Powered By Blogger

torsdag 13 januari 2011

Timlesslinnet vs sin äldre föregångare

Sedan bilderna på Timlessplaggen droppades av i Internetvärlden så har jag klurat på linnet. Jag har det som ingick i kollektionen ”In odd we trust”, från våren 2006, och klurande har därför kretsat kring hur pass mycket det nya är en copycat av sin äldre föregångare. Igår bestämde jag mig för att bena ut frågan.


Som synes är det i princip rakt av plagierat. Mitt gamla är till vänster på alla bilderna och det är en smula mjukare och inte lika vitt, två aspekter som kanske har sin förklaring i att det just är gammalt, använt och tvättat ett gäng gånger.
Broderierna är en smula mörkare än vad dess efterapare har lyckats få till medan bandet och fransarna nertill däremot är identiska. Precis som spetsen upptill, texten och broderimönstrena. Nu provade jag inte dem eftersom det var en massa folk i butiken och kö till provrummen men jag mätte och de ser samstämmiga ut även på den punkten.
Fast det finns en detalj som the oldie slår nykomlingen på fingrarna med riktigt ordentligt, ja såklart, den lovely loggan i nacken.

Och vad vill jag ha sagt med den här närstudien då? Kanske att jag tycker det är rätt trist när forna plagg plockas upp till produktion igen, vilket jag garanterat tycker för att jag har det ålderstignare och nu inte längre kan känna mig lika ”unik” i det… Vad tycker ni om fenomenet gamlingar som får "nytt liv"?

Jag gjorde en undersökning till igår, som handlar om broderier på en debutant. Men den återkommer jag till lite senare idag. Take care och Kram så länge!

11 kommentarer:

  1. Ah, jag tycker det är svintrist att gamla rariteter kommer i nyproduktion, sådär kopierade rakt över. Å jag håller med dej ang loggorna. jag har inte tänkt så mycket på det tidigare, men plaggen VAR finare förr, iom loggan.
    Saknar tösabiten jö ! Var runt hörnan hos dej igår, men hade inte tid att höra av mej.
    Men det kommer ju fler dagar :-)
    /Åsa

    SvaraRadera
  2. Johanssonskan: svintrist är ordet! Och jag har inte heller tänkt så mycket på loggorna, förrän de försvann. Helt klart gör de mer än man tror.
    Och såklart kommer det fler dagar, du vet var jag finns. Always. :o) Kram!

    SvaraRadera
  3. Japp, jag har ju det gamla linnet också och blev ärligt gaaanska sur när jag fick höra att det skulle komma upp i produktion igen. Känns ju som att de gör egna kopior helt enkelt. Hade de klämt dit loggan också hade jag blivit pissesur. nu får det väl gå för den här gången, hehe.... Men det är ju säkert som du säger för att man haft ett ganska unikt plagg som man nu inte är så ensam om längre. Linnet får földaktligen hädanefter bäras med uppsatt hhår och utan kofta (blir så kallt just nu bara...)
    Men det trist om de kommer att fortsätta göra så här med fler plagg är ju att det inte alls blir lika kul att jaga gamla godbitar heller!!!!
    Kul att du jämförde så här. Jag har ju inte sett det nya IRL.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jag är inte heller så glad att de tar fram originalplagg som nyheter. Mycket tjusning försvinner och det blir lite väl kommerciellt. Nä, designa nyheter i stället men ta med detaljer som varit lyckade på nya plagg. Det är min ödmjukaste önskan och åsikt!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag måste väl då gå emot strömmen eftersom jag är lite ny på området och tycker det är kul att gamlingar kommer i nyproduktion. Förstår förstås er som har de gamla men ta då t ex de modeller som återkommer varje år. Kommer modellen bara med några års mellanrum som med timeless kollektionen så får ju nya människor chansen till dessa fina plagg utan att behöva köpa begagnat utan att det blir uttjatat som tes lovely knit (även om jag ju älskar den koftan). Men det är ju bara lilla jag kanske som tycker så :-)
    Kram
    /Vivvi

    SvaraRadera
  6. Mycket intressant jämförelse. Såna här utredningar gillar jag :-) Självklart tycker jag det gamla linnet med kollektionslogga är finast. Originalet vinner alltid! För det har jag inte sagt att jag inte kommer köpa det nya ;-)

    KRAM

    SvaraRadera
  7. Jag håller med om att det känns lite trist och att plaggen förlorar sin exklusivitet. Själv undviker jag i princip alla signaturplagg som kommer från år till år och kulle bli lite irriterad om någon av mina uppnosade och hembudade rariteter nyproducerades.

    Kort sagt ogillar jag fenomenet, men som kommentar till Vivan ogillar jag även plagg som kommer kollektion efter kollektion. Jag funderade seriöst på en fonda när den kom även om jag tvekade på grund av dess utbredda populäritet. När jag sedan förstod att den skulle återkomma även nästa kollektion blev jag helt avskräckt.

    SvaraRadera
  8. Nu ska jag vara "Motvallskärring" som min pappa sa när jag sa emot...;-) jag tycker att det är helt ok av en nyutgåva av detta fina linne bla....
    Då fick ju jag chansen att köpa mig ett...:-) iofs utan logga men man kan inte få allt här i världen ;-)
    Kram på dig sweetie!

    SvaraRadera
  9. Jag tycker Odd Molly skulle bytt färg, så som de gör med Lovely Knit, 327an, mm. Så inte linnet blir så lika som det nu är, när bara duvan skiljer.
    Kramis

    SvaraRadera
  10. Håller med dig. Gillar inte när plaggen kommer tillbaka. Saknar dock "tatueringarna" på de nya plaggen. Samtidigt visar tatueringen att det är äldre plagg... om det kan vara en tröst. Kram!

    SvaraRadera
  11. Det får tyvärr bli ett ganska kort klumpsvar här nu på grund av tidsbrist. Jag tycker också att det är snudd på lika trist med de som återkommer om och om igen. Ta LK som exempel, den ser man ju dagligen på stan och hur kul är det… En av anledningarna, även om det långt ifrån är huvudskälet, till att jag köper OM är att inte alla har samma, som så ofta med plagg från kedjorna. Jag kan väl också fatta om ett plagg man tycker om från äldre kollektion och som man inte lyckats få tag på produceras igen. Men jag jagar faktiskt hellre de gamla, hur lång tid det än må ta tils jag hittar dem. Så jag säger ändå som Lindiloo; ” Mycket tjusning försvinner och det blir lite väl kommerciellt Nä, designa nyheter i stället men ta med detaljer som varit lyckade på nya plagg. Det är min ödmjukaste önskan och åsikt!” Bra sagt! Kram på er!

    SvaraRadera