma, känna och prova istället

Lördagmorgon och jag sitter och eldar upp mig som en tok. Håller på att tota ihop önskelistor med vårens och sommarens plagg.
Det är inte det som retar upp mig utan förbokningssystemen som de verkar som snudd på varenda webshop har anammat. Så här tycker jag om det:


Lägg ner skiten. Låt folk, klämma, känna och prova istället. För hur ska man kunna göra det när kläderna redan är slut innan de ens har hunnit landa i butikerna.
Jag är fullt medveten om att jag kastar sten i glashus eftersom jag själv har slungat in en förbokning hos DeepFling. Det i ren stresshysteri i rädsla att stå utan de godbitar jag faktiskt vet funkar på mig. Eller hoppas att jag vet för man kan ju aldrig vara helt säker på att storlekarna inte är uppfuckade.

Storleksniten har man ju gått på förr i Mollyland. Med alla siffror från 1-4 i nacken på plaggen i min garderob vågar i alla fall inte jag lita på att de är i den size de utger sig för att vara.
Och ännu mindre kan man ju faktiskt veta hur produktbild och verklighet stämmer överens, även det är en djungel som i alla fall jag har förvirrat mig ordentligt vilse i tidigare. Både vad gäller modeller och färger.

Jag blev till och med så less på förbokningsskiten att jag tänkte lägga ner allt var vår- och sommarkollektionerna heter. Men såklart är jag en svag, inkonsekvent jäkel så nu sitter jag här och listar favoriter i alla fall… Och känner jag mig själv rätt så kommer jag att droppa av dem här under dagen. Kram!

11 kommentarer:

  1. Håller med TROTS att jag oxå har förbokat...Nä låt det bli som vanligt igen :-)Ha en fin Lördag vännen, själv går jag till jobbet nu....
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja.. visst är det mysigare att klura när det väl släpps! (fast det blir en viss hysteri även då.. minns när Fondorna släpptes första gången Å MAJ GAD)

    Njut av dagen!
    KRAM

    SvaraRadera
  3. Håller med om att det är roligare att få känna på plaggen innan köp. Jag brukar inte boka innan och har inte gjort det den här gången heller (än.) Men visst finns det vissa som jag inte vill bli utan och lokala butiken köper inte in så mycket.
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Kan du inte prova i dina lokala butiker? För hur gör du annars när du provar?

    SvaraRadera
  5. Ja, jag tycker det är galet stressigt. Gillar inte!
    Nu hoppas jag på att hitta vissa favoriter i butikerna nära mig. Blir sista hoppet :)
    Om du har några favoriter kan jag kolla här i Stockholms butiker åt dig. Vi har lite större utbud.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Håller helt och hållet med. Jag VÄGRAR förboka något. Finns det inte kvar när det släpps var det inte meningen att jag skulle ha det och dessutom skulle jag säkert hinna ångra mig när det tar så lång tid innan det dimper ner i lådan.
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  7. Ja det är lite sjukt det där med att förboka och det har varit ganska crazy sista veckan. Jag har oxå förbokat, men det är bara för att jag vet att om jag inte gör det så har jag ingen chans att få tag på de plaggen senare (om jag inte har extem tur). Fast man är ju inte säker bara för att man har förbokat... Man kan ju bokat helt fel storlek, eftersom man inte helt kan lita på odd mollys storlekar, och då blir man utan trots allt!!
    Det är ju inte så det ska vara och handla kläder... Man ska känna, klämma, lukta och i lugn och ro finna rätt storlek och modell!!!
    Håller helt med dig i din frustration trots att jag är en av dem som redan har förbokat mina favoriter...

    Ha en fin lördag!!
    Kram.

    SvaraRadera
  8. Hej! Håller med om att det blir hysteri och att allt tar slut på en gång..jag gillar inte alls systemet men har förbokat jeansklänningen hos milk and honey..så jag säger väl emot mig själv där..
    Ha en fin lördag vännen
    kram

    SvaraRadera
  9. Ja jag känner mig som en envis gammal åsna som tjurskalligt vägrar förboka innan!! Gillar att fundera, klura o "prova i tanken" innan jag klickar hem! Det är ju spänning ändå när det riktiga släppet kommer, om det man funderat på kommer, vilka färger o pris mm mm. Har inte gjort mina "listor" än, funderade (ett litet tag..) på att "bara" få välja en klänning, en kofta, en tunika, ett par byxor osv osv. ur varje kollektion!! Vad tror du om det?! Insåg ju ganska fort det skulle bli MYCKET svårt att välja, fast en utmaning vore det allt! Med tanke på vad man redan har i Mollyroben..
    Ha en sköön "list"-lördag!!
    KRAM

    SvaraRadera
  10. Jag är likadan, gillar inte förbokningarna men är ändå med och blir halvt hysterisk när bokningarna släpps.......
    Inkonsekventa klubben har talat;) Kram!

    SvaraRadera
  11. Peggy: japp, det var allt bättre förr. :o) Hoppas du hade en bra dag på jobbet. Kram!

    Bina: haha… ja nu när du säger det så minns jag… så hysterin kommer vi tokar nog inte ifrån… :o) Men hellre hysterisk med plaggen i ett provrum än framför en stentråkig dataskräm… ;o) Kram!

    Lillis: jag har samma problem, att de lokala butikerna tar in så lite, och tyvärr sällan det man vill ha, så det spelar in att man går bananas när saker kan förbokas, för tänk om man missar… lite galet som sagt… Kram!

    Anonym: visst kan jag prova i de lokala butikerna, problemet är bara att de tar in väldigt lite. Och oftast bara de säkra korten, som LK till exempel. Så tyvärr hittar jag på sin höjd max 2-3 plagg av de jag är sugen på att prova där. Istället brukar jag åka till Malmö, där utbudet är otroligt mycket större. Eller har varit i alla fall för med förbokningen så lär det kanske vara tunnsått på plagg i de butikerna också. Kram!

    L8: vad gullig du är! Annars får jag väl försöka ta mig till hufvudstaden i vår… har tänkt lite på det. Jag bodde ju i Botkyrka och Bromma i sammanlagt 2 år så det händer att jag saknar staden och bara vill dit. Så kanske dags i vår… och då kanske du har lust att ses också?... Kram!

    Viwi: smart drag av dig! Ja det där med att hinna ångra sig har man ju varit med om… det kan jag göra bara dagen efter jag förbokat/lagt bud på Tradera… :o) Så jag ska försöka sno ditt tänk. :o) Kram!

    MollyB: ja det är ju det som är så sjukt med förbokningar, att allt försvinner innan det ens är släppt… och det där med fel storlek råkade jag ut för sist jag förbokade, och står utan nu istället… så säker – no way… klurigt, klurigt… Kram!

    Chatarina: jag har ju också förbokat för även om man inte vill så blir det ju ändå att man känner sig ”tvingad” för att få sina favoriter. Galet! Kram!

    Annelie: haha… envis gammal åsna tycker jag inte alls låter fel, jobbar på att bli en sådan själv. ;o) Och ja tuff utmaning, jag tror jag hade haft supersvårt att klara det, men lite kul också, håller tummarna att det funkar för det är ju smart tänkt. Kram!

    Linda: haha… Inkonsekventa klubben, jag anmäler mig som medlem omedelbums… ;o) Kram!

    SvaraRadera